
Вплив глутамату натрію на організм. Користь чи шкоду, які продукти містять e621
Здорове харчування
Глутамат натрію (E621) і його вплив на наш організм: шкода чи користь?
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_891.jpeg-->
Поширений сьогодні глутамат натрію являє собою порошкоподібну речовину білого кольору, яка чудово розчиняється у воді. Вперше E621 (код глутамату) був отриманий в країні висхідного сонця ще в минулому столітті. Зараз же він популярний у усім світі. Основне його призначення: посилення запаху і смакових якостей різних страв. Проте останнім часом все більше можна зустріти інформації про шкоду глютамата натрію. У цій статті ми поговоримо про всіх негативних і позитивних властивостях підсилювача смаку, заодно дізнаємося, в яких продуктах він присутній. 
Про користь глютамата натрію. Чим хороший підсилювач смаку?
Вже протягом багатьох років вчені, дієтологи ретельно вивчають склад цієї речовини і намагаються зрозуміти, наскільки він корисний чи шкідливий, чи можна вживати його в розумній кількості або ж відмовитися взагалі. Тим не менш, корисними властивостями глутамат натрію має і ось якими:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_172.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_593.gif-->

І про шкоду
Тепер дізнаємося, шкідливий чи e621 (глютамат натрію) і наскільки.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_274.jpeg-->

Як вживати глютамат. Шкідливі та корисні продукти з E621
Допустима норма підсилювача смаку страви і продукти: 15 грама на 1 кг або на 2 літри рідини.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_935.gif-->

Глютамат натрію є дозволеною добавкою і, швидше за все, в найближчому майбутньому його не заборонять. А це означає, що виробники «шкідливої їжі» будуть як і раніше використовувати хімічний E621 для виробництва фастфуду, чіпсів, сухариків, приправ, бульйонів (кубики), соусів, супів швидкого приготування, напівфабрикатів і т. п.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vpliv-glutamatu-natryu-na-organzm-korist-chi-shkodu-yak-produkti-mstyat-e621_406.jpeg-->

Однак не варто забувати, що натуральний (не хімічний, як у випадку з фастфудом і приправами) глютамат присутній і в звичайних продуктах, де його зміст невеликий, а користь від вживання може бути величезною. Мова йде про таких продуктах:

У цій статті ми розповімо про користь вітаміну В12 для людського організму і про продукти з високим його вмістом, включивши які в раціон, можна

Хром – один з тих мікроелементів, які містяться у нашому організмі, а також надходять з тих продуктів, які ми використовуємо в харчуванні. Незважаючи

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zhelatin-harchoviy-sklad-korist-shkodu-zastosuvannya-dlya-lkuvannya-suglobv_771.jpeg--> Желатин не має ні

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/blkova-yizha-korist-chi-shkodu-yak-zabezpechiti-organzm-usma-nezamnnimi-amnokislotami-praviln-poyednannya-pro

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/produkti-harchuvannya-bagat-zalzom-simptomi-nadlishku-nestach-zalza-v-organzm-lyudini_991.jpeg--> Щоб

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pivo-korist-shkodu-vpliv-na-zhnochiy-organzm-shudnuti_511.jpeg--> Кожен з нас пам'ятає ролики, що рекламують