» » Сік моркви - корисні властивості і протипоказання
  • автор: admin  
  • (18-11-2016, 16:21)   
  •   0   
  •  36 
Сік моркви - корисні властивості і протипоказання
Морква – чудовий коренеплід, має винятково важливе значення у харчуванні людини. Але надзвичайно корисна не тільки сама морква, але і сік, приготований з неї; при цьому властивості соку моркви надають позитивний вплив на наше здоров'я. Високий рівень цілющих властивостей напою обумовлений його хімічним складом.
Хімічний склад морквяного соку
До складу натурального напою з моркви входять наступні компоненти:

  • вітаміни групи В, благотворно впливають на стан нервової системи;

  • вітаміни Д та Е, що надають позитивний вплив на зміцнення і розвиток кістково-м'язової тканини;

  • вітамін К бере участь у кровотворенні і впливає на рівень згортання крові;

  • сік моркви посилює свої корисні властивості за рахунок знаходження в ньому бета-картина, який перетворюється в ньому в вітамін А (ретинол), що благотворно впливає на стан репродуктивної системи як у жінок, так і у чоловіків.


  • Крім вітамінів, в морквяному соку міститься велика кількість мікроелементів:

  • залізо, яке покращує стан крові і попереджає виникнення анемії ;

  • кальцій, що зміцнює кістки і предохраняющй їх від стоншування і ламкості;

  • калій, що благотворно впливає на роботу серця;

  • йод, що стимулює роботу щитовидної залози.


  • Крім того, сік моркви активно проявляє свої лікувальні властивості ще й за рахунок містяться в ньому біологічно активних речовин. Вони володіють антимікробними властивостями і допомагають позбутися від шкідливих мікроорганізмів.
    Чим корисний сік?

  • Прийом морквяного соку підвищує апетит, покращує діяльність ШЛУНКОВО-кишкового тракту, сприяє активному виробленню травних ферментів жовчі.

  • Натуральний напій допомагає виведенню шлаків і токсинів з організму, а також важких металів.

  • Прийом соку моркви покращує стан нервової системи, допомагає м'яко знімати наслідки стресових і депресивних станів.

  • Морквяний сік корисний для зміцнення судин і підвищенню рівня гемоглобіну ще він має протипухлинні властивості.

  • Він допомагає позбавитися від «поганого» холестерину, сприяючи накопиченню хорошого.

  • Відзначена безумовна користь напою для вагітних і годуючих матерів, а також у дитячому харчуванні.

  • Однак сік моркви має не тільки корисні властивості, але і протипоказання до застосування.


  • Насамперед, не варто ним захоплюватися, адже втрата почуття міри може обернутися серйозними проблемами:

  • При непомірному споживанні морквяного соку надлишок речовин, що містяться в ньому, може спровокувати навантаження на печінку, що, в свою чергу, може призводити до підвищеної втоми, головних болів, запаморочень, блювоті.

  • Шкіра може придбати жовтий відтінок.

  • Не виключені алергічні реакції.

  • Можливі проблеми з кишечником, а також загострення захворювань шлунка.
  • загрузка...
    Написати Вконтакте