» » Кабачок - корисні властивості, користь і шкоду
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 22:17)   
  •   0   
  •  1182 

Кабачок - корисні властивості і протипоказання








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kabachok-korisn-vlastivost-korist-shkodu_951.jpeg-->Кабачок - корисні властивості, користь і шкоду
Напевно, багато хто може здивуватися, дізнавшись, що кабачок - це різновид гарбуза. Але це насправді так і є. Хоча ніякої схожості, адже цей овоч має зеленуватий і білий відтінок, так і за розмірами він набагато менше гарбуза. Але у природи свої примхи, так що два однакових овочевих брата можуть бути і не схожі один на одного.
Мета нашої статті ознайомити читачів з корисними властивостями кабачка, розповісти про те, як можна використовувати цей овоч в лікувальних цілях. По-перше, почнемо нашу розповідь з того, що кабачок складається з 945% води, 5% вуглеводів і лише 05% білків. Тобто, це один із самих низькокалорійних продуктів, який добре підійде тим, хто вирішив схуднути і вибирає дієту.
Необхідно зауважити, що кабачок - це просто криниця вітамінів і мінеральних речовин. Тому його рекомендується вживати в їжу не тільки тим, хто худне, але і всім іншим в незалежності від віку. Для підростаючого покоління він буде на користь у їх фізичному розвитку. Для дорослих кабачок допоможе підтримувати в нормальному стані основні органи, такі як серце, печінка, нирки та інші. Так і для тяжкохворих - це відмінна дієта, адже кабачок зі своїми корисними властивостями і ніжною консистенцією - відмінне харчування, не подразнюючу слизову оболонку кишечника і шлунка.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kabachok-korisn-vlastivost-korist-shkodu_652.gif-->Кабачок - корисні властивості, користь і шкоду


Кабачок - користь і шкода


Почнемо з переваг цього овоча.

  • Саме корисне властивість кабачка - нормалізувати водний баланс організму. Це сечогінний засіб, так що з його допомогою виводяться зайві солі.

  • Про дієтичних властивостях вже згадувалося, додамо лише, що багато кабачка не буває. Дієтологи запевняють, що, з'їдаючи до 15 кілограмів цього овочу в день, ви ніколи не видужаєте.

  • Кабачок - прекрасний продукт. Він дозволяє в найкоротші терміни налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Особливо він корисний при запорах.

  • Плюс до всього, з цього продукту можна приготувати величезну різноманітність страв. І якщо ви сидите на дієті, то обов'язково включайте його в свій раціон.

  • І останнє. Кабачок ні в кого не викликає алергічних реакцій. І багато споживачі вважають, що саме це якість овоча є найважливішим. Не будемо їх в цьому разуверять.


  • Але не тільки сам овоч корисний. Сік кабачка - це теж лікарський засіб. Якщо вживати його регулярно, то можна вирішити проблеми нервозності, втоми, дратівливості. Але врахуйте, що вживати сік у великих кількостях при сечокам'яній хворобі не варто.
    Те, що в шинку великий вміст антиоксидантів, відомо всім. Тому наші милі жінки часто його використовують в косметичних цілях у домашніх умовах. Приміром, кілька шматочків, зварені в молоці, допомагають зробити шкіру оксамитовою, від них розгладжуються зморшки. Така маска допомогла багатьом красуням.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kabachok-korisn-vlastivost-korist-shkodu_933.gif-->Кабачок - корисні властивості, користь і шкоду




    Можна кабачок натерти і додати в готову масу кілька крапель ефірного або оливкової олії. Нанесена на особу ця маска допомагає зняти червоність шкіри видалити пігментні плями. До того ж таку суміш часто використовують і при митті волосся. Від неї волосся стають живими, сивина практично не виступає.
    Зазвичай цей овоч використовується в кулінарії в якості добавки до гарнірів і соусів. Багатьох цікавить питання, а чи можна їсти кабачки сирими? В принципі, ніяких обмежень в цьому немає. Звичайно, це досить пісний і водянистий продукт, який може здатися не дуже смачним. Тому його в сирому вигляді на стіл не подають. А ось в салати, як додатковий інгредієнт, кабачки додаються часто. Зазвичай для цього їх натирають на тертці.

    Поради дієтологів



  • Кабачки треба використовувати по максимуму, благо їх сезон починається ранньою весною, а закінчується пізньої осені. Так що страви з кабачків можна довго вживати. І це радує тих, хто вирішив схуднути і сидить на дієті. Звичайно, говорити про те, що кабачок - це один з тих продуктів, які є вирішальними в процесі схуднення, не можна. Але, в якості доповнення та отримання вітамінів і мінеральних речовин, це відмінна складова.

  • Гарні кабачки, якщо їх загасити або потримати в духовці хвилин десять. При цьому їх корисні властивості практично не змінюються, хоча вітамінно-мінеральна наповнення трохи погіршується.

  • У кабачках присутні волокна. Так от, потрапляючи в організм, вони виконують роль волоті, витягаючи за собою шлаки, солі, поганий холестерин і зайву воду.

  • Багатий залізом цей овоч є необхідним доповненням анемічним хворим. Так що вживайте його в будь-якому вигляді.
  • загрузка...
    Написати Вконтакте