» » Котлети в пароварці - рецепти страв
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 22:11)   
  •   0   
  •  544 

Дієтичне блюдо - котлети в пароварці








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kotleti-v-parovarc-recepti-strav_551.jpeg-->Котлети в пароварці - рецепти страв
Не буде помилкою сказати, що котлети - це одне з найулюбленіших нами страв. Звичайно, можна багато сперечатися, чим хороші котлети, і як вони впливають на організм, кому корисні, а комусь не дуже. Але одне можна сказати точно - без них наш стіл вже буде не той, що гріха таїти, їмо ми їх хоча б раз в тиждень, а хто-то через день.
Традиційні котлети - це смажені на олії. Але в цій статті ми хочемо поговорити про котлети, приготовані в пароварці, як стверджують медики парові котлети в кілька разів корисніше смажених.
Багато домогосподарки, наслухавшись рекламних роликів по телебаченню, відразу купили пароварки, що, в принципі, і правильно зробили. Але не всі ними користуються, а це вже неправильно. Адже всім відомо, що в процесі термічної обробки продукти втрачають велику кількість поживних речовин, які так необхідні нашому організму. А ось процес обробки парою дає можливість все це зберегти. Звичайно, якась частка втрат неминуча, але вона дуже мала. Так що котлети в пароварці дають можливість отримати від м'яса все, що нам треба. Тому будемо вважати, що це самий головний аргумент на користь пароварок. А інших, в принципі, і не треба.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kotleti-v-parovarc-recepti-strav_982.gif-->Котлети в пароварці - рецепти страв


Як готувати котлети в пароварці


Почнемо з того, що в пароварці можна готувати котлети з різних продуктів. Це може бути курка, риба, м'ясо, крупи та овочі. Відразу ж обмовимося, що в пароварці можна приготувати котлети без засмаженою скоринки. Хоча і тут можна вийти з положення. Приміром, спочатку котлети обсмажуються на сковороді на сильному вогні до утворення скоринки (витрачається пара хвилин), після чого їх доводять до готовності в приладі. Або, навпаки. Спочатку готують в пароварці, потім досмажують в сковорідці. Але невелике зниження кількості поживних речовин в даному випадку гарантовано.
Наприклад, рецепт рибних котлет в пароварці. Для цього вам знадобиться фарш двох сортів риби. Наприклад, минтай і лосось в пропорції один до одного. Як правило, робите з фаршу котлетки з додавання панірувальних сухарів, обов'язково соліть і перчіть за смаком. Можна додати мелконарубленную зелень.
Тепер викладаємо котлети в пароварці, на кожну покласти по кружку лимона і готуйте цю страву протягом 20 хвилин.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kotleti-v-parovarc-recepti-strav_863.gif-->Котлети в пароварці - рецепти страв




Цей рецепт можна трохи змінити. Замість сухарів використовуйте борошно, додайте ще одне яйце і вершки. Виходять дуже смачні котлетки з дуже ніжним смаком.

Курячі котлети в пароварці


Приготування цієї страви зажадає від вас трохи більше часу, ніж рибні. В першу чергу необхідно через м'ясорубку пропустити фарш курки. Потім змочені в молоці шматочки білого хліба додаються в фарш, і він ще раз пропускають через м'ясорубку. У такий фарш забиваються яйця, додається сіль і перець, і все це збивається до однорідної маси.
Після чого необхідно сформувати котлетки і скласти в пароварку. Готується це блюдо півгодини.

М'ясні котлети в пароварці


Спочатку готується фарш - він буде у нас змішаним. Тобто, до його складу увійдуть м'ясо, цибулю, хліб, молоко, часник, все це прокручується через м'ясорубку. Потім в масу додається яйце, сіль і перець. Можна додати рубану зелень. Сформовані котлети в пароварці готуються 30-45 хвилин.

Картопляні котлети з м'ясною начинкою


Спочатку готується м'ясний фарш. Для цього шматочки м'яса пропускаються через м'ясорубку, і воно обсмажується разом з цибулею на сковорідці. В отриманий смажений фарш треба додати рубане варене яйце, все це посолити і поперчити. Тепер готується картопля. Кілька бульб сирого овоча треба натерти на тертці, віджати рідину, додати борошна, солі і переміщати. Тепер з картопляного фаршу робляться коржі, куди з центру укладається фарш м'ясний. Формуються котлетки. Деко пароварки змащується олією, укладаються кульки і готуються протягом півгодини. Після цього їх можна обсмажити на сковорідці на сильному вогні або запекти в духовці до утворення рум'яної скоринки.
До речі, щоб зробити всі ці страви трохи цікавіше, можна в кожну котлету покласти сюрприз. Наприклад, оливку, чорнослив або шматочок будь-якого іншого овоча.
загрузка...
Написати Вконтакте