Дієти
Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шпинату
13.03.2015 1061 0 admin

Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шпинату

Здорове харчування

Страви зі шпинату: корисні властивості та можливу шкоду








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shpinat-yogo-korist-shkodu-dlya-organzmu-recepti-prigotuvannya-strav-z-shpinatu_901.jpeg-->Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шпинату
Вживання будь-зелені в їжу - це завжди дуже добре для організму. А використання шпинату - це подвійна або навіть потрійна користь. Що ж такого незвичайного в цьому зеленому рослині? Давайте спробуємо розібратися.

Корисні і шкідливі властивості шпинату


Ця рослина відноситься до зелених листових овочів. Його головна особливість - маленький термін зберігання і швидка втрата корисних якостей. Тому краще всього зривати свіжі листки перед самим приготуванням, не забиваючи ними холодильник заздалегідь. Звичайно, цілий рік зростати цей овоч у вас не буде, тому багато заморожують його, щоб і взимку готувати улюблені страви.
Шпинат багатий клітковиною, рослинними білками та жирними кислотами. При всьому калорійність його гранично низька - 23 кКал у 100 грамах продукту.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shpinat-yogo-korist-shkodu-dlya-organzmu-recepti-prigotuvannya-strav-z-shpinatu_612.gif-->Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шпинату


Крім того, він містить багатий набір мінералів і вітамінів. В першу чергу це:

  • вітаміни А, В, С, Е, Н, РР;

  • кальцій, мідь, цинк, фосфор, калій та натрій;

  • каротин;

  • йод.


  • Цей вражаючий склад і зумовлює корисність рослини для організму. Воно дуже активно очищає людину від токсинів і шлаків. А великий вміст каротину і низька калорійність роблять його ключовим у багатьох дієтах: їм можна замінити моркву та інші овочі. Також він є відмінним профілактичним засобом при лікуванні захворювань, пов'язаних із зубами і яснами, судинами, онкологічними проблемами. Крім того, він ще і надає заспокійливу дію на нервову систему. І навіть на сітківку ока це рослина впливає благотворно.

    Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шпинату


    Але ознайомившись з таким вражаючим набором корисних властивостей, не поспішайте об'їдатися даним продуктом. Ви можете завдати значної шкоди своєму організму, особливо якщо у вас є проблеми з нирками, печінкою та жовчним міхуром.

    Правильне вживання шпинату


    Як вже згадувалося, зберігати цей продукт потрібно недовго - зірвані листочки повинні пролежати в холодильнику не більше двох днів, а заморожені - не більше двох місяців. Вживати рослина найкраще свіжим: так ви збільшите кількість вітамін, що потрапляють в організм. Краще всього буде скористатися легким дієтичним рецептом помідорного салату. У такому салатик всього 70 кКал, тому він відмінно підійде для тих, хто сидить на дієті.

    Для цієї страви візьміть такі продукти:




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shpinat-yogo-korist-shkodu-dlya-organzmu-recepti-prigotuvannya-strav-z-shpinatu_204.gif-->Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шпинату





  • 1 пучок шпинату;

  • 4 середніх помідора;

  • 05 болгарського перцю;

  • 05 головки червоної цибулі;

  • 2 столові ложки оливкової олії;

  • щіпка солі.


  • Спочатку слід промити листочки зеленого овоча і нарвати їх на великі шматочки. Нарізати часточками томати, соломкою перець, а цибулю - півкільцями. Все скласти в миску, заправити олією і присолити. Добре змішати - ось салат готовий!

    Шпинат: його користь і шкоду для організму. Рецепти приготування страв з шпинату


    Проте ж є безліч інших варіантів приготування цього продукту. Він відмінно поєднується з м'ясом, рибою та яйцями. З ним ви можете приготувати:

  • салатики, які можна різноманітити не тільки овочами, але і яйцями, беконом або бринзою;

  • супи;

  • пироги;

  • запіканки;

  • омлети;

  • пюре з вершками.


  • Але пам'ятайте: цей зелений продукт піде вам на користь, тільки якщо вживати його в помірних кількостях.
    Бринза: користь і шкода, вибір, зберігання, використання для приготування р ... Бринза: користь і шкода, вибір, зберігання, використання для приготування р ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/brinza-korist-shkoda-vibr-zbergannya-vikoristannya-dlya-prigotuvannya-rznih-strav_431.jpeg--> Бринза — один
    Лохина і її корисні властивості. Склад ягоди, користь і шкоду для організму Лохина і її корисні властивості. Склад ягоди, користь і шкоду для організму
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/lohina-yiyi-korisn-vlastivost-sklad-yagodi-korist-shkodu-dlya-organzmu_701.jpeg--> Лохина відноситься до
    Желатин харчовий: склад, користь і шкоду, застосування для лікування суглоб ... Желатин харчовий: склад, користь і шкоду, застосування для лікування суглоб ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zhelatin-harchoviy-sklad-korist-shkodu-zastosuvannya-dlya-lkuvannya-suglobv_771.jpeg--> Желатин не має ні
    Жимолость: калорійність, корисні властивості, шкоду і протипоказання до зас ... Жимолость: калорійність, корисні властивості, шкоду і протипоказання до зас ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zhimolost-kalorynst-korisn-vlastivost-shkodu-protipokazannya-do-zastosuvannya_481.jpeg--> Жимолость – це
    Корисні властивості селери для схуднення і здоров'я. Види селери. Рецепти  ... Корисні властивості селери для схуднення і здоров'я. Види селери. Рецепти ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-seleri-dlya-shudnennya-zdorovya-vidi-seleri-recepti-supv-salatv-sokv_761.jpeg-->
    Рецепти низькокалорійних страв для схуднення: другі страви з курки, риби Рецепти низькокалорійних страв для схуднення: другі страви з курки, риби
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-nizkokalorynih-strav-dlya-shudnennya-drug-stravi-z-kurki-ribi_801.gif-->
    [vk]
    Войти через:
    [/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
    [/vk]