
Оцет виноградний - корисні властивості і пара рецептів
Здорове харчування
Чим корисний оцет виноградний
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/ocet-vinogradniy-korisn-vlastivost-para-receptv_431.jpeg-->
Археологи при розкопках часто знаходили судини, в яких коли-то давно зберігався оцет. За оцінками експертів виявилося, що по суті це було звичайне скисле вино. Історики стверджують, що в ті далекі часи цей продукт використовували в різних цілях: у кулінарії як приправу до салатам і маринадів, до м'яса, риби і птиці, в косметології його використовували як чудовий ополіскувач для волосся, після чого вони ставали живими і яскравими. Так і оцтові ванни у ті далекі часи були не в дивину. 
Приготування виноградного оцту
В даний час виробники пропонують два види оцту з винограду:
В бочках виноградний оцет настоюється 12 років, після чого його розливають у тару, призначену для продажу. Якщо порівнювати винний оцет з іншими сортами, то він відрізняється солодким присмаком і складним, але м'яким ароматом.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/ocet-vinogradniy-korisn-vlastivost-para-receptv_312.gif-->

Користь виноградного оцту
Рецепти із застосуванням виноградного оцту
Існує величезна кількість рецептів в різних національних кухнях, де використовується оцет з винограду. По-перше, ним можна замінити сухе біле вино, якщо таке застосовується у страві. По-друге, це незамінна заправка у багатьох салатах, особливо овочевих.
Хотілося запропонувати рецепт італійського соусу, який за твердженням кухарів, прийшов у нашу сучасність з далеких античних часів Стародавнього Риму. Його назва - agliata. По суті, це звичайний часниковий соус, тільки приготований трохи по-іншому.
Для цього вам знадобиться шість зубчиків часнику, кілька шматочків хліба і три чверті склянки червоного виноградного оцту. Все це скласти в кухонний комбайн і подрібнити. В принципі, все, соус готовий. Густота страви залежить від кількості доданого хліба, але це на ваш смак, хто як любить.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/ocet-vinogradniy-korisn-vlastivost-para-receptv_763.gif-->

І хоча, як стверджують вчені, оцет з винограду все-таки стали першими виробляти в Стародавній Греції і Римі, сьогодні це сама популярна приправа французької кухні. Французи використовують його скрізь, навіть знайти таке блюдо, до якого б не подали сам оцет або його змішану приправу, напевно, просто неможливо.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/vanl-yiyi-korisn-vlastivost-vikoristannya-v-medicin-kosmetologyi-korist_671.jpeg--> Ваніль – це рослина, що

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/grchicya-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_611.jpeg--> Така популярна сьогодні приправа, як гірчиця, була

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zyum-kalorynst-sklad-korisn-vlastivost-dlya-organzmu_441.jpeg--> Ізюм – це виноград в сушеному вигляді, який

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/karr-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_231.jpeg--> Карі вже давно здобула популярність в країнах СНД. Її

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-priymati-yabluchniy-ocet-dlya-shudnennya-vdguki-recepti-protipokazannya_981.jpeg--> Можливо схуднути за

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/gotuyemo-stravi-z-baklazhanv_111.jpeg-->