» » Як готувати сочевицю
  • автор: admin  
  • (15-03-2015, 18:23)   
  •   0   
  •  1860 

Як варити сочевицю








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-sochevicyu_261.jpeg-->Як готувати сочевицю
Сочевицю цілком можна назвати парадоксом світового масштабу. Колись їй харчувалися мільйони, зараз же вона є екзотикою. А все із-за того, що багато хто просто не вміють правильно її готувати. Що цікаво, у індуїстів розглянуті бобові досі є основним продуктом харчування. Представники цього народу їдять їх приблизно у такій же кількості, як у нас картоплю. Тільки от, по живильній цінності картопля описуваного продукту сильно програє.

Окультурена ця бобова культура була ще в далекі часи неоліту разом з пшеницею, ячменем та горохом. За такий довгий час було винайдено безліч способів приготування цих бобових і ще більше було забуто. Тим не менш, деякі рецепти дійшли і до наших часів.

Як готувати сочевичний суп?


Коли виникає питання: «Що можна приготувати з сочевиці?», - в першу чергу на розум приходить суп з цього продукту. Перші згадки про подібному блюді існують навіть у Біблії, де один з історичних персонажів продав своє первородство за юшку з червоної сочевиці. Інгредієнти для цієї страви наступні:

  • 1 головка цибулі;

  • зелень у вигляді петрушки, кропу і зеленої цибулі;

  • 150 грам описуваних бобових;

  • 2 морквини;

  • 20 мл вершків;

  • сіль, перець за смаком.


  • Як готувати сочевицю


    Цей суп готується так:

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-sochevicyu_743.gif-->Як готувати сочевицю



  • Візьміть 4-х літрову каструлю і залийте її трьома літрами води.

  • Відразу ж всипте в воду всі приправи.

  • Наріжте на чотири частини моркву і на часточки цибулю. Додайте їх у воду.

  • Проваріть додані інгредієнти.

  • А тепер готуємо сочевицю. Додаємо її після приготування моркви і цибулі, після чого додаємо ще приправ, якщо треба.

  • Час приготування сочевиці в цьому блюді дорівнює 25 хвилинах.

  • По закінченню цього періоду подрібніть всі інгредієнти супу блендером.

  • Потім додайте вершки, ретельно все перемішайте і доведіть блюдо до кипіння.


  • Суп готовий! Приємного апетиту!

    Як готувати сочевицю

    Як варити сочевицю?


    Щоб сочевичний гарнір вийшов смачним, його ще треба вміти варити. Не лякайтеся, нічого складного в цьому немає.

  • Переберіть перед варінням боби. У цьому плані цей продукт може бути трохи підступним.

  • Ретельно промийте сочевицю.

  • Заливаються бобові водою у співвідношенні 2 до 1.

  • Поставте каструлю на маленький вогонь і доведіть воду до кипіння.

  • Після цього для м'якості продукту можна додати ложку оливкової олії.

  • Варіть блюдо 20-40 хвилин (в залежності від виду сочевиці), періодично помішуючи.

  • Сіль краще всього досипати за п'ять хвилин до закінчення варіння.

  • Подавати на стіл страву варто притрушенним нарізаною зеленню.


  • Час варіння сочевиці


    Питання скільки варити сочевицю напевно турбує багатьох господинь. Насправді, тривалість приготування описуваного продукту найбільшою мірою залежить від його виду. Ніж колір бобових темніше, тим він швидше вариться. Коричнева сочевиця, наприклад, готується всього 20-25 хвилин, червона - 25-30 ну а зелена не менше 40.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-sochevicyu_895.gif-->Як готувати сочевицю




    Як приготувати сочевицю з м'ясом?


    Якщо хочете спробувати це блюдо, вам знадобляться:

  • 400 г курки;

  • 3 зубчики часнику;

  • 2 помідори;

  • 05 лимона;

  • 100 г сочевиці;

  • 2 головки цибулі;

  • 1 корінь імбиру;

  • 1 ч. л. меленого коріандру;

  • 05 ч. л. куркуми;

  • 1 пучок зеленого коріандру;

  • червоний перець і сіль за смаком.


  • Як готувати сочевицю


    Готується сочевиця з м'ясом за таким рецептом:

  • Залийте бобові потрібною кількістю води і відваріть до готовності. Зайву рідину злийте.

  • Дрібно наріжте цибулю і часник, а імбир натріть на тертці.

  • Цибулю злегка обсмажте і перемішайте його з імбиром і часником.

  • Додайте до суміші з цибулею нарізані шматки курки і готуйте їх приблизно 20 хвилин. Але не забувайте помішувати блюдо!

  • Влийте в сковороду сік половини лимона, 100 мл води, додайте сіль і спеції і тушкуйте страва 5 хвилин.

  • Додайте сочевицю, нарізані помідори, кінзу і спеції, після чого тушкуйте страву ще п'ять хвилин.

  • Подавати страву можна з відварним рисом.
  • загрузка...
    Написати Вконтакте