
Червоний гіркий перець: лікувальні властивості
Здорове харчування
Червоний перець, шкода і користь
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/chervoniy-grkiy-perec-lkuvaln-vlastivost_791.jpeg-->
Червоний гострий перець додають в їжу і застосовують для виготовлення медичних препаратів. Пекучий червоний перець зробить завершеним смак м'ясних і овочевих страв. Перцевий пластир допоможе при радикуліті, невралгії, застуді. Червоний пекучий перець належить до найпоширеніших спецій, його можна зустріти практично на будь-якій кухні в кожної господині. 
Червоний перець додає гостроти і характерну пікантність їжі, його додають в м'ясні та овочеві страви, використовують в домашніх заготовках, він незамінний в страви східної кухні.
Споживають червоний перець у свіжому і сушеному вигляді, додають в настоянки і масла. Але, крім гастрономічних якостей, гіркий перець володіє лікувальними властивостями.
Незважаючи на те, що червоний перець не є лікарською рослиною, його вплив на організм враховують дієтологи і натуропати. Натуропатія - це галузь медицини, лікарі якої використовують для лікування природні засоби).
Червоний гіркий перець: лікувальні властивості
При регулярному вживанні всередину в невеликих кількостях гіркий червоний перець:
Червоний перець у великих кількостях негативно впливає на слизову оболонку шлунка, надмірне і постійне роздратування якої може викликати ряд важких захворювань. Також не варто зловживати гострим червоним перцем в жарку пору року.
З обережністю потрібно додавати в їжу червоний перець, властивості якого можуть нашкодити:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/chervoniy-grkiy-perec-lkuvaln-vlastivost_212.gif-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/chervoniy-grkiy-perec-lkuvaln-vlastivost_653.jpeg-->

Гіркий перець: користь і шкода при зовнішньому застосуванні
В якості зовнішнього кошти, користь червоного пекучого перцю доведена при:
Уникати зовнішнього застосування червоного перцю слід:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/chervoniy-grkiy-perec-lkuvaln-vlastivost_934.gif-->

Хімічний склад і різновиди червоного перцю
Свіжий перець виглядає, як тонкий вигнутий стручок червоного, зеленого, темно-оливкового і жовтого кольору і, відповідно, всіх проміжних відтінків. У великій кількості у перці міститься вітамін C, до його складу входять вітаміни групи B, K, E і PP.
Гіркий перець, корисні властивості якого не обмежуються тільки вітамінами, є джерелом необхідних для організму людини мінералів: сірки, калію, натрію, фосфору, заліза, кальцію, хлору, кремнію, селену, міді, цинку, марганцю.
Він багатий корисними органічними сполуками - це ефірні масла, моно - і дисахариди, азотисті речовини, жирні кислоти.
Своїм гірким смаком перець зобов'язаний великої концентрації речовини капсаїцину, який в зовсім невеликій кількості присутній і в болгарському перці червоному. Цей красивий і смачний овоч теж заслуговує нашої уваги.
Корисні властивості солодкого перцю: допомагає зняти стрес, зменшує прояви депресії, сприяє поліпшенню пам'яті і імунітету, зміцнює стінки судин, знижує тиск і перешкоджає утворенню тромбів.
Червоний гострий перець: користь і застосування в косметології
Перцеве масло застосовують в косметичних цілях. Доданий в маски для волосся, воно сприяє зміцненню волосся і робить їх більш густим і блискучим.
Червоний гострий перець корисний для тіла, обгортання з перцевим маслом позбавляють від целюліту і сприяють схудненню.
Червоний гострий перець додають в їжу і застосовують для виготовлення медичних препаратів. Пекучий червоний перець зробить завершеним смак м'ясних і овочевих страв. Перцевий пластир допоможе при радикуліті, невралгії, застуді.

Перець відноситься до розряду спецій. На сьогоднішній день відома велика кількість видів перцю, серед яких: солодкий, запашний, гіркий, пекучий.

Червоний перець хоч і називається болгарським, в Європу прийшов з Південної Америки в XVII столітті. Це дуже популярна рослина здавна

Знайомство країн Європи в XV столітті з червоним стручковим перцем пов'язано з допитливістю і вразливістю Христофора Колумба. Але з моменту його

В період застуд всі ми згадуємо про користь вітаміну С для організму людини, і насамперед на розум приходять такі фрукти, як лимон і апельсин. Але

Болгарський перець вважається найбільш древнім овочем, який почав вирощуватися людиною. Його наші предки почали садити набагато раніше злакових і

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/clyusch-vlastivost-pryanoschv-lavroviy-list-perec-goroshok-ta-nsh-specyi-pryanosch-na-vart-zdorovya_191.jpeg-