» » Холодні і теплі салати з тунця: прості рецепти, фото, докладний опис етапів приготування
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 22:24)   
  •   0   
  •  1360 

Смачні та корисні страви з риби: салат з консервованого і свіжого тунця








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/holodn-tepl-salati-z-tuncya-prost-recepti-foto-dokladniy-opis-etapv-prigotuvannya_751.jpeg-->Холодні і теплі салати з тунця: прості рецепти, фото, докладний опис етапів приготування
Багато хто сьогодні схиблені на смачної і здорової їжі, тому рибні страви користуються великою популярністю. З морепродуктів можна приготувати все: вишукані делікатеси, невибагливу їжу, легкі закуски, здатні прикрасити святковий стіл. Використовуючи одну і ту ж рибу у свіжому або консервованому вигляді, досвідчені кухарі здатні повністю сервірувати обід або вечерю, подаючи гарячі страви, салати, соуси, суфле, паштети і навіть різотто. Вони рідко діляться своїми секретами, тому так цінні їх деякі поради. Досвідчені господині завжди можуть взяти на озброєння і значно розширити раціон своєї родини. Мова піде про те, як приготувати на швидку руку салат з тунця, використовуючи продукти, які завжди є під рукою.

Який тунець вибирати: свіжий або консервований?


Тунець - океанська риба, вона широко поширена в субтропічних і тропічних районах, тому на російських прилавках свіжі тушки знайти досить важко. В основному цей рід з сімейства скумбрієвих продається в консервованому вигляді. Але турбуватися з цього приводу не потрібно. Фахівці стверджують, що харчова цінність тунця з банки нічим не поступається свіжому продукту. У ньому зберігаються в повному обсязі насичені жирні кислоти Омега 3 і 6. Вони цінні тим, що допомагають нашій серцево-судинної системи краще працювати.
М'ясо тунців відрізняється великим вмістом білків, у ньому є вітаміни групи А, Е, РР, (1269). Крім цього воно багате на мікроелементи, яких часто не вистачає нашому організму. Калорійність описуваної риби теж невисока, наприклад, салат з тунця у власному соку (100 гр), містить всього 150 Ккал. Якщо відмовитися від консервів в олії, можна чудово протриматися, використовуючи навіть саму строгу дієту. Дуже корисний теплий салат зі свіжого тунця, рецепт його приготування досить простий.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/holodn-tepl-salati-z-tuncya-prost-recepti-foto-dokladniy-opis-etapv-prigotuvannya_232.gif-->Холодні і теплі салати з тунця: прості рецепти, фото, докладний опис етапів приготування


Теплий салат зі свіжим тунцем


Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Півкіло філе свіжої риби.

  • Качан салату «Айсберг».

  • Один пучок червоної редиски.

  • Середнього розміру кореня імбиру.

  • Пучок зеленого цибулі.

  • Шість столових ложок рисового оцту.

  • Три столових ложок японського вина.

  • За дві столових ложок соєвого соусу, насіння кунжуту, рослинного масла.

  • Чайна ложка васабі.


  • Теплий салат з тунця готується наступним чином:
    Спочатку в глибокій мисці готується соус. Перемішуються рисовий оцет, японське вино, соєвий соус, рослинна олія, додається васабі. Далі порційно на плоскі тарілки розкладають листя «Айсберга». Красивою соломкою нарізати зелений лук, кружечками червоний редис, імбир натирається на тертці.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/holodn-tepl-salati-z-tuncya-prost-recepti-foto-dokladniy-opis-etapv-prigotuvannya_673.gif-->Холодні і теплі салати з тунця: прості рецепти, фото, докладний опис етапів приготування




    Наступний крок - ставимо на вогонь сковороду, висипаємо в неї кунжутне насіння і обсмажуємо їх, поки насіння не стануть золотистими. Гарячий кунжут пересипається в окрему тарілочку, в сковороду наливають невелику кількість рослинного масла. Вогонь збільшується до максимуму, обсмажується імбир і тут же кладеться порційно нарізане філе риби. Воно повинно злегка підрум'янитися зовні і залишитися сирими всередині.
    Останній етап. Підливаємо в сковороду до риби приготований соус, все ретельно перемішуємо, знімаємо з вогню і викладаємо на порційні тарілки. Зверху теплі салати з тунця посипаються колечками зеленого лука, редисом і кунжутним насінням.

    Простий салат з тунця консервованого рецепт з фото


    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/holodn-tepl-salati-z-tuncya-prost-recepti-foto-dokladniy-opis-etapv-prigotuvannya_514.jpeg-->Холодні і теплі салати з тунця: прості рецепти, фото, докладний опис етапів приготування
    Готувати з консервів простіше простого. Ось самий нехитрий рецепт. Відкрийте банку у власному соку, перекладіть вміст в глибоку салатницю і рибу розімніть виделкою. Додайте в отриману масу одну середню цибулину, нарізану тонкими скибочками, один помідор, нарізаний кубиками і кінзу. Все акуратно перемішайте і добре посоліть і поперчіть. Поставте миску в холодильник. Через п'ятнадцять хвилин салат буде готовий, тунець в ньому буде дуже ніжним. Відварені яйця, порізані на часточки, прикрасять страви і відтіняють його смак.

    Смачний салат з тунця з квасолею рецепт і детальний опис способу приготування


    Необхідні інгредієнти:

  • Стручкова квасоля (250 гр)

  • Банку тунця у власному соку.

  • Сир «Фета» (100 гр).

  • Оливкова олія, сік лимона, сіль, спеції за смаком.


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/holodn-tepl-salati-z-tuncya-prost-recepti-foto-dokladniy-opis-etapv-prigotuvannya_715.jpeg-->Холодні і теплі салати з тунця: прості рецепти, фото, докладний опис етапів приготування
    Квасоля кинути в киплячу воду і злегка бланшувати її. Розкрити банку з тунця у власному соку, вилити розсіл, висипати в миску рибу, викласти в неї квасолю, додати вміст сир, нарізаний кубиками, заправити салат лимонним соком, розмішаним з маслом і спеціями, все ретельно перемішати і подавати до столу з нарізаним білим хлібом.
    загрузка...
    Написати Вконтакте