
Кропива і її корисні властивості
Здорове харчування
Кропива і її корисні властивості
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kropiva-yiyi-korisn-vlastivost_821.jpeg-->

Кропива - лікарська рослина, якому у всі часи люди знаходили застосування. Кілька століть тому з її волокон ткали нитки, які використовували для виготовлення одягу, полотен або вітрил. Кропива, корисні властивості якої незаперечні, застосовувалася також для збереження свіжості продуктів. Листям рослини обкладали свіже м'ясо, додавали у молоко, набивали випатрану рибу. Приписували цій траві і магічні властивості, а саме здатність нечисту силу проганяти і людські страхи.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kropiva-yiyi-korisn-vlastivost_213.gif-->

Кропива пекуча. Корисні властивості та протипоказання
Дана лікарська рослина містить безліч мікроелементів, таких як, вітамін До, мурашина кислота, флавоноїди, корисні дубильні речовини. Кропива, корисні властивості якої активно використовуються в народній медицині, також містить велику кількість білка. Все це дозволяє їй надавати протизапальну дію, благотворний вплив на згортання крові і стан судин. За рахунок вмісту бета-каротину, вітамінів групи В, С, Е пекуча трава швидко виводить з організму людини різні токсини. В даний час навіть професійні медики визнають, що відвар кропиви має відновлюють склад крові властивості. Таке ліки збільшує кількість еритроцитів і знижує кількість цукру в крові.
Використовується кропива і для схуднення. Для цього необхідно зібрати листя рослини, добре їх промити і віджати сік. Перед кожним прийомом їжі слід випивати 2 столові ложки свіжого соку. В такі ліки можна додавати мед з розрахунку: 1 столова ложка на 05 склянки соку.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kropiva-yiyi-korisn-vlastivost_295.gif-->

У пекучої трави є маса корисних властивостей, проте кропива дводомна має і протипоказання. Її не можна застосовувати людям з підвищеним згортанням крові, гіпертонією, варикозним розширенням вен, тромбофлебітом. Також не варто користуватися препаратами кропиви при захворюваннях нирок, атеросклерозі, гіпертонії. Для застосування відвару кропиви абсолютним протипоказанням є вагітність, оскільки ця рослина може спровокувати передчасні пологи.
Кропива і її лікувальні властивості
Вважається, що кропива, про корисні властивості якої ходять легенди, здатна запобігти появі передчасної сивини і випадання волосся. Для приготування цілющої маски потрібно отримати сік. Зробити це можна за допомогою соковижималки, блендера або м'ясорубки. Пару ложок отриманої рідини проціджують через марлю і ретельно втирають у коріння волосся. Потім голову укутують рушником. Через годину волосся обполіскують теплою водою.
Також для додання волоссю шовковистості і пружності використовують відвар кропиви для ополіскування. Протипоказанням до його застосування вважається схильність до алергічних реакцій. Для приготування настою склянку свіжого листя рослини або півсклянки сухого заливають літром окропу і дають йому настоятися протягом кількох годин. Потім настоянку розводять теплою водою і прополіскують в ній волосся після миття. До ополаскивателю можна також додати ромашку, яблучний оцет, листя мати-й-мачухи, корінь лопуха, череди або шишки хмелю. Варто пам'ятати, що користь відвару кропиви для волосся стане помітна лише після регулярного його застосування протягом декількох місяців.
Для кулінарних цілей використовують тільки молоду кропиву, яку можна зібрати тільки ранньою весною. У косметології кращим часом для збору рослини вважається червень-серпень, коли рослина цвіте.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/yaponska-ayva-korisn-vlastivost-shkodu_401.jpeg--> Айва походить з Азії. Разом з тим, вітчизняні садівники з

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/brusnicya-korisn-vlastivost-yagd-zastosuvannya-ta-protipokazannya_131.jpeg--> Брусниця на Русі була не

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/vanl-yiyi-korisn-vlastivost-vikoristannya-v-medicin-kosmetologyi-korist_671.jpeg--> Ваніль – це рослина, що

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/guava-yiyi-sklad-korisn-vlastivost-dlya-organzmu-lyudini_451.jpeg--> Батьківщиною гарбуза є Перу. Це рослина

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zhimolost-kalorynst-korisn-vlastivost-shkodu-protipokazannya-do-zastosuvannya_481.jpeg--> Жимолость – це

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/kapersi-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_891.jpeg--> Каперси – корисний продукт, що отримується з рослини