» » Яблука сушені - в чому їх користь і шкоду
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 22:21)   
  •   0   
  •  564 

Яблука сушені - корисні властивості і протипоказання








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yabluka-sushen-v-chomu-yih-korist-shkodu_271.jpeg-->Яблука сушені - в чому їх користь і шкоду
Згадайте Біблію, де Адам і Єва з'їли яблуко. Тобто, вже в ті далекі часи цей фрукт був відомий і росла практично на всій планеті. Хоча вчені стверджують, що яблуко - це один з найдавніших фруктів на землі. Його останки знаходять до цих пір і припускають, що нею харчувалися люди ще аж в кам'яному столітті. Ось така довга історія у цього смачного фрукта.

Сушені яблука - користь і шкода


Його корисні властивості відомі давно, в багатьох країнах стародавнього світу яблуко використовувалося в якості лікарського засобу, особливо його сушений варіант. Яблука сушені стали таким способом застосовуватися в Стародавньому Єгипті, у всякому разі, так говорять стародавні манускрипти. Цей фрукт нарізався кружальцями, які надягали на нитку і сушили в тіні під деревами. Таким способом була можливість зберегти продукт кілька місяців, а при правильному зберіганні й кілька років.
Дивно те, що сік (рідина) яблука улетучивался в процесі сушіння. А ось всі поживні речовини в повному складі залишалися, що робило цей продукт незамінним в зимовий час року. Особливо хотілося б відзначити цукор - чудовий джерело вуглеводів. Ось чому активні люди з давніх пір вживають сушені яблука весь рік. Це просто криниця вітамінів (групи «А», «В» і «С») і мінеральних речовин.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yabluka-sushen-v-chomu-yih-korist-shkodu_182.gif-->Яблука сушені - в чому їх користь і шкоду


До речі, про мінеральних речовинах. В яблуках сушених і свіжих у великій кількості міститься залізо і магній. Перший відповідає за якість крові та за її функції доставки кисню всім органам. Другий відповідає за провідність електронних сигналів між нервовими закінченнями клітин. Тобто, без цих двох важливих компонентів людський організм нормально функціонувати не може. І якщо їх кількість не на належному рівні, то відчувається постійна втома і розбитість.
Дуже важливо вживати сушені яблука в ті моменти, коли на організм діють навантаження. Тому тим, хто сидить на дієті і займається фізичними вправами (аеробіка, тренажерний зал, пробіжки вранці), то він просто зобов'язаний внести в свій раціон цей фрукт. І неважливо, буде він в сушеному або свіжому вигляді. Хоча треба віддати належне, що компоти із сушених яблук - це дуже корисна річ для тих, хто тільки що закінчив приймати фізичні навантаження.
Додамо, що користь сушених яблук полягає ще й у тому, що їх вживання не викликає утворення газів у кишечнику. А адже велика кількість людей не їдять фрукти саме з цієї пікантної причини. Так що в цьому плані цей фрукт відмінна можливість отримати свою порцію вітамінів.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yabluka-sushen-v-chomu-yih-korist-shkodu_293.gif-->Яблука сушені - в чому їх користь і шкоду




Але, як це часто буває з будь-якими продуктами, у яблук є і протипоказання до використання.

  • По-перше, це стосується таких захворювань, як діабет і ожиріння. На жаль, цим хворим яблука протипоказані в будь-якому вигляді.

  • По-друге, при виразці шлунка і при гастриті їсти свіжі кислі яблука не варто. Замініть їх краще солодкими плодами. Можливо, вони вам сподобаються більше.

  • По-третє, що стосується таких захворювань як коліт і проблем з сечовидільної системою, то, в принципі, обмежень немає, хоча порадитися з лікарем все ж необхідно.


  • Як бачите, користі від сушених яблук для здоров'я людини багато, але є і шкоду. До того ж хотілося б відзначити, що переїдання даного фрукта теж не йде на користь, так що будьте помірні в його вживання. Переїдання може призвести до розладу шлунку від яблук. Та й тим, у кого підвищена кислотність шлунка, краще знизити споживання кислих сортів.

    Користь від печених яблук


    В чому суть запікання цього фрукта? Справа все в тому, що в запечених яблуках залишається велика кількість магнію. А саме цей елемент є підтримуючим речовиною при роботі серця. А значить, у кого проблеми з серцево-судинною системою необхідно більше їсти саме запечений фрукт. До того ж з яблук у процесі запікання видаляються фруктові кислоти, тому тим, хто страждає хворобами кишечника і шлунка, цей варіант підійде найбільше.
    Та й тим, хто сидить на дієтах, печене яблуко з медом і корицею - відмінний десерт, який допоможе ще довго зберігати відчуття ситості.
    загрузка...
    Написати Вконтакте