
Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?
Здорове харчування
Як вживати пророслі зерна пшениці: рецепти та поради
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_101.jpeg-->
Пророщена пшениця - це унікальний продукт. Її можна вживати і в сирому вигляді, і у складі різних страв. Найчастіше проростки додають у салати, супи, роблять каші, киселі і різні відвари. Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно вживати пророслу пшеницю і які страви можна з неї приготувати. 
Про те, що паростки пшениці дуже корисні, люди знали ще з давніх часів. Саме пшеничний росток містить максимальну поживну цінність для нашого організму. Адже щоб він зміг прорости, пшеничне зерно мобілізує всі свої сили. Тому паростку так багато вітамінів і корисних мінералів.
Як пророщувати пшеницю для їжі
Пророслі зерна пшениці можна вживати в будь-який час року. Цей натуральний продукт не зможуть замінити ніякі синтетичні Бади та вітамінні добавки. Щоб отримати від нього максимум корисних речовин, потрібно навчитися правильно його готувати.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_972.gif-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_333.jpeg-->

Перед тим як проростити пшеницю, її треба перебрати. Видаліть всі незрілі, пошкоджені зерна і сміття;
Термін зберігання паростків - не більше доби. Якщо їх не з'їсти відразу, то вони почнуть рости далі, а зелені паростки вже не можна, так як вони стають отруйними. Воду, в якій зберігалася пророщена пшениця, теж можна пити - вона корисна.
Як приготувати пророслу пшеницю
Пророщені паростки пшениці краще вживати в першій половині дня. Вони довго перетравлюються, тому відчуття ситості зберігається набагато довше. Не піддавайте зерна термічній обробці - найкраще вживати їх у сирому вигляді. Можна посипати ними салат або подрібнити в блендері і випити з молоком.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_234.jpeg-->

Проросла пшениця: рецепти
Салат з огірків і пророщеної пшениці
Вам знадобиться:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_235.gif-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_346.jpeg-->

Приготування:
Пшеницю промити, покласти в миску. Огірки очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками. Дрібно порубати зелень і змішати її з огірками і паростками пшениці. Трохи посоліть і додайте столову ложку оливкової олії.
Хліб з пророслої пшениці
Вам знадобиться:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_557.jpeg-->

Приготування:
Пшеницю подрібніть в блендері, змішайте з водою і гарненько збийте. Помістіть суміш разом з іншими інгредієнтами в хлібопічку у режим "Тісто". Після того як програма завершиться, перелийте тісто на деко і дайте йому піднятися. Після цього випікайте в прямокутній формі 40 хвилин при 180 градусах. У цьому рецепті цукор не використовується.
Сніданок чемпіона
Вам знадобиться:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_478.jpeg-->

Приготування:
Замочіть сухофрукти в теплій воді на півгодини. Потім подрібніть в блендері разом з пророщеною пшеницею. Додайте ложку меду і ще раз перемішайте. Корисний сніданок готовий!

Житні висівки нерідко вживають в їжу для схуднення, як у чистому вигляді, так і у складі каш, запіканок, печенія, напоїв та ін При цьому худне

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yaku-yizhu-mozhna-yisti-na-nch-frukti-ovoch-legk-stravi-molochn-produkti_171.jpeg--> Дуже часто ми

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya-korist-shkoda_321.jpeg--> Мало хто не чув про користь пророщеної пшениці. Її дослідженням

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-sochevicyu_261.jpeg--> Сочевицю цілком можна назвати парадоксом світового масштабу. Колись їй

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/zeleniy-kava-dlya-shudnennya-scho-ce-take-yak-yogo-pravilno-gotuvati-dopomagaye-vn-shudnuti_111.jpeg-->