» » Щука - користь і шкода
  • автор: admin  
  • (18-11-2016, 17:04)   
  •   0   
  •  131 
Щука - користь і шкода
Користь щуки для здоров'я важко переоцінити, ця риба містить багато мінералів і вітамінів, які необхідні нашому організму. Але включати в раціон харчування даний продукт треба з обережністю, так як щука може принести і користь, і шкоду.

Користь щуки для харчування людини



  • М'ясо цієї риби досить нежирне, тому його можуть вживати навіть ті, хто дотримується досить жорсткої дієти або хоче скинути зайву вагу.

  • У щуці містяться такі вітаміни як А, С, Е, РР, В1 В2 В6 і В12. Всі перераховані речовини допомагають нормалізувати обмінні процеси, підвищують еластичність кровоносних судин, відновлюють внутрішньоклітинні процеси, їх нестача призводить до виникнення різних захворювань, наприклад, анемії, утворення бляшок і недостатньою проникності вен, артерій і капілярів, інфарктів і інсультів.

  • Також користь щуки полягає в мінералах, які є в її м'ясі. Риба містить фосфор, нікель, йод, фтор, магній, кальцій, натрій і молібден. Ці мінерали благотворно впливають на травну систему, допомагають нормалізувати гормональний фон, необхідні для нормального функціонування опорно-рухового апарату. Включаючи щуку в свій раціон харчування, ви забезпечуєте свій організм необхідними речовинами, підвищуєте імунітет і насичуєте організм білками.


  • Протипоказання
    Незважаючи на всі переваги, ця риба має і свої недоліки, наприклад, не рекомендується вживати страви з неї тим, у кого є індивідуальна непереносимість це продукту. Не менш важливо дотримуватися і правила приготування щуки, інакше страва може бути дуже жирним, і його не можна буде їсти без ризику набрати зайві кілограми. Фахівці рекомендують гасити цю рибу з овочами або робити з неї парові котлети, а не смажити в олії або клярі.
    загрузка...
    Написати Вконтакте