» » Рецепти дієтичних страв для пароварки
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 18:28)   
  •   0   
  •  3385 

Рецепти дієтичних страв для пароварки








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyetichnih-strav-dlya-parovarki_911.jpeg-->Рецепти дієтичних страв для пароварки
На багатьох кухнях сьогодні можна побачити пароварку. У гонитві за модними тенденціями ми купуємо техніку, але не хочемо з нею розбиратися і дізнаватися всі можливості.
Дуже даремно, адже пароварка - відмінне рішення для тих, хто хоче правильно харчуватися. У ній можна приготувати не тільки рибу або овочі на пару, але і різноманітні дієтичні страви. Так що змахніть пил зі своєї пароварки, і спробуйте приготувати страви за нашими рецептами!


Рецепти дієтичних страв для пароварки:



1). Форель в пароварці



Необхідні інгредієнти:

Форель - 300 грам

Лимон - 1 штука

Мед - 1 столова ложка

Журавлина - 150 грам

Сіль, перець - за смаком

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyetichnih-strav-dlya-parovarki_522.gif-->Рецепти дієтичних страв для пароварки

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyetichnih-strav-dlya-parovarki_503.jpeg-->Рецепти дієтичних страв для пароварки
Філе форелі розрізати на два шматки, посолити і поперчити, викласти в пароварку і готувати близько 20 хвилин. За цей час з решти інгредієнтів готуємо соус: ложку меду розчинити в склянці води, закип'ятити, додати журавлину і лимонну цедру, вичавити в суміш лимонний сік. Журавлину необхідно розім'яти. Соус вариться 15 хвилин, після його потрібно протерти через сито або збити в блендері, щоб зробити однорідним. Готова риба подається під соусом з часточкою лимона.



2) Фаршировані кабачки
Необхідні інгредієнти:

Кабачок - 4 штуки, невеликі

Фарш - 500 грам

Томатне пюре - 3 столові ложки

Оливкова олія - 2 столові ложки

Яйце - 1 штука

Сіль, перець, спеції - за смаком



На підготовчому етапі необхідно зрізати у кабачків верхівку і вичистити насіння і м'якоть. Зрізані «кришечки» не викидати, вони стануть трохи пізніше. Для начинки необхідно змішати фарш з яйцем і томатним пюре, потім додати сіль, перець, спеції . Наповнюємо начинкою кабачки, закриваємо «кришкою» і ставимо в пароварку. Збризніть кабачки маслом і готуйте протягом 20 хвилин.



3) Курячі тефтелі
Необхідні інгредієнти:

Куряча грудка - 1 штука

Цибуля - 1 головка

Часник - 1 зубчик

Білок одного яйця

Молоко - 3 столові ложки

Зелень - за смаком

Сіль, перець - за смаком



Тефтелі готуються дуже просто і швидко: подрібнивши куряче філе в комбайні, необхідно отриманий фарш змішати з яєчним білком, молоком, порізаною цибулею, часником і посіченою зеленню. Ще раз перемішати, посолити і поперчити, зліпити в кульки і відправити в пароварку на 15 хвилин.



4) Рибні котлетки



Необхідні інгредієнти:

Філе білої риби - 300 грам

Картопля - 3 штуки

Цибуля - 1 головка

Морква - 1 штука

Яйце - 1 штука

Сіль, перець - за смаком



Рибне філе дрібно порізати, картопля, цибуля та морква - дрібно порубати і змішати в блендері або пропустити через м'ясорубку. В отриману однорідну суміш додати яйце, сіль, перець, перемішати, сформувати котлети і готувати в пароварці 20 хвилин.



5) Омлет з грибами і селерою



Необхідні інгредієнти:

Яєчний білок - 4 штуки

Жовток - 1 штука

Печериці - 40 грам

Корінь селери - за смаком

Сіль і перець - за смаком



Корінь селери промити і очистити від шкірки, дрібно порубати. Гриби промити і порізати. Поєднавши білки і жовток, збити суміш до утворення піни. Далі - з'єднати овочі та яйця і вилити в пластиковий лоток пароварки, готувати 20 хвилин. Подавати блюдо, прикрасивши гілочкою зелені.



6) Кабачковий суп-пюре



Необхідні інгредієнти:

Кабачок - 6 штук

Часник - 1 зубчик

Овечий сир - 150 грам

М'ята - пара гілочок

Лимонний сік

Оливкова олія

Сіль, перець - за смаком



Нарізати кабачки на шматочки, приправити сіллю і перцем, посипати дрібно порубаним часником і половиною м'яти і відправити в пароварку на 20 хвилин. Готові кабачки необхідно подрібнити у блендері разом лимонним соком, сиром, оливковою олією і залишилася м'ятою до пюреобразного стану. При подачі блюдо можна прикрасити гілочкою свіжої м'яти.



7) Куряче філе з чебрецем



Необхідні інгредієнти:

Куряче філе - 4 штуки

Вода або бульйон - 50 мл

Кетчуп - 2 столові ложки

Сіль, перець, чебрець - за смаком

Фольга для запікання



Промити і порізати на великі шматочки куряче філе. Кожен шматочок посолити і поперчити. Перемішати воду або бульйон з кетчупом; розрізати фольгу на відповідні за розміром квадрати. Далі кладемо шматочки курки на фольгу, поливаємо соусом і посипаємо дрібкою чебрецю кожен шматок. Щільно загортаємо фольгу і відправляємо конверти в пароварку на 25 хвилин. Страву можна подавати з гарніром із запеченої картоплі.



8) Гарбузова запіканка



Необхідні інгредієнти:

Гарбуз - 200 грам

Сир - 300 грам

Яєчний жовток - 4 штуки

Цукрова пудра - 2 столові ложки



Порізану кубиками гарбуз необхідно запекти в пароварці протягом 15 хвилин. Готову гарбуз подрібнити в блендері, змішати з сиром і збитими з цукровою пудрою жовтками. Отриману однорідну суміш викласти у форму і, накривши фольгою, готувати в пароварці 20 хвилин. Потім зняти фольгу і випікати ще 10 хвилин. При подачі запіканку можна прикрасити цукровою пудрою.






http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyetichnih-strav-dlya-parovarki_124.gif-->Рецепти дієтичних страв для пароварки




Важливо пам'ятати:



  • Обов'язково ставте таймер і слідкуйте за готовністю страви, адже навіть в пароварці вони можуть розваритися.

  • Не бійтеся експериментувати з запашними травами і приправами.

  • Можна використовувати пароварку для розморожування продуктів.




  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyetichnih-strav-dlya-parovarki_735.jpeg-->Рецепти дієтичних страв для пароварки
    Готуйте в своє задоволення, насолоджуйтеся справжнім смаком продуктів, використовуючи дієтичні страви у своїй пароварці і будьте здорові!
    загрузка...
    Написати Вконтакте