» » Готуємо страви з баклажанів
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 22:21)   
  •   0   
  •  1695 

Готуємо страви з баклажанів








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/gotuyemo-stravi-z-baklazhanv_111.jpeg-->Готуємо страви з баклажанів
Все більше і більше людей починають вести здоровий спосіб життя. Вони стежать за своїм станом здоров'я і харчовим раціоном. Овочі та фрукти стають постійними інгредієнтами здорового харчування. Серед них важливе місце займає баклажан. Баклажан чудовий овоч. Він улюбленець багатьох господинь. Чого тільки з нього не готують - лечо, соте, рататуй і багато іншого. А чи багато ми знаємо про користь баклажана? Цю статтю ми почнемо з розповіді про корисні властивості баклажана і не тільки.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/gotuyemo-stravi-z-baklazhanv_462.gif-->Готуємо страви з баклажанів






http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/gotuyemo-stravi-z-baklazhanv_613.gif-->Готуємо страви з баклажанів




Баклажани: користь і шкода


Корисні властивості баклажан визначає їх склад:


  • клітковина;

  • розчинні цукру;

  • пектин;

  • білки;

  • калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій;

  • витаминиС, В1 В2 В5 РР.



  • До речі, баклажани при дієті можна вживати абсолютно спокійно. Так як його калорійність всього 28 ккал на 100 гр. продукту. Баклажани для схуднення - один із самих низькокалорійних продуктів. Дієта на баклажанах особливо ефективна, якщо вживати в їжу тушковані баклажани. Так як смажені, вбирають велику кількість масла.
    Користь баклажана ще в тому, що в ньому є всі необхідні для життєдіяльності людини мікроелементи. Наприклад, пектин - стимулює травлення і не дає застоюватися жовчі, а також виводить зайвий холестерин.
    Чи можуть завдати баклажани шкоду? Відповісти важко, але перезрілі плоди здатні призвести до діареї, нудоті, блювоті, судом і задишки. Це пов'язано з наявністю в них алкалоїд соланіну.

    Як правильно готувати баклажани


    Тепер давайте поговоримо про те, як правильно приготувати баклажани.
    Щоб зберегти у баклажан корисні властивості, треба вміти їх правильно готувати.
    Ось кілька порад перед тим, як почати готувати баклажан:
    1. нарізаємо баклажани;
    2. трохи солимо і залишаємо на 30 хвилин;
    3. зливаємо сік і промиваємо баклажани.
    Найкраще блюдо з баклажанів - це холодна ікра. Вона складається з тушкованих овочів і користь її очевидна. Приготувати ікру дуже просто:
    беремо баклажани, промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматки;
    додаємо зелень, помідори і часник;
    запікаємо в духовці.
    Всі корисні властивості збережені, їжте на здоров'я. Ще можна готує баклажани на пару або додавати в інші страви: плов, вареники, салати або рагу.
    Готуємо страви з баклажанів

    Як прибрати гіркоту з баклажан


    Всім відомо про те, що баклажанів властива гіркоту. Як прибрати гіркоту з баклажанів повинна знати кожна господиня.
    Отже, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, зробимо наступне.
    1. промиємо баклажани;
    2. наріжемо шматочками;
    3. присиплем сіллю;
    4. залишимо на 30 хвилин;
    5. промиємо водою і злегка отожмем.
    Є ще один спосіб прибрати гіркоту з баклажанів. Для цього можна використовувати розсіл. Для його приготування нам знадобиться:
    1 ст. ложка солі
    1 л. води
    Розводимо сіль у воді і тримаємо нарізані баклажани 20-30 хвилин. Ось такими простими способами можна прибрати гіркоту з баклажан.

    Як приготувати сушені баклажани


    Багато заготовляють на зиму баклажани, але це, зазвичай, закачування, які не дуже корисні. Давайте спробуємо запастися на зиму сушеними баклажанами. Отже, як готувати сушені баклажани. Відразу попередимо, що процес сушіння досить трудомісткий.
    Але результат виправдає ваші зусилля.
    1. Баклажани промиваємо і очищаємо від шкірки.
    2. Нарізаємо брусочками і викладаємо на деко, заздалегідь вистелену пергаментом для випічки. Викладаємо баклажани в один шар.
    3. Сушимо в духовій шафі при температурі 50 градусів. При цьому дверцята повинна бути злегка відкрита, щоб випаровувалася волога. Брусочки з баклажан повинні стати хрустким.
    4. Висушені баклажани, кладемо в сухі чисті банки. Зберігати можна в коморі, але краще в холодильнику, там точно не заведуться комашки.
    Є ще один спосіб, яким користувалися ще наші бабусі. Нарізаємо вимитий і висушений баклажан кружечками. Нанизуємо на нитку і вивішуємо на вулиці. Знімаємо, коли баклажани повністю підсохнуть.
    Ось так можна заготовити на зиму сушені баклажани!
    загрузка...
    Написати Вконтакте