» » Корисні властивості насіння і особливості їх вживання
  • автор: admin  
  • (13-03-2015, 12:29)   
  •   0   
  •  249 

Корисні властивості соняшникового і гарбузового насіння








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-nasnnya-osoblivost-yih-vzhivannya_981.jpeg-->Корисні властивості насіння і особливості їх вживання
Популярність насіння складно переоцінити. І на щастя, вони дуже корисні, оскільки містять дуже багатий вітамінний і мінеральний склад. Серед археологів існує версія, що вирощувати соняшник почали п'ять тисячоліть тому на території сучасного північноамериканського континенту. Але в Європу рослина потрапила тільки після відкриття Америки Колумбом. У Росії соняшник прихистили менше двох століть тому. І смажити насіння цієї рослини почали раніше, ніж здогадалися вичавлювати соняшникову олію.

Цінність семок полягає у великій кількості білків, жирів, амінокислот, вітамінів (A, B, C, E, K), каротину, мінеральних речовин. В деякій мірі вони можуть замінити в раціоні м'ясо, яйця або печінка тріски. За кількістю мінералів їм поступаються житній хліб, банани, апельсини.

Корисні властивості насіння


Не дивно, що вони надають позитивний ефект на організм. Вони мають велике значення для:

  • серцево-судинної системи (зміцнення кровоносних судин і артерій, зниження холестерину, профілактика тромбофлебіту, ішемії, атеросклерозу, нормалізація кров'яного тиску);

  • захисту слизової і шкірного покриву;

  • налагодження роботи шлунково-кишкового тракту;

  • мінералізації кісткової тканини;

  • виробництва еритроцитів, гормонів;

  • профілактики ракових захворювань;

  • бронхів і легенів;

  • полегшення припливів під час менопаузи;

  • проблем з печінкою;

  • передміхурової залози, запобігання імпотенції;


  • Також насіння завдяки своїм цілющим властивостям застосовуються в косметології для підтримки тонусу волосся і нігтів. З їх допомогою також можна боротися з депресією.

    Але не все так райдужно. Надмірне вживання насіння веде до передозуванні вітаміну B6 ви відчуєте в руках і ногах поколювання, а також дискоординацию м'язів. Тривалий клацання завдає шкоди ротової порожнини, зокрема, зубної емалі. Серйозні проблеми виникають із-за високої кількості калорій в насінні. Зловживання ласощами сприяє захворювань нервової системи і нирок. Крім того, вони дратують горло.

    Корисні властивості насіння і особливості їх вживання

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-nasnnya-osoblivost-yih-vzhivannya_703.gif-->Корисні властивості насіння і особливості їх вживання


    Калорійність насіння


    Незважаючи на значний список корисних властивостей, назвати семки дієтичним продуктом язик не повернеться. Насіння калорійні з-за значного вмісту білка. У 100 грамах цього продукту налічують 578 ккал. Відповіддю на питання «скільки калорій в смажених насінні» буде таке наочне порівняння. У 100 г насіння стільки ж калорій, скільки їх, наприклад, міститься в:

  • 750 г макаронів, рису;

  • плитки темного шоколаду;

  • 100 г горіхів;

  • 300 р вареного або смаженого м'яса;

  • 400 г риби;

  • 200 г свіжого хліба.


  • Так, можна їсти насіння при дієті? Відповідь - негативний. І дієта на насінні досить шкоди, тому що, вживаючи їх у великій кількості, ризикуєте «побачити» ефект на стегнах і талії.

    Насіння для схуднення не підходять ще і тому, що подібний раціон може стати серйозним потрясінням для організму.

    Додамо, що калорійність гарбузового насіння така ж, як і у соняшникових зернят.

    Корисні властивості насіння і особливості їх вживання

    Можна насіння при вагітності?


    Скоріше так, ніж ні. Заборони у лікарів немає. Вони допоможуть з запорами, печією, нудотою. Поліпшать апетит, нігті, волосся, шкірний покрив. Відрегулюють кислотний баланс.

    Все індивідуально, тому рішення їсти чи насіння під час вагітності повинна приймати майбутня мама спільно з лікарем.

    Корисні властивості насіння і особливості їх вживання





    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-nasnnya-osoblivost-yih-vzhivannya_486.gif-->Корисні властивості насіння і особливості їх вживання




    Які насіння корисніше: смажені або сирі?


    Безумовно, найбільшу цінність мають сирі соняшникове і гарбузове семки. Вони швидко заживят пошкодження м'якої тканини або кістки, додадуть сил після інфекції в організмі, знизять поява прищів і вугрів на обличчі, виведуть холестерин.

    Якщо ви жити не можете без смажених зерен, то намагайтеся їх не перетримувати на вогні. Чим довше вони піддаються термальній обробці, тим менше стають корисними.
    загрузка...
    Написати Вконтакте