Дієти
Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену
13.03.2015 3066 0 admin

Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену

Здорове харчування

Глютен в продуктах харчування








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_481.jpeg-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену
Ви відмовилися від шкідливої калорійної їжі, вживаєте тільки корисну їжу і при цьому не переїдайте. Здавалося б, що ще може викликати розлад шлунку або кишечника при правильному харчуванні? Однак непереносимість глютену (клейковини) може бути причиною поганого самопочуття і проблем з травленням. Цей складний білок знаходиться в складі практично всіх злаків (жито, пшениця, ячмінь) і володіє корисними властивостями, так і шкідливими. Давайте розглянемо, в яких ще продуктах харчування є глютен, а також деякі рецепти, як готувати безглютенові страви.
Почнемо з того, що існує захворювання, безпосередньо пов'язане з вживанням продуктів, що містять клейковину. Основні ознаки хвороби: поганий апетит, дефіцит вітамінів, втома, мігрень і набряклість. Однак целіакія або глютенова ентеропатія (назви цього захворювання) має спадкову природу і зустрічається порівняно рідко, чого не можна сказати про чутливість до глютену, симптоми якої практично такі ж, як і при целіакії.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_442.jpeg-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_813.gif-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену


У будь-якому випадку, якщо ви виявили у себе подібні ознаки захворювання, не займайтеся самолікуванням, а обов'язково відвідайте лікаря-гастроентеролога.

Глютен: шкода і користь


Незважаючи на численні думки про шкоду цієї речовини, все ж не можна забувати і про його корисних властивостях: насамперед, глютен є рослинним білком , який збагачує собою продукт харчування і пов'язує вітаміни з мінеральними речовинами, що в підсумку благотворно впливає на організм людини.
Серед мінусів, крім індивідуальної нестерпності і целіакії, дієтологи відзначають наступне:




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_404.gif-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену





  • Глютен сприяє утворенню запальних процесів

  • Може призвести до ожиріння та діабету


  • Продукти, які містять глютен


    У першу чергу потрібно відзначити багато злакові: жито, пшениця, ячмінь, овес. Отже, будь-які продукти, приготовані з них, також містять клейковину: хлібобулочні вироби і випічка, макарони та спагеті, пластівці та дитячі сухі сніданки. Спиртні напої - пиво , горілка, віскі - теж є глютеносодержащими продуктами.
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_465.jpeg-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену

    Оскільки глютен надає в'язкість рідким продуктам, то його також успішно використовують для виробництва йогуртів, морозива, різних соусів.

    Продукти, що не містять глютен


    Список їх буде досить великим, але перелічимо основні продукти:

  • Різні крупи: кукурудза, рис, гречка, соя

  • Молоко, яйця, мед

  • Риба і морепродукти, м'ясо, птиця

  • Всі фрукти та овочі


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_976.jpeg-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену

    Під підозрою - сухе молоко , так як в ньому може міститися клейковина. Однак виявити її наявність або відсутність дуже просто: потрібно капнути трохи йоду на їжу, і якщо колір з коричневого зміниться на чорний з темно-синім відтінком, це означає, що в їжі є глютен.

    Безглютенові рецепти


    Пропонуємо вашій увазі різні безглютенові рецепти приготування страви (закуски, другі страви, десерти, випічка).

    Овочевий японський рулет


    Інгредієнти:

  • Авокадо - 2 шт.

  • Брокколі - 1 кг

  • Листи для суші

  • Червоний болгарський перець - кілька шт.

  • Борошно безглютенова - 1 столова ложка

  • Рисовий оцет

  • Соєвий соус (без вмісту глютену)


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_267.jpeg-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену

    Приготування:

  • Відваріть брокколі, а потім подрібніть за допомогою блендера.

  • Так само подрібніть авокадо і змішайте з брокколі.

  • Додайте борошно і знову добре перемішайте масу.

  • Розкладіть листи для суші, злегка збризніть рисовим оцтом, викладіть овочеву масу і загорніть листя так, щоб вийшов рулет.

  • Поставте рулети в холодильник на пару годин, а потім розріжте їх на порційні шматочки-роли.

  • Подавайте з шматочками солодкого перцю і соєвим соусом.


  • Сирна запіканка з гречкою


    Інгредієнти:

  • 300-350 г сиру

  • 2 склянки очищеної гречки

  • 3 курячі яйця

  • Половина склянки цукор

  • Половина чайної ложки солі

  • Вершкове масло (змащувати деко)


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_908.jpeg-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену

    Процес приготування:

  • Змішайте сир, гречку і цукор, а потім відставте на невеликий час.

  • Жовтки відокремте від білків, збийте їх міксером або блендером до білої піни, а потім змішайте з сирно-гречаної масою.

  • Деко змастіть маслом.

  • У білки додайте трохи солі і збийте до крутий піни. Поступово введіть білок в сир з гречкою.

  • Рівномірно розподіліть всю суміш на прямокутній формі і випікайте півгодини при температурі 180-200 градусів. Верх за цей час має стати рум'яним. Потім залиште запіканку остигати, а після розріжте на порційні шматки.


  • Горіховий торт без борошна


    Цей смачний торт готується з фундука, а в якості крему використовуються збиті вершки.
    Інгредієнти (на 10-12 порцій):

  • Яйця - 6 шт.

  • Горіхи (фундук) - 300 г

  • Розпушувач - 2 чайні ложки

  • Цукор - 100-120 г

  • Вершки - 400-500 мл


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_599.jpeg-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену

    Приготування:

  • Горіхи потрібно перемолоти, щоб вийшла борошно. Потім змішати з розпушувачем і на час відкласти.

  • Духовку розігріти до 180 градусів. Спеціальну форму для випічки змастити рослинним або вершковим маслом і трохи присипати її горіховою борошном.

  • В окремій чашці збити протягом 5 хвилин яєчні жовтки з цукром, а потім з'єднати з горіховою борошном.

  • Білки збити в білу піну і обережно змішати з іншою масою. Колір суміші має бути однорідним.

  • Вилити всю масу у форму і випікати протягом години. Після випікання дати торту постояти в духовці, потім відкрити дверцята і остудити випічку. Коли торт повністю охолоне, розділити його на 2-3 коржа і змастити верх і боки коржів збитими вершками. Зверху тортик можна прикрасити цілими горіхами.


  • Кукурудзяний пиріг зі смородиною


    Інгредієнти:

  • Кукурудзяна мука - 15 склянки

  • Вершкове масло - 250 г

  • Яйця - 3 шт.

  • Цукор - 1 склянка

  • Смородина - 1 склянку

  • Трохи розпушувача


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glyuten-v-produktah-harchuvannya-shkoda-korist-recepti-strav-bez-glyutenu_1710.jpeg-->Глютен в продуктах харчування - шкода, користь, рецепти страв без глютену

    Приготування:

  • Розтопіть масло, а яйця збийте з цукром до однорідної світлої маси. Змішайте масло і яйця, добре збийте і змішайте кукурудзяним борошном і розпушувачем.

  • Додайте смородину, злегка розмішайте масу і викладіть на деко. Випікайте близько години при температурі 180 градусів. Остудіть пиріг і посипте цукровою пудрою.


  • Підводячи підсумки, треба зазначити, що глютен, який міститься в певних продуктах харчування, зовсім не є небезпечною речовиною - проблема часто полягає лише в непереносимості білка, і в такому випадку досить просто виключити всі продукти, в яких він є.
    Булгур: користь і шкода, рецепти, калорійність. Відгуки про застосування бу ... Булгур: користь і шкода, рецепти, калорійність. Відгуки про застосування бу ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/bulgur-korist-shkoda-recepti-kalorynst-vdguki-pro-zastosuvannya-bulguru-pd-chas-dyeti_551.jpeg--> Булгур –
    Рецепти низькокалорійних страв для схуднення: другі страви з курки, риби Рецепти низькокалорійних страв для схуднення: другі страви з курки, риби
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-nizkokalorynih-strav-dlya-shudnennya-drug-stravi-z-kurki-ribi_801.gif-->
    Дієта 6 пелюсток, рецепти страв, відгуки Дієта 6 пелюсток, рецепти страв, відгуки
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-6-pelyustok-recepti-strav-vdguki_731.jpeg--> Дієта «6 пелюсток» - це шість послідовно чергуються
    Дієтичний великдень - кращі рецепти Дієтичний великдень - кращі рецепти
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichna-velikden-krasch-recepti_981.jpeg--> На Великдень дуже багато людей, незалежно від віросповідання,
    Дієтична паска - рецепти приготування на Великдень Дієтична паска - рецепти приготування на Великдень
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichniy-paska-recepti-prigotuvannya-na-velikden_201.jpeg--> Наближається світле свято Великдень, і в цей
    Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шп ... Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шп ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shpinat-yogo-korist-shkodu-dlya-organzmu-recepti-prigotuvannya-strav-z-shpinatu_901.jpeg--> Вживання
    [vk]
    Войти через:
    [/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
    [/vk]