» » Червона ікра: користь і шкода
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 10:48)   
  •   0   
  •  931 

Червона ікра: користь і шкода








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/chervona-kra-korist-shkoda_871.jpeg-->Червона ікра: користь і шкода

Цей коштовний делікатес завжди вважався прикрасою святкового столу і подавався в якості холодної закуски. Приємний легкий смак і невисока калорійність цього продукту в поєднанні з його прекрасними поживними якостями роблять червону ікру чудовим ласощами, користь і шкоду якого залежить лише від кількості продукції змісту в раціоні. Яскраві солоні кульки здатні додати будь традиційної їжі неповторний смаковий відтінок, тому часто застосовуються для додання їжі колоритності.


http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/chervona-kra-korist-shkoda_632.gif-->Червона ікра: користь і шкода


Корисні властивості червоної ікри


Кожна ікринка містить речовини, необхідні для розвитку нового живого організму. При распадении в організмі людини вони виділяють величезну кількість енергії, тому делікатес рекомендований людям, яким потрібне посилене харчування. Червона ікра має й інші корисні властивості. Вона славиться високим вмістом калію, тому здатна зміцнити стінки кровоносних судин і запобігти виникненню багатьох серцевих захворювань. Вміст у ній білків, жирів і вуглеводів добре збалансовано, і всі вони легко засвоюються організмом. Внаслідок цього даний продукт вважають дієтичним і пісним.
Червона ікра: користь і шкода

Користь даного виду їжі для підтримки імунної системи людини величезна, адже червона ікра містить вітаміни груп E, A і D і мінеральні сполуки (сірка, калій, магній, цинк), які сприяють зміцненню кісткових тканин і поліпшення зору. Недолік вищевказаних елементів часто є причиною нездорового і неживого виду нігтьових пластин, шкірного покриви або волосся.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/chervona-kra-korist-shkoda_144.gif-->Червона ікра: користь і шкода




Червона ікра має ще й інші корисні властивості. Її регулярне вживання нормалізує рівень гемоглобіну, знижує ризик утворення тромбів і виникнення серцево-судинних захворювань.

Шкода червоної ікри


Делікатес можна вживати в їжу всім, хто не має алергії на рибну продукцію, однак захоплюватися цією закускою теж не можна. Червона ікра може принести не тільки користь, але і шкоду. При її вживанні варто враховувати кілька моментів. Обов'язково потрібно думати над тим, з чим можна їсти червону ікру. Наприклад, вживання яскравих крупинок з білим хлібом і маслом може бути важким для шлунка. Крім того, це дуже калорійна їжа, до того ж і дію корисних мікроелементів нейтралізується тваринними жирами. У консервованому продукті міститься багато кухонної солі, яка може затримати воду в організмі або призвести до порушення обміну речовин. У будь-якому разі, тільки червона ікра високої якості і без вмісту штучних консервантів приносить організму користь, а не шкоду.
Червона ікра: користь і шкода

Чи можна вагітним їсти червону ікру?


Риб'ячі личинки мають багатий поживний склад і містять багато необхідної для малюка і майбутньої мами елементів, а саме:

  • фолієву кислоту, яка впливає на розвиток нервової системи;

  • лецитин, що знижує рівень холестерину і допомагає вітамінам засвоюватися;

  • білок, корисний для формування органів плода;

  • омега-кистоли, нейтралізують холестерин і забезпечують організм енергією;

  • вітаміни А, В, Д, , зміцнюють імунітет.


  • Червона ікра: користь і шкода

    Червона ікра корисна вагітним, оскільки дарує організму необхідні речовини, збільшує рівень гемоглобіну в крові і піднімає настрій. Однак захоплюватися цим продуктом не варто, адже він може виявитися алергенним для майбутньої мами. Крім того, великий вміст солі в делікатес може викликати затримку рідини в організмі і збільшити при вагітності. Якщо ж у жінки, яка виношує маля, в сечі є білок або спостерігається , то доведеться на якийсь час відмовитися від червоної ікри, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.
    загрузка...
    Написати Вконтакте