» » Гарбуз: користь і шкода від цього рослини
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 13:24)   
  •   0   
  •  900 

Гарбуз: користь і шкода від цього рослини








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/garbuz-korist-shkoda-vd-cogo-roslini_521.jpeg-->Гарбуз: користь і шкода від цього рослини

Гарбуз - це справжнє джерело вітамінів, який з якихось причин не є особливо популярним на пострадянському просторі. Незважаючи на те, що ціна на картоплю і гарбуз приблизно однакова, а вітамінів у цій ягоді не в приклад більше, купують все чомусь саме привезений з Америки корінь.
Що цікаво, історія гарбуза теж починається саме на вищезгаданому континенті на захід від Атлантичного океану. В слов'янські країни цю рослину завезли в ХVI столітті, після чого інтенсивно почали вирощувати практично на всіх землях. На щастя, гарбуз (користь і шкоду якій будуть розглянуті в цій статті) умовами клімату не особливо перебирає, тому прижилася і у нас.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/garbuz-korist-shkoda-vd-cogo-roslini_832.gif-->Гарбуз: користь і шкода від цього рослини


Гарбуз: користь і шкода


Само собою, найбільше в описуваному рослині корисних мікроелементів. Однак при певних хворобах воно може принести організму і якийсь збиток. Простіше кажучи, користь і шкоду гарбуза залежать від того, як використовується цей продукт.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/garbuz-korist-shkoda-vd-cogo-roslini_153.jpeg-->Гарбуз: користь і шкода від цього рослини

М'якуш рослини


Гарбуз - це чемпіон серед овочів за вмістом заліза. Враховуючи те, що в ній знаходиться ще і велику кількість каротину, вона є одним з кращих продуктів для збереження молодості. Адже як в залозі, так і в каротині, знаходяться антиоксиданти. А вони якраз і нейтралізують вільні радикали, діяльність яких є основною причиною старіння. Тому гарбуз для обгортання так часто і використовується.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/garbuz-korist-shkoda-vd-cogo-roslini_134.gif-->Гарбуз: користь і шкода від цього рослини




Гарбуз, користь і шкода якої настільки не співставні, що про другий можна навіть не згадувати, багата і незамінним вітаміном C, зміцнює імунітет. Крім того, в її м'якоті знаходяться: мідь, магній, кальцій, білки, цинк, кобальт, пектин, клітковина, вітаміни B і E, калій, а також вітамін незамінний T, прискорює обмін речовин в організмі і благотворно впливає на згортання крові.

Сира гарбуз: користь і шкода


У сирому вигляді описуване рослина здатна стати чудовим ліками проти запорів і запалення сечового міхура, а також дуже допоможе при нирковій недостатності. Справа в тому, що описуваний продукт на 90 % складається із води, в якій присутні ще й солі калію. Разом ці елементи чудово розчиняють каміння в обох згаданих в цьому абзаці органах.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/garbuz-korist-shkoda-vd-cogo-roslini_765.jpeg-->Гарбуз: користь і шкода від цього рослини

Сік з гарбуза: корисні властивості


Сік розглянутого рослини вважається дуже корисним інгредієнтом для маленьких дітей. У їх раціон його можна вводити приблизно з 6 місяців, оскільки вже тоді малюк засвоїть фруктозу і вітаміни цієї ягоди.
Сік з гарбуза користь приносить також при наявності запальних процесів в кишечнику або шлунку. Крім того, він володіє хорошим проносною дією, тому здатний забезпечити чудове очищення організму. Істотну сік гарбуза користь надасть і при «відкладення солей».
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/garbuz-korist-shkoda-vd-cogo-roslini_716.jpeg-->Гарбуз: користь і шкода від цього рослини

Властивості гарбузового насіння


Як відомо, насіння описуваного рослини є дуже ефективним засобом проти глистів. Це дійсно так, особливо в поєднанні з медом.
Що цікаво, корисні властивості гарбуза для дітей виявляються вже тоді, коли малюки ще в утробі матері. Вжиті гарбузове насіння при вагітності чудово справляються з нудотою, а також нададуть жінці велика кількість корисних для неї і дитини речовин. Тільки зловживати цим продуктом все одно не варто. Пам'ятайте про правило «золотої середини».

Недоліки гарбуза


Принесений описуваним продуктом шкоду вкрай малий. Справа в тому, що насіння цієї рослини досить калорійні, тому вживати у великій кількості їх не варто. Крім того, вони можуть зіпсувати емаль.
Також гарбуз зі свого раціону варто виключити: алергікам, дітям з діатезом, хворим на цукровий діабет, виразку шлунка або дванадцятипалої кишки, а також страждаючим від гастриту із зниженою кислотністю.
загрузка...
Написати Вконтакте