» » Вплив глутамату натрію на організм. Користь чи шкоду, які продукти містять e621
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 18:26)   
  •   1   
  •  3348 

Глутамат натрію (E621) і його вплив на наш організм: шкода чи користь?








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_891.jpeg-->Вплив глутамату натрію на організм. Користь чи шкоду, які продукти містять e621
Поширений сьогодні глутамат натрію являє собою порошкоподібну речовину білого кольору, яка чудово розчиняється у воді. Вперше E621 (код глутамату) був отриманий в країні висхідного сонця ще в минулому столітті. Зараз же він популярний у усім світі. Основне його призначення: посилення запаху і смакових якостей різних страв. Проте останнім часом все більше можна зустріти інформації про шкоду глютамата натрію. У цій статті ми поговоримо про всіх негативних і позитивних властивостях підсилювача смаку, заодно дізнаємося, в яких продуктах він присутній.

Про користь глютамата натрію. Чим хороший підсилювач смаку?


Вже протягом багатьох років вчені, дієтологи ретельно вивчають склад цієї речовини і намагаються зрозуміти, наскільки він корисний чи шкідливий, чи можна вживати його в розумній кількості або ж відмовитися взагалі. Тим не менш, корисними властивостями глутамат натрію має і ось якими:

  • Підсилювач смаку значно покращує вироблення особливої речовини - эндрогенного гастрину. Завдяки йому (гастрину) клітини слизової шлунку активно розмножуються, що призводить до рясному виділенню шлункового соку, а також краще працює кишечник.

  • Якщо у людини гіпертонія, то E621 не тільки можна вживати, але і навіть потрібно. Відомо, що сіль (хлорид натрію) для гіпертоніків вкрай небажана, зате глютамат натрію корисний і фактично замінює звичну багатьом харчову добавку, надаючи страві хороший смак.

  • На основі підсилювача смаку розробляються особливі ліки, позитивно впливають на центральну нервову систему.

  • Кислота, що входить до складу глютамата, змінює аміак, яке утворюється в людському організмі, перетворюючи його в інші хімічні солі, які не представляють ніякої шкоди.

  • Глутаматом можна навіть лікувати гастрит. Однак мова йде тільки про гіпоацидний його формі - з пониженою кислотністю. При попаданні речовини в кишечник виробляється глютатіон, що сприяє зміцненню імунітету.


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_172.jpeg-->Вплив глутамату натрію на організм. Користь чи шкоду, які продукти містять e621

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_593.gif-->Вплив глутамату натрію на організм. Користь чи шкоду, які продукти містять e621


    І про шкоду


    Тепер дізнаємося, шкідливий чи e621 (глютамат натрію) і наскільки.

  • Насамперед, треба відзначити, що добавка до їжі E621 має досить токсичні властивості, за яких виявляється сильну стимулюючу дію на клітини головного мозку. Тому якщо часто або регулярно їсти їжу з підсилювачем смаку, то зміни в мозку можуть бути просто незворотні. Особливо це стосується дітей та підлітків.

  • Ні в якому разі не можна вживати E621 вагітним і годуючим жінкам, так як із-за тих же токсинів, шкідливих речовин мозок і нервові клітини дитини будуть вражені.

  • Речовина таїть у собі таку небезпеку: з'являються серйозні проблеми з травною системою, відбувається гормональний дисбаланс, а також порушується структура сітківки ока.

  • Астма, хвороби нирок, алергія - це лише деякі захворювання, які можуть з'явитися при великому споживанні харчової добавки E621.

  • Залежність від глутамату - про неї, мабуть, дослідники пишуть найчастіше. Людський організм настільки звикає до добавці, що «звичайна» їжа для нього починає сприйматися як «прісна», несмачна - хочеться в будь-яку страву додати глутамат. З часом у людини навіть перестають працювати смакові рецептори.

  • При тривалому прийомі підвищується ризик розвитку виразки та гастриту.

  • Не рекомендується додавати в їжу дітям.


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_274.jpeg-->Вплив глутамату натрію на організм. Користь чи шкоду, які продукти містять e621

    Як вживати глютамат. Шкідливі та корисні продукти з E621


    Допустима норма підсилювача смаку страви і продукти: 15 грама на 1 кг або на 2 літри рідини.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_935.gif-->Вплив глутамату натрію на організм. Користь чи шкоду, які продукти містять e621




    Глютамат натрію є дозволеною добавкою і, швидше за все, в найближчому майбутньому його не заборонять. А це означає, що виробники «шкідливої їжі» будуть як і раніше використовувати хімічний E621 для виробництва фастфуду, чіпсів, сухариків, приправ, бульйонів (кубики), соусів, супів швидкого приготування, напівфабрикатів і т. п.
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_406.jpeg-->Вплив глутамату натрію на організм. Користь чи шкоду, які продукти містять e621

    Однак не варто забувати, що натуральний (не хімічний, як у випадку з фастфудом і приправами) глютамат присутній і в звичайних продуктах, де його зміст невеликий, а користь від вживання може бути величезною. Мова йде про таких продуктах:

  • Сир пармезан і емменталь

  • Свинина, яловичина і курка, а також бекон, шинка

  • Капуста і цибуля

  • Морепродукти

  • Помідори

  • Гриби

  • Спаржа, шпинат, кукурудза і зелений горох

  • Соєвий соус.
  • загрузка...
    Написати Вконтакте
    Бодя   18 августа 2016 19:27
    статус:
    Не хочу таке їсти, зміни в мозку це не для мене!