
Курага: користь і шкода для організму
Здорове харчування
Курага: користь і шкода
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kuraga-korist-shkoda-dlya-organzmu_251.jpeg-->
Курага - це сушений абрикос, який не тільки дуже смачний, але і корисний. Для того щоб її отримати, абрикос висушують в спеціально обладнаних печах для сушіння або сушильних шафах. Особливість кураги полягає в тому, що вона протягом тривалого часу зберігає свої корисні властивості. 
Що входить до складу кураги?
Незважаючи на те, що відноситься до сухофруктам, сушений абрикос більше, ніж наполовину, складається з води. Тобто в 100 г цього сухофрукта міститься близько 70 г води.
Під час сушіння абрикос втрачає деякі свої корисні речовини, однак курага має ряд вітамінів, які приносять користь організму людини.
До основних речовин, які містяться в сушеному абрикосі, можна віднести вітамін А, вітаміни групи В, вітамін С. Також сухофрукт багатий мікроелементами, серед яких можна виділити калій, кальцій, фосфор, залізо, мідь, а також марганець і цинк.
Користь кураги
На сьогоднішній день курага - сухофрукт, який користується популярністю не тільки за рахунок своїх чарівних смакових якостей, а також завдяки сприятливому впливу на організм людини.
Сушений абрикос містить велику кількість пектинів, які виводять з організму радіонукліди та важкі метали. Тому, можна навіть сказати, що курага - це лікувальний сухофрукт.
Вживаючи курагу в їжу, людина очищає кишечник від токсинів завдяки великому вмісту рослинних волокон.
Вживання кураги значно зменшує ризик захворювання серцево-судинної системи, оскільки вона знижує рівень холестерину в крові.
Компот із сушених абрикос допоможе почистити нирки. Його корисно пити навіть дітям. Особливо добре його вживати у весняний період, коли організму не вистачає вітамінів.
Цей сухофрукт значно збільшує кількість еритроцитів у крові, тому при зниженому гемоглобіні кращим ліками стане невелика кількість кураги. Особливо це стосується вагітних жінок, які часто бувають схильні до різких перепадів рівня гемоглобіну в крові.
Вченими було доведено, що регулярне вживання в їжу сушених абрикосів допомагає боротися з розвитком ракових клітин.
Шкода кураги
Однак, незважаючи на рясне кількість корисних властивостей, цей сухофрукт також може принести шкоду.
В якості запобіжних заходів можна відзначити, що перед вживанням сухофрукт найкраще не просто промити під проточною водою, а замочити на 10 хвилин у воді.
Для того щоб бути повністю впевненим у якості продукту, краще всього робити його самостійно. Тоді курага буде не тільки смачною, але і на 100 % корисною.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kuraga-korist-shkoda-dlya-organzmu_744.gif-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kuraga-korist-shkoda-dlya-organzmu_945.gif-->


Хребет – основа нашого організму, підтримання його в «робочому» стані є запорукою активної діяльності людини. Однак щоб це стан підтримувати, хребет

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zyum-kalorynst-sklad-korisn-vlastivost-dlya-organzmu_441.jpeg--> Ізюм – це виноград в сушеному вигляді, який

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/kambala-yiyi-kalorynst-korisn-vlastivost-korist-shkoda-cyeyi-ribi-dlya-lyudini_331.jpeg--> Камбала – це

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-suhofrukti-chornosliv-kuraga-rodzinki-fnki-nzhir-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_581.gif--> Сухофрукти -

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kuraga-dlya-shudnennya-smachniy-sposb-skinuti-zayve_851.jpeg--> Коли людина сідає на строгу дієту, йому в

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/abrikosova-dyeta-dlya-shudnennya-vdguki-menyu_431.jpeg--> Абрикоси - хороший варіант для розвантажувальної