
Кабачок - корисні властивості, користь і шкоду
Здорове харчування
Кабачок - корисні властивості і протипоказання
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kabachok-korisn-vlastivost-korist-shkodu_951.jpeg-->
Напевно, багато хто може здивуватися, дізнавшись, що кабачок - це різновид гарбуза. Але це насправді так і є. Хоча ніякої схожості, адже цей овоч має зеленуватий і білий відтінок, так і за розмірами він набагато менше гарбуза. Але у природи свої примхи, так що два однакових овочевих брата можуть бути і не схожі один на одного. 
Мета нашої статті ознайомити читачів з корисними властивостями кабачка, розповісти про те, як можна використовувати цей овоч в лікувальних цілях. По-перше, почнемо нашу розповідь з того, що кабачок складається з 945% води, 5% вуглеводів і лише 05% білків. Тобто, це один із самих низькокалорійних продуктів, який добре підійде тим, хто вирішив схуднути і вибирає дієту.
Необхідно зауважити, що кабачок - це просто криниця вітамінів і мінеральних речовин. Тому його рекомендується вживати в їжу не тільки тим, хто худне, але і всім іншим в незалежності від віку. Для підростаючого покоління він буде на користь у їх фізичному розвитку. Для дорослих кабачок допоможе підтримувати в нормальному стані основні органи, такі як серце, печінка, нирки та інші. Так і для тяжкохворих - це відмінна дієта, адже кабачок зі своїми корисними властивостями і ніжною консистенцією - відмінне харчування, не подразнюючу слизову оболонку кишечника і шлунка.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kabachok-korisn-vlastivost-korist-shkodu_652.gif-->

Кабачок - користь і шкода
Почнемо з переваг цього овоча.
Але не тільки сам овоч корисний. Сік кабачка - це теж лікарський засіб. Якщо вживати його регулярно, то можна вирішити проблеми нервозності, втоми, дратівливості. Але врахуйте, що вживати сік у великих кількостях при сечокам'яній хворобі не варто.
Те, що в шинку великий вміст антиоксидантів, відомо всім. Тому наші милі жінки часто його використовують в косметичних цілях у домашніх умовах. Приміром, кілька шматочків, зварені в молоці, допомагають зробити шкіру оксамитовою, від них розгладжуються зморшки. Така маска допомогла багатьом красуням.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kabachok-korisn-vlastivost-korist-shkodu_933.gif-->

Можна кабачок натерти і додати в готову масу кілька крапель ефірного або оливкової олії. Нанесена на особу ця маска допомагає зняти червоність шкіри видалити пігментні плями. До того ж таку суміш часто використовують і при митті волосся. Від неї волосся стають живими, сивина практично не виступає.
Зазвичай цей овоч використовується в кулінарії в якості добавки до гарнірів і соусів. Багатьох цікавить питання, а чи можна їсти кабачки сирими? В принципі, ніяких обмежень в цьому немає. Звичайно, це досить пісний і водянистий продукт, який може здатися не дуже смачним. Тому його в сирому вигляді на стіл не подають. А ось в салати, як додатковий інгредієнт, кабачки додаються часто. Зазвичай для цього їх натирають на тертці.
Поради дієтологів

Не всі любителі насіння соняшника знають, що не менш корисно вживати в їжу насіння кабачків. Їх також можна обсмажити і використовувати в якості

Кабачок – відомий своїми корисними якостями овоч, який займає почесне місце серед продуктів, рекомендованих для схуднення. У чому користь кабачка і

Кабачки у величезних кількостях вирощуються в якості кормової культури, але і на наших столах в сезон вони досить часті гості. Ця стаття розповість

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/brukva-korisn-vlastivost-protipokazannya-unkalnogo-produktu_821.jpeg--> Бруква використовувалася у

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/gld-korisn-vlastivost-ta-recepti-napoyiv_361.jpeg--> Про корисні властивості глоду ходить багато легенд.