» » Вітаміни групи В - корисні властивості водорозчинних вітамінів, правила застосування
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 13:28)   
  •   0   
  •  264 

Вітаміни групи В - невидимі «двигуни»








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vtamni-grupi-v-korisn-vlastivost-vodorozchinnih-vtamnv-pravila-zastosuvannya_721.jpeg-->Вітаміни групи В - корисні властивості водорозчинних вітамінів, правила застосування
Наше здоров'я, самопочуття, працездатність, інтелектуальні можливості і навіть особливості зовнішності багато в чому залежать від надходження в організм і засвоєння широкого спектру вітамінів, макро - і мікроелементів в оптимальних або, хоча б, мінімально достатніх кількостях.
Однією з найважливіших груп вітамінів вважається сімейство групи:

  • вітамін В1

  • В2

  • В3

  • В6

  • В7

  • В9

  • В12

  • PABA,

  • а також вітаміноподібні сполуки:

  • аденін (В4),

  • інозитол (В8),

  • параамінобензойна кислота (В10Н1).




  • Одні вітаміни можуть синтезуватися в певних кількостях самим організмом, інші повинні регулярно надходити ззовні, причому, комплексно, тобто окремо заповнювати потреба в кожному вітаміні неефективно і навіть небезпечно.

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vtamni-grupi-v-korisn-vlastivost-vodorozchinnih-vtamnv-pravila-zastosuvannya_152.gif-->Вітаміни групи В - корисні властивості водорозчинних вітамінів, правила застосування


    Продукти, що містять вітаміни групи В: складаємо свій раціон правильно


    Сімейство вітамінів грає не одну, а цілий комплекс ролей, беручи участь в системах кровотворення, синтезу ДНК, обмінних процесах клітини, роботі ЦНС, функції опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи, контролю і регулювання вироблення гормонів та ферментів.
    Група В і названа групою, тому як вітаміни зазвичай присутні в тому чи іншому продукті комплексно, тільки в різних концентраціях. Саме тому стає важливим урізноманітнити свій раціон для того, щоб отримувати необхідну кількість вітамінів. Крім того, продукти, що містять вітамін В при термічній обробці можуть втрачати у своїй «вітамінної цінності» приблизно на третину-половину, або навіть більше, в залежності від способу готування. В цьому плані готування на пару або запікання - найбільш оптимально.
    Продукти з вітамінами групи В повинні бути присутніми в меню кожен день, тому що дане сімейство вітамінів відноситься до водорозчинній. Отже, вони швидко виводяться з організму і просто не можуть там накопичуватися «про запас» як жиророзчинні.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vtamni-grupi-v-korisn-vlastivost-vodorozchinnih-vtamnv-pravila-zastosuvannya_423.gif-->Вітаміни групи В - корисні властивості водорозчинних вітамінів, правила застосування




    Так, продукти, багаті вітаміном В, це, насамперед, злаки (пшениця, овес, жито, гречка) і боби (зелений горошок, квасоля). Тут багато вітаміну В1.
    Молоко і молочні продукти, яйця, м'ясо, капуста, дріжджі, гриби, печінка, крупи і навіть макарони, - це джерела надходження в організм вітаміну В2.
    Печінка, зелені овочі, яєчний білок, м'ясо, риба, злаки заповнюють потреба організму у вітаміні В3 (РР), або нікотинової кислоти (не має нічого спільного з сигаретами і згубним курінням).
    В яких продуктах містяться вітаміни В6 і В12? Це горіхи, картоплю, шпинат, помідори, полуниця, морква, цитрусові, боби, риба, печінка, м'ясо, молоко, молочні та кисломолочні продукти, а також яйця. Крім того, В6 у певній кількості синтезується кишковою флорою. В12 ж - прерогатива продуктів виключно тваринного походження.
    Таким чином, можна визначити найбільш важливі та основні продукти з вітаміном Ст. Враховуючи їх сучасне якість, а також спосіб харчування людини, важливо стає додатково приймати профілактичні полівітамінні комплекси. У більш важко виражених випадках необхідні лікувальні дози вітамінів за певною схемою (в порошку, в таблетках або у вигляді ін'єкцій).
    загрузка...
    Написати Вконтакте