» » Рецепти з низьким глікемічним індексом - різноманіття страв
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 18:28)   
  •   0   
  •  871 

Рецепти з низьким глікемічним індексом








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-z-nizkim-glkemchnim-ndeksom-rznomanttya-strav_491.jpeg-->Рецепти з низьким глікемічним індексом - різноманіття страв
Перш ніж дати вам кілька рецептів з глікемічним індексом, треба б розповісти про індексі. Чому він так важливий, на яких критеріях оцінки він заснований? Цих питань багато, так що будемо розбиратися у всіх.
Отже, глікемічний індекс був спеціально створений для того, щоб визначати вплив продуктів на рівень цукру в крові. Тобто, буде підвищуватися цукор, якщо з'їсти той або інший продукт. Якщо буде, то як швидко і сильно. Це чисто порівняльний показник, тому що за основу впливу на рівень цукру було взято дію глюкози. Вона і була прирівняна до показника 100. У всіх же інших продуктів індекс змінюється в діапазоні 0-100. Це залежить від того, як швидко продукт вбирається організмом. І чим нижче глікемічний індекс продукту, тим повільніше піднімається рівень крові при його вживанні.
Необхідно відзначити, що різні лабораторії по-різному проводили дослідження. У деяких з них за основу було взято не глюкоза, а хліб. Але саме індекс на основі глюкози згодом був прийнятий як світовий показник. За якими критеріями визначають глікемічний індекс продукту. Є кілька показників:

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-z-nizkim-glkemchnim-ndeksom-rznomanttya-strav_852.gif-->Рецепти з низьким глікемічним індексом - різноманіття страв



  • Кількість клітковини,

  • Вид вуглеводів,

  • Наявність білка і жиру,

  • Час, протягом якого продукт піддавався термічній обробці.


  • Рецепти


    Зверніть увагу на той факт, що продукти з низьким глікемічним індексом можуть і не підходити тим, хто зібрався худнути. Вони в основному будуть корисні тим, хто хворіє на цукровий діабет. Але в будь-якому випадку цукор у крові, якщо він після прийняття їжі буде підвищуватися, це не на користь. Тому рецепти будуть відрізнятися різноманітністю використовуваних інгредієнтів.
    Почнемо з закусок. Ось дуже цікавий рецепт, який буде до вподоби багатьом гурманам. Для цього вам знадобиться сир, сухарі і пара яєць. Нарізати сир «Моцарелла» на невеликі шматочки, обмакиваете їх у збитих яйцях, обваливаете в сухарях, ще раз яйця і сухарях. Тепер напівфабрикат покладіть в морозилку мінімум на десять хвилин. Після чого обсмажте в маслі на сковорідці. Цю страву можна подавати як в гарячому вигляді, так і в холодному.
    Салат з тунцем. Це один з найшвидших салатів в плані приготування. Берете тунця, разминаете його виделкою, додати дрібно нарубані варені яйця, цибуля, солений або маринований огірок. Все це ретельно перемішуйте, додайте майонез і перець. Майонезу потрібно стільки, щоб він виступав в якості сполучного інгредієнта. Готову страву на пару годин необхідно поставити в холодильник, після чого порционально розставляєте на столі. Не забудьте прикрасити салат зеленню.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-z-nizkim-glkemchnim-ndeksom-rznomanttya-strav_473.gif-->Рецепти з низьким глікемічним індексом - різноманіття страв




    До рецептів з низьким глікемічним індексом можна додати навіть шашлики. Приміром, ось відмінний шашлик з курки. Для цього вам необхідно взяти 500 грам курячого філе (без шкіри і жиру, віддайте перевагу темного м'яса). Дрібно нарубаєте його. Потім змішайте філе з дрібно нарубаним хлібом, цибулею, часником і ананасами. Готовий фарш посоліть, після чого масу ретельно перемішайте до однорідності.
    Далі можна приступати до формування кульок, які треба обсмажити в глибокій сковорідці на сильно розігрітій олії. Зверніть увагу, як треба правильно смажити. Кидаєте кулька в масло, обсмажуєте його швидко з усіх боків і витягуєте на серветку. Треба зробити так, щоб на ньому залишилося якомога менше олії.
    Це напівготове блюдо. Тепер вам знадобляться шампури, на які нанизуються курячі кульки. У такому вигляді їх треба відправити в духовку або на мангал. 15-20 хвилин, і ваше блюдо готове. Його подають зазвичай з рисом і заливають соусом.
    Як бачите, страви з низьким глікемічним індексом мають величезну різноманітність. Рецептів настільки багато, що не вистачить сайту, щоб їх все описати. А для того щоб остаточно переконати вас у різноманітті цих страв, зазначимо, що торт «Медовик» теж належить до цієї категорії.
    загрузка...
    Написати Вконтакте