
Насіння яблук - користь і шкода
Здорове харчування
Для підтримки здоров'я лікарі радять щодня з'їдати по одному яблуку. Однак користь цього плоду полягає не тільки в його м'якоті, але і в насінні.
Користь насіння яблук зумовлена їх хімічним складом. Насіння яблук містять такі речовини:
Йод . Органічний йод допомагає боротися з симптомами йододефіциту: втомою, сонливістю, поганою пам'яттю, депресією . Для поповнення рівня йоду досить з'їдати в день близько 6 насіння яблука.
Вітамін В17 (летрил) . Ця речовина вважається чудовим засобом для боротьби з онкологією. Воно перешкоджає поширенню ракових клітин, знижуючи ризик виникнення і прогресування захворювання. Крім цього летрил підвищує фізичну і розумову витривалість, тому його рекомендують приймати спортсменам і людям, що мають підвищену розумову навантаження. Однак у великій кількості летрил небезпечний для організму, так як він допомагає утворюватися такої отрути, як синильна кислота. Надлишок синильної кислоти призводить до отруєнь і навіть може стати причиною смерті.
Калій . Покращує проведення нервових імпульсів, приводить в норму артеріальний тиск , покращує постачання мозку киснем.
Користь насінини яблука зумовлена і іншими корисними речовинами, що входять до її складу. Однак це не означає, що насіння варто вживати побільше. Глікозид амігдаліна, або летрил, що міститься в яблучних насінні, здатний викликати в організмі незворотні негативні зміни. З цієї причини деякі лікарі взагалі не радять вживати яблучні кісточки. Більшість лікарів вважають безпечним і корисним вживати близько п'яти насіння в день. Якщо ж після вживання насіння яблука з'являється нудота, запаморочення і головний біль, це може бути ознакою отруєння синильною кислотою. В такому випадку слід відмовитися від вживання яблучних зерняток.
Користь і шкода насіння яблук
Користь насіння яблук зумовлена їх хімічним складом. Насіння яблук містять такі речовини:
Користь насінини яблука зумовлена і іншими корисними речовинами, що входять до її складу. Однак це не означає, що насіння варто вживати побільше. Глікозид амігдаліна, або летрил, що міститься в яблучних насінні, здатний викликати в організмі незворотні негативні зміни. З цієї причини деякі лікарі взагалі не радять вживати яблучні кісточки. Більшість лікарів вважають безпечним і корисним вживати близько п'яти насіння в день. Якщо ж після вживання насіння яблука з'являється нудота, запаморочення і головний біль, це може бути ознакою отруєння синильною кислотою. В такому випадку слід відмовитися від вживання яблучних зерняток.

Не всі любителі насіння соняшника знають, що не менш корисно вживати в їжу насіння кабачків. Їх також можна обсмажити і використовувати в якості

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/dinya-sklad-kalorynst-korist-shkodu_681.jpeg--> Складно знайти людину, який би не любив диню. Цей продукт

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zra-sklad-kalorynst-korist-shkodu_511.jpeg--> Зіра являє собою насіння пряної трави — індійського кмину,

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/rol-yabluk-v-dyetichnomu-harchuvann_231.jpeg--> Яблуко - дуже корисний для нашого організму фрукт, в ньому

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vse-pro-nasnnya-korist-shkoda-nasnnya_361.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/nasnnya-lonu-dlya-shudnennya-opis-vdguki-ta-rezultati_251.jpeg--> Цінні властивості насіння льону ще в