» » Насіння яблук - користь і шкода
  • автор: admin  
  • (18-11-2016, 16:42)   
  •   0   
  •  62 
Насіння яблук - користь і шкода
Для підтримки здоров'я лікарі радять щодня з'їдати по одному яблуку. Однак користь цього плоду полягає не тільки в його м'якоті, але і в насінні.

Користь і шкода насіння яблук


Користь насіння яблук зумовлена їх хімічним складом. Насіння яблук містять такі речовини:

  • Йод . Органічний йод допомагає боротися з симптомами йододефіциту: втомою, сонливістю, поганою пам'яттю, депресією . Для поповнення рівня йоду досить з'їдати в день близько 6 насіння яблука.

  • Вітамін В17 (летрил) . Ця речовина вважається чудовим засобом для боротьби з онкологією. Воно перешкоджає поширенню ракових клітин, знижуючи ризик виникнення і прогресування захворювання. Крім цього летрил підвищує фізичну і розумову витривалість, тому його рекомендують приймати спортсменам і людям, що мають підвищену розумову навантаження. Однак у великій кількості летрил небезпечний для організму, так як він допомагає утворюватися такої отрути, як синильна кислота. Надлишок синильної кислоти призводить до отруєнь і навіть може стати причиною смерті.

  • Калій . Покращує проведення нервових імпульсів, приводить в норму артеріальний тиск , покращує постачання мозку киснем.


  • Користь насінини яблука зумовлена і іншими корисними речовинами, що входять до її складу. Однак це не означає, що насіння варто вживати побільше. Глікозид амігдаліна, або летрил, що міститься в яблучних насінні, здатний викликати в організмі незворотні негативні зміни. З цієї причини деякі лікарі взагалі не радять вживати яблучні кісточки. Більшість лікарів вважають безпечним і корисним вживати близько п'яти насіння в день. Якщо ж після вживання насіння яблука з'являється нудота, запаморочення і головний біль, це може бути ознакою отруєння синильною кислотою. В такому випадку слід відмовитися від вживання яблучних зерняток.
    загрузка...
    Написати Вконтакте