» » Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 14:13)   
  •   0   
  •  2108 

Як вживати пророслі зерна пшениці: рецепти та поради








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_101.jpeg-->Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?
Пророщена пшениця - це унікальний продукт. Її можна вживати і в сирому вигляді, і у складі різних страв. Найчастіше проростки додають у салати, супи, роблять каші, киселі і різні відвари. Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно вживати пророслу пшеницю і які страви можна з неї приготувати.
Про те, що паростки пшениці дуже корисні, люди знали ще з давніх часів. Саме пшеничний росток містить максимальну поживну цінність для нашого організму. Адже щоб він зміг прорости, пшеничне зерно мобілізує всі свої сили. Тому паростку так багато вітамінів і корисних мінералів.

Як пророщувати пшеницю для їжі


Пророслі зерна пшениці можна вживати в будь-який час року. Цей натуральний продукт не зможуть замінити ніякі синтетичні Бади та вітамінні добавки. Щоб отримати від нього максимум корисних речовин, потрібно навчитися правильно його готувати.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_972.gif-->Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?



  • Процес пророщування включає в себе: промивання насіння, замочування, регулярну зміну води.

  • Коли ви купуєте зерна, зверніть увагу на їх форму - вони не повинні бути недоспелими, дуже великими або містити сміття.

  • Щоб пшениця пустила паростки, потрібно тепле затемнене місце з температурою 24 градуси.

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_333.jpeg-->Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?


    Перед тим як проростити пшеницю, її треба перебрати. Видаліть всі незрілі, пошкоджені зерна і сміття;

  • Для пророщування використовувати будь-який посуд, крім алюмінієвої. Найкраще підійде посуд зі скла, так як вона без проблем пропускає світло;

  • Якщо при промиванні на поверхню води спливає багато пшеничних зерен, краще відмовитися від їх пророщування. У таких зернах мало сили, і вони навряд чи дадуть паростки;

  • Частіше промивайте зерна теплою водою. Так вони завжди будуть вологими і зможуть швидше прорости;

  • Як тільки з'явилися невеликі білі корінці, їх потрібно відразу ж вживати в їжу.


  • Термін зберігання паростків - не більше доби. Якщо їх не з'їсти відразу, то вони почнуть рости далі, а зелені паростки вже не можна, так як вони стають отруйними. Воду, в якій зберігалася пророщена пшениця, теж можна пити - вона корисна.

    Як приготувати пророслу пшеницю


    Пророщені паростки пшениці краще вживати в першій половині дня. Вони довго перетравлюються, тому відчуття ситості зберігається набагато довше. Не піддавайте зерна термічній обробці - найкраще вживати їх у сирому вигляді. Можна посипати ними салат або подрібнити в блендері і випити з молоком.

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_234.jpeg-->Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?

    Проросла пшениця: рецепти


    Салат з огірків і пророщеної пшениці


    Вам знадобиться:




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_235.gif-->Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?





  • Паростки пшениці - 200 гр.

  • Свіжі огірки - 2 шт.

  • Зелень

  • Сіль

  • Оливкова олія


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_346.jpeg-->Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?

    Приготування:
    Пшеницю промити, покласти в миску. Огірки очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками. Дрібно порубати зелень і змішати її з огірками і паростками пшениці. Трохи посоліть і додайте столову ложку оливкової олії.

    Хліб з пророслої пшениці


    Вам знадобиться:

  • Пророщена пшениця - 300 гр.

  • Вода - 150 мл

  • Сіль - 1 ч. л.

  • Дріжджі - 1 ч. л.


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_557.jpeg-->Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?

    Приготування:
    Пшеницю подрібніть в блендері, змішайте з водою і гарненько збийте. Помістіть суміш разом з іншими інгредієнтами в хлібопічку у режим "Тісто". Після того як програма завершиться, перелийте тісто на деко і дайте йому піднятися. Після цього випікайте в прямокутній формі 40 хвилин при 180 градусах. У цьому рецепті цукор не використовується.

    Сніданок чемпіона


    Вам знадобиться:

  • Пророщена пшениця - 150 гр.

  • Будь-які сухофрукти - 50 гр.

  • Мед - 1 ст. л.


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_478.jpeg-->Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?

    Приготування:
    Замочіть сухофрукти в теплій воді на півгодини. Потім подрібніть в блендері разом з пророщеною пшеницею. Додайте ложку меду і ще раз перемішайте. Корисний сніданок готовий!
    загрузка...
    Написати Вконтакте