
Цілюща сила кунжутного масла
Здорове харчування
Цілюща сила кунжутного масла
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/clyuscha-sila-kunzhutnogo-masla_451.jpeg-->

Кунжутне масло (як і насіння цієї рослини) часто застосовують у кулінарії, проте цим його цілющі властивості не вичерпуються. Його використовують у косметології, народній медицині, парфумерній справі, хімічній промисловості для одержання твердих харчових жирів.
Кунжутне масло: застосування в кулінарії
Нерафінована олія кунжуту має темний колір, сильний аромат і солодкий горіховий смак. Використовують його в основному в стравах японської, індійської, корейської, китайської та тайської кухонь. Там воно вдало поєднується з солодким медом і кислуватим соєвим соусом. З його допомогою готують плов, рибні страви, мариноване м'ясо, овочі, салати і, звичайно ж, східні солодощі.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/clyuscha-sila-kunzhutnogo-masla_252.gif-->

У російській кухні властивості кунжутного масла вдало використовують при приготуванні гарячих м'ясних страв, супів, рибної юшки, підлив і навіть млинців. Кунжутне масло непридатне для смаження, а додавати його в готову страву рекомендують перед самою подачею. Висока харчова цінність і великий вміст рослинних білків роблять його відмінним компонентом дієтичних і вегетаріанських страв.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/clyuscha-sila-kunzhutnogo-masla_763.jpeg-->

Кунжутне масло: користь і шкода при застосуванні
Цей продукт сам по собі володіє цілим рядом корисних дій:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/clyuscha-sila-kunzhutnogo-masla_474.gif-->

виробляє проносний і сечогінний ефект.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/clyuscha-sila-kunzhutnogo-masla_295.jpeg-->

Серед корисних властивостей продукту відзначають виключну корисність для майже всіх функцій шлунково-кишкового тракту. Речовини, що входять до складу кунжуту, будуть живити серцевий м'яз і робити її стінки еластичними, а рівень холестерину суттєво поповзе вниз. Кунжутне масло істотно знижує ймовірність постраждати від інфаркту та інсульту, а також ризик захворіти наступними захворюваннями:
Ще одна корисна властивість цього продукту - багатство вітамінами і речовинами, необхідними для активної роботи головного мозку. Воно покращує пам'ять і допомагає впоратися зі стресами.
Кунжутне масло і його корисні властивості в косметології
Кунжутна олія для обличчя корисно своїми антибактеріальними властивостями. Крім того, воно містить цинк, який допомагає при вугрової висипки і дрібних подразненнях шкіри. Після його застосування шкіра позбутися почервоніння і запалення. Цей продукт навіть може уповільнити старіння! Антиоксидант сезамол, що входить в його склад, відмінно справляється з негативними ефектами впливу сонячного світла і гормональних перепадів.
Якщо застосовувати кунжутне масло для масажу, то можна добре живити, зволожувати і пом'якшувати шкіру вітаміном Е. Масажні рухи будуть сприяти більш швидкому всмоктуванню активних речовин і природного синтезу колагену, омолоджуючи таким чином епідерміс.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/clyuscha-sila-kunzhutnogo-masla_876.jpeg-->

Корисними є і кунжутне насіння: користь і шкода від них описані в багатьох джерелах. Наприклад, вони використовуються при лікуванні застуди, бронхіту і навіть астми. Відвар з них застосовують при лікуванні щитовидної залози і недокрів'ї. Однак його не бажано застосовувати тим, хто сидить на дієті: кунжут містить дуже багато жирів.
Кунжутне масло: як приймати дітям і дорослим
Те, як пити кунжутне масло, залежить від цілей лікування. Дорослі п'ють його чистим по одній ложці від 2 до 4 разів на день під час їжі. Також його можна використовувати в якості заправки для страв. Дитяча доза вимірюється краплями: малюки до 3 років п'ють 3-5 крапель, діти від 3 до 6 років - від 5 до 10 крапель, а підлітки від 10 до 14 років можуть приймати 1 чайну ложку в день. Корисні властивості олії нададуть благотворний вплив на весь організм.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/ans-korisn-yakost-zastosuvannya-v-medichnih-clyah-protipokazannya_701.jpeg--> Аніс – це пряність, яка

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/vanl-yiyi-korisn-vlastivost-vikoristannya-v-medicin-kosmetologyi-korist_671.jpeg--> Ваніль – це рослина, що

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/gvozdika-ta-yiyi-vlastivost-korist-pryanosch-shkoda-vikoristannya-specy-gvozdiki-v-medicin_281.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/kapersi-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_891.jpeg--> Каперси – корисний продукт, що отримується з рослини

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-olyi_251.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kunzhutne-nasnnya-korist-shkoda_701.jpeg-->