
Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шпинату
Здорове харчування
Страви зі шпинату: корисні властивості та можливу шкоду
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shpinat-yogo-korist-shkodu-dlya-organzmu-recepti-prigotuvannya-strav-z-shpinatu_901.jpeg-->
Вживання будь-зелені в їжу - це завжди дуже добре для організму. А використання шпинату - це подвійна або навіть потрійна користь. Що ж такого незвичайного в цьому зеленому рослині? Давайте спробуємо розібратися. 
Корисні і шкідливі властивості шпинату
Ця рослина відноситься до зелених листових овочів. Його головна особливість - маленький термін зберігання і швидка втрата корисних якостей. Тому краще всього зривати свіжі листки перед самим приготуванням, не забиваючи ними холодильник заздалегідь. Звичайно, цілий рік зростати цей овоч у вас не буде, тому багато заморожують його, щоб і взимку готувати улюблені страви.
Шпинат багатий клітковиною, рослинними білками та жирними кислотами. При всьому калорійність його гранично низька - 23 кКал у 100 грамах продукту.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shpinat-yogo-korist-shkodu-dlya-organzmu-recepti-prigotuvannya-strav-z-shpinatu_612.gif-->

Крім того, він містить багатий набір мінералів і вітамінів. В першу чергу це:
Цей вражаючий склад і зумовлює корисність рослини для організму. Воно дуже активно очищає людину від токсинів і шлаків. А великий вміст каротину і низька калорійність роблять його ключовим у багатьох дієтах: їм можна замінити моркву та інші овочі. Також він є відмінним профілактичним засобом при лікуванні захворювань, пов'язаних із зубами і яснами, судинами, онкологічними проблемами. Крім того, він ще і надає заспокійливу дію на нервову систему. І навіть на сітківку ока це рослина впливає благотворно.
Але ознайомившись з таким вражаючим набором корисних властивостей, не поспішайте об'їдатися даним продуктом. Ви можете завдати значної шкоди своєму організму, особливо якщо у вас є проблеми з нирками, печінкою та жовчним міхуром.
Правильне вживання шпинату
Як вже згадувалося, зберігати цей продукт потрібно недовго - зірвані листочки повинні пролежати в холодильнику не більше двох днів, а заморожені - не більше двох місяців. Вживати рослина найкраще свіжим: так ви збільшите кількість вітамін, що потрапляють в організм. Краще всього буде скористатися легким дієтичним рецептом помідорного салату. У такому салатик всього 70 кКал, тому він відмінно підійде для тих, хто сидить на дієті.
Для цієї страви візьміть такі продукти:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shpinat-yogo-korist-shkodu-dlya-organzmu-recepti-prigotuvannya-strav-z-shpinatu_204.gif-->

Спочатку слід промити листочки зеленого овоча і нарвати їх на великі шматочки. Нарізати часточками томати, соломкою перець, а цибулю - півкільцями. Все скласти в миску, заправити олією і присолити. Добре змішати - ось салат готовий!
Проте ж є безліч інших варіантів приготування цього продукту. Він відмінно поєднується з м'ясом, рибою та яйцями. З ним ви можете приготувати:
Але пам'ятайте: цей зелений продукт піде вам на користь, тільки якщо вживати його в помірних кількостях.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/brinza-korist-shkoda-vibr-zbergannya-vikoristannya-dlya-prigotuvannya-rznih-strav_431.jpeg--> Бринза — один

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/lohina-yiyi-korisn-vlastivost-sklad-yagodi-korist-shkodu-dlya-organzmu_701.jpeg--> Лохина відноситься до

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zhelatin-harchoviy-sklad-korist-shkodu-zastosuvannya-dlya-lkuvannya-suglobv_771.jpeg--> Желатин не має ні

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zhimolost-kalorynst-korisn-vlastivost-shkodu-protipokazannya-do-zastosuvannya_481.jpeg--> Жимолость – це

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-seleri-dlya-shudnennya-zdorovya-vidi-seleri-recepti-supv-salatv-sokv_761.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-nizkokalorynih-strav-dlya-shudnennya-drug-stravi-z-kurki-ribi_801.gif-->