» » Броколі: рецепт приготування
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 10:45)   
  •   0   
  •  7203 

Броколі: рецепт приготування








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/brokol-recept-prigotuvannya_321.jpeg-->Броколі: рецепт приготування
Є дуже цікавий продукт, який сьогодні пропонують навіть у більшості ресторанів. Це капуста броколі, рецепти якої дуже різноманітні і відрізняються певною вишуканістю, не кажучи вже про великому вмісті корисних речовин. Як приготувати капусту брокколі смачно? Не так вже й складно, потрібні лише відповідні інгредієнти.

Капуста броколі: рецепти приготування


У нашій країні брокколі з'явилася вже досить давно, але спочатку не викликала інтересу. Насправді культура ця дуже давня. Римляни і греки вживали її в їжу більше 2000 років тому. Брокколі - різновид цвітної капусти, хороша не тільки в свіжому, але і замороженому вигляді.
У ній містяться клітковина, фосфор, залізо, магній, кальцій, безліч вітамінів. Серед інших переваг - невелика кількість калорій і здатність боротися з виразкою шлунка і раковими клітинами. Останній факт вчені з'ясували відносно недавно.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/brokol-recept-prigotuvannya_462.gif-->Броколі: рецепт приготування


Всі рецепти приготування капусти броколі підкреслюють її ніжний смак, апетитний аромат, завдяки чому вона є одним з кращих гарнірів для рибних і м'ясних страв.
Броколі: рецепт приготування
Красивий, смачний і корисний
Брокколі рецепт будь-який, який ні візьми, принесе масу користі:




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/brokol-recept-prigotuvannya_134.gif-->Броколі: рецепт приготування





  • Поліпшить стан кісткової тканини.


  • Позбавить організм від зайвої солі та води.


  • Налагодить роботу ендокринної і нервової систем.


  • Сприятиме омолодженню організму і профілактики целюліту.


  • Дуже смачний і простий рецепт приготування брокколі на сніданок, коли мало часу, виглядає так.
    1.
  • Збити два яйця з вершками, сіллю і борошном.

  • 2.
  • Брокколі промити, розділити на суцвіття.

  • 3.
  • Вмочити в суміш капусту і обсмажити на сковорідці, посипати дрібно рубаним зеленим часником.


  • Як готувати капусту брокколі


    У замороженому продукті менше вітамінів, але його можна довше зберігати. Вибираючи свіжу брокколі, краще брати ту, у якої невеликі суцвіття. Продукт повинен бути пружним, щільним, з яскравою темно-зеленою або лілуватою забарвленням, пахнуть свіжою зеленню. Бутони почали цвісти або пожовклі говорять про те, що капуста перезріла. Тільки в холодильнику його можна потім зберігати всього кілька днів.
    Ідеальний варіант - готувати відразу, прийшовши з магазину. Ось хороший рецепт приготування капусти брокколі на пару, причому для цього не потрібна ні пароварка, ні мультиварка:

  • Розрізати вимиту капусту приблизно на однакові шматочки, видалити тверді частини стебла.

  • У велику каструлю налити води висотою близько 25-5 см. Всередину поставити металевий друшляк, щоб він води не торкався.

  • Довести введення до кипіння і покласти в друшляк капусту.

  • Накрити кришкою, зменшити вогонь до слабкого кипіння.

  • Час приготування від 5 до 15 хвилин, каструлю важливо при цьому добре прикривати.

  • Заправити брокколі вершковим маслом і сіллю.




  • Що можна приготувати з брокколі


    Готувати завжди зручніше, якщо капусту розділити на суцвіття. З брокколі роблять супи, гарніри, омлети, салати, її запікають, смажать і варять.
    Наприклад, зовсім нескладний дієтичний рецепт з брокколі: у посуд для запікання шарами покласти броколі, болгарський перець, помідори і часник. Можна додати гриби. Посолити, додати прянощі і запекти в духовці. При подачі посипати зеленню і полити оливковою олією.
    Лікарі вважають, що регулярне вживання брокколі є профілактикою атеросклерозу і передчасного старіння. Як можна приготувати капусту брокколі вишукано і одночасно просто? Є рецепт - капуста в сирному соусі.
    Відварити капусту, розібрану на суцвіття. Розігріти вершки, додати тертий сир, прогріти, поки він не розплавиться. Зняти з вогню, додати кріп і злегка посолити. Брокколі викласти на тарілку і полити соусом.
    Майже точно так само робиться брокколі в сметані. Сметану потрібно трохи нагріти, додати перець і сіль. Полити попередньо відварену капусту, потім посипати дрібно нарубаною зеленню.
    загрузка...
    Написати Вконтакте