» » Нежирні сорти риби - користь і рецепти
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 22:12)   
  •   0   
  •  1601 

Дієтичне харчування - нежирні сорти риби








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/nezhirn-sorti-ribi-korist-recepti_911.jpeg-->Нежирні сорти риби - користь і рецепти
Напевно, не варто говорити про те, що риба і морепродукти - це необхідні продукти в нашому раціоні харчування. Медики радять мінімум один раз на тиждень їсти рибу. Пам'ятайте, що в часи Радянського Союзу четвер був рибним днем. Це було введено не тільки тому, що рибу треба було реалізовувати. На цьому наполягли лікарі.
Чому риба така корисна?

  • В ній міститься величезна кількість поживних речовин.

  • Особливо необхідно відзначити фосфор і йод.

  • Пуринові основи. Цей елемент буде корисний тим, хто страждає гастритом, у кого погано виділяється шлунковий сік. І якщо виділяти з усього рибного стану, так би мовити, «пуриносодержащие», то необхідно зазначити шпроти, сардини та ікру. До речі, краще всього хворим споживати все це у вигляді юшки або бульйончик.

  • Мінімальна присутність в рибі сполучної тканини говорить про те, що вона, по-перше, легко засвоюється організмом, а, по-друге, швидко готується. І якщо ви вирішили трохи схуднути, то нежирні сорти риби будуть ідеальним раціоном у вашому меню.

  • Рибний білок за своїми властивостями не поступиться м'ясного. В ньому міститься така кількість і різноманітність амінокислот. Але за своєю засвоюваності рибний білок краще - 98% в порівнянні з 89% м'ясного.

  • У рибі містяться унікальні по своїй дії жирні кислоти. Це омега-3 і омега-5.

  • Нежирні сорти риби є малокалорійним продуктом. Тому котрі худнуть і хворим рекомендують споживати саме їх. Тому їх називають дієтичне риби.


  • Як смачно приготувати дієтичну рибу - рецепти


    Не кожен з нас знає, яка риба дієтична. На насправді в список даної категорії можна включити великий перелік підвидів. З них найчастіше ми споживаємо судака, тріску і окуня. Саме ці три види нежирної риби присутні на нашому столі. Тому пропонуємо кілька рецептів дієтичних страв з риби.

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/nezhirn-sorti-ribi-korist-recepti_212.gif-->Нежирні сорти риби - користь і рецепти


    Тріска, запечена


    Для цього вам знадобиться філе тріски грам 300 яке треба обов'язково промити і промочити рушником. Потім цей шматок розрізається на чотири частини. Вам знадобиться фольга у вигляді чотирьох квадратів, розмір яких би дозволив помістити по шматочку нежирної риби. Нарізати цибулю на кільця, і по одному кільцю укладаєте на фольгу, а поверх рибу. Перчіть, соліть, поливаєте лимонним соком і закриваєте фольгу у вигляді конверта. Тепер укладіть їх на деко і поставте в духовку, яка попередньо розігрівається до +200С. Готове блюдо подається у фользі, яка трохи відкривається.

    Як приготувати судака


    Нежирна риба судак готується по-різному, але краще всього з неї виходять тушковані страви. Є кілька варіацій приготування тушкованого судака, відмінності кожного залежить від використовуваного соусу (молочного або томатного). Кожен з них є невід'ємною частиною самого блюда. Вибір завжди залежить від ваших власних смакових переваг. Сам же рецепт практично однаковий для всіх соусів.
    Детальніше розповімо про те, як готувати судака в томатному соусі. Найкраще це робити в мультиварці. Спочатку нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву тремо на тертці. Ці овочі закладаються в мультиварку і готуються на режимі смаження хвилин 10. В цей час помідори роздрібнюють в блендері до стану пюре. Тепер на овочеву подушку покладіть кілька шматочків судака, поперчіть і посоліть, а зверху все це залийте томатним соусом. Ставте режим гасіння і готуйте страву протягом 15 години. До цієї рибі можна як гарнір подати картопляне пюре або овочі, тушковані на пару.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/nezhirn-sorti-ribi-korist-recepti_203.gif-->Нежирні сорти риби - користь і рецепти




    Як бачите, готувати нежирні сорти риби досить просто. Це насправді дуже смачно, тут важливо не пересолити і не використовувати велику кількість спецій. Краще застосовувати трави і овочі, які будуть відтіняти рибний смак.
    загрузка...
    Написати Вконтакте