» » Проросла пшениця: користь і шкода
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 14:13)   
  •   0   
  •  4210 

Проросла пшениця: користь і шкода








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya-korist-shkoda_321.jpeg-->Проросла пшениця: користь і шкода
Мало хто не чув про користь пророщеної пшениці. Її дослідженням займаються йоги, натуропати і багато вчених. Про властивості паростків пшениці ходять легенди, але чи так все безхмарно насправді? Давайте розбиратися.



Більшість вітамінів і мінералів пшениця береже для своїх паростків, тому саме паростки слід вживати, якщо ви хочете поліпшити своє здоров'я.
Найбільше біологічно активних речовин міститься в паростках довжиною 1 - 2 мм. Якщо пророщувати зерна більшого розміру, вони придбають гіркуватий смак, так і корисні властивості свої розгублять. Пророслу пшеницю вживають в сирому вигляді, кожен день по три столових ложки. Краще всього є її вранці, так як вона довго перетравлюється. Можна перемолоти її в блендері і додавати в готові супи, салати і каші. У Древній Русі з пророслої пшениці варили кисіль і пекли хліб.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya-korist-shkoda_992.jpeg-->Проросла пшениця: користь і шкода

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya-korist-shkoda_713.gif-->Проросла пшениця: користь і шкода


З точки зору Аюрведи паростки пшениці дозволяють врівноважити свій внутрішній баланс, знайти у собі нові сили і зарядитися позитивною енергією. У китайській медицині і макробіотиці паростки пшениці використовують, щоб нейтралізувати велику концентрацію енергії Інь або Ян. Цей органічний продукт здатний збалансувати людську натуру, зробити її гармонійної і врівноваженою.

Користь пророслих зерен пшениці


Шкідливі проростки?


Паростки пшениці можуть принести шкоду лише в одному випадку - якщо їх неправильно вживати. Багато зерна обробляють хімікатами, щоб вони зберігалися всю зиму, тому перед тим як проростити зерно, його потрібно декілька разів промити теплою кип'яченою водою. Заготовлювати проростки запас не можна. Термін зберігання у них дуже маленький і навіть в холодильнику їх можна тримати не більше доби. Якщо паростки потемніли і придбали коричневий колір, в їжу їх використовувати не рекомендується.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya-korist-shkoda_864.jpeg-->Проросла пшениця: користь і шкода





http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya-korist-shkoda_795.gif-->Проросла пшениця: користь і шкода




Протипоказання до вживання


Ефект від паростків пшениці проявляється не відразу. Щоб побачити результат, вам знадобляться тижні, а то й місяці. Це повинно стати для вас способом життя - тільки в цьому випадку ви зможете відчути зміни у своєму організмі. Якщо ви почали вживати пророслу пшеницю, то вам потрібно дотримувати кілька правил:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya-korist-shkoda_406.jpeg-->Проросла пшениця: користь і шкода


  • Зерно потрібно ретельно пережовувати. Чим краще розмолоте зерно, тим більше від нього користі;

  • Якщо ви не можете розжувати зерно як слід, змеліть його в блендері або м'ясорубці;

  • Після прийому зерна може з'явитися посилене газоутворення. Краще не приймати його з молоком і молочними продуктами;

  • Проросла пшениця протипоказана людям з виразковою хворобою шлунка і дітям до дванадцяти років;

  • Пророслу пшеницю не можна вживати тим, у кого алергія на глютен.


  • загрузка...
    Написати Вконтакте