» » Ягоди годжі: керівництво по застосуванню
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 14:02)   
  •   0   
  •  259 

Ягоди годжі: керівництво по застосуванню








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yagodi-godzh-kervnictvo-po-zastosuvannyu_741.jpeg-->Ягоди годжі: керівництво по застосуванню
Спілі, червоні, схожі на барбарис звичайний. Плід чагарника з екзотичною назвою годжі - родом з Китаю. Його смак залишає бажати кращого - дуже невиразний, прісний. Але зате корисні якості - вище всяких похвал. До того ж, продукт універсальний - його можна вживати самостійно або використовувати як добавку до різних страв.

Де використовують ягоди годжі


Сьогодні цей диво-плід використовується чи не повсюдно. Косметологія, медицина і навіть кулінарія!
1. Косметологічна галузь. Особливо цінується східна панацея виробниками дорогою салонної косметики. Цей рослинний компонент - основа коштів за антиоксдантному догляду за шкірою, поживних і зволожуючих кремів, омолоджуючих сироваток. Причина - високий вміст антиоксидантів, що сприяють регенерації клітин шкіри, а також організму в цілому. Oriflame, Casmara - ось лише деякі бренди, активно використовують новий інгредієнт.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yagodi-godzh-kervnictvo-po-zastosuvannyu_682.gif-->Ягоди годжі: керівництво по застосуванню


2. Медична наука. Китайці використовують продукт для оздоровлення, зміцнення систем організму з незапам'ятних часів. А от Європа і Америка дізналася про це незвичайному, корисному засобі не так давно. Тим не менш, досвідчені лікарі вже «дали добро» на лікування екзотичними сушеними плодами безпліддя, ослаблення зору ,зниженого імунітету, погіршення роботи серця і нирок, а також при профілактиці ракових хвороб.
3. Кулінарія. Не менш широко використовується тибетська барбарис в приготуванні різних страв. Їх можна додавати до супів, трав'яних настоїв, до других страв і навіть до десертів.

Ягоди годжі: тисяча і один рецепт приготування


Цей цінний східний продукт може використовуватися як самостійно, так і з іншими компонентами. Крім того, їстівна не тільки сама ягода, але і її екстракт. Ось лише кілька найбільш популярних народних коштів і страв, де використовується тибетського барбарису.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yagodi-godzh-kervnictvo-po-zastosuvannyu_863.gif-->Ягоди годжі: керівництво по застосуванню




1. Відвар. 1 столова ложка ягід заливають склянкою крутого окропу, настояти одну годину. Вживати напій рекомендується по 1/2 або 1/3 склянки кілька разів, щодня.
Ягоди годжі: керівництво по застосуванню

2. «Чоловіча» настоянка. Залити 25 г сушених плодів на 1 л червоного сухого вина. Дати напою настоятися місяць-півтора в сухому, темному місці. Рекомендується приймати по 100 г в день. Для чоловіка - це прекрасний афродизіак.
3. Чай з квітками хризантем. 3-5 висушених квіток хризантеми і кілька штук годжі додаються до чорного чаю і заварюються окропом. Після того, як напій настоїться 5-10 хвилин чай готовий до вживання. Його рекомендується вживати людям з високою стомлюваністю, з високим вмістом цукру в крові, з підвищеним артеріальним тиском.
4. Рисова каша. Сушені плоди китайського барбарису разом з рисом варити готовності. При необхідності додати цукор, пом'якшити кашу маслом. Це блюдо допомагає відновити гостроту зору, зняти напругу з очей.
5. Морозиво. Збиваємо 3 жовтки яєць з 100 г цукру. Поступово вводимо 500 мл вершків середньої жирності (20%). Отриману суміш нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Ягоди годжі замочуємо в солодкому лікері (наприклад, з чорної смородини), а 5 плодів сухого інжиру нарізаємо тонкими скибочками.
Відправляємо інжир в каструлю, наливаємо трохи води, ставимо на вогонь. Даємо сухофрукту увариться, потім додаємо нашу ягідку. З'єднуємо морозиво з фруктово-ягідним відваром, даємо десерту охолодитися. Цей смачне, корисне ласощі по достоїнству оцінять і дорослі, і діти!

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yagodi-godzh-kervnictvo-po-zastosuvannyu_5.png-->Ягоди годжі: керівництво по застосуванню
загрузка...
Написати Вконтакте