
Сік моркви - корисні властивості і протипоказання
Здорове харчування
Морква – чудовий коренеплід, має винятково важливе значення у харчуванні людини. Але надзвичайно корисна не тільки сама морква, але і сік, приготований з неї; при цьому властивості соку моркви надають позитивний вплив на наше здоров'я. Високий рівень цілющих властивостей напою обумовлений його хімічним складом.
Хімічний склад морквяного соку
До складу натурального напою з моркви входять наступні компоненти:
вітаміни групи В, благотворно впливають на стан нервової системи;
вітаміни Д та Е, що надають позитивний вплив на зміцнення і розвиток кістково-м'язової тканини;
вітамін К бере участь у кровотворенні і впливає на рівень згортання крові;
сік моркви посилює свої корисні властивості за рахунок знаходження в ньому бета-картина, який перетворюється в ньому в вітамін А (ретинол), що благотворно впливає на стан репродуктивної системи як у жінок, так і у чоловіків.
Крім вітамінів, в морквяному соку міститься велика кількість мікроелементів:
залізо, яке покращує стан крові і попереджає виникнення анемії ;
кальцій, що зміцнює кістки і предохраняющй їх від стоншування і ламкості;
калій, що благотворно впливає на роботу серця;
йод, що стимулює роботу щитовидної залози.
Крім того, сік моркви активно проявляє свої лікувальні властивості ще й за рахунок містяться в ньому біологічно активних речовин. Вони володіють антимікробними властивостями і допомагають позбутися від шкідливих мікроорганізмів.
Чим корисний сік?
Прийом морквяного соку підвищує апетит, покращує діяльність ШЛУНКОВО-кишкового тракту, сприяє активному виробленню травних ферментів жовчі.
Натуральний напій допомагає виведенню шлаків і токсинів з організму, а також важких металів.
Прийом соку моркви покращує стан нервової системи, допомагає м'яко знімати наслідки стресових і депресивних станів.
Морквяний сік корисний для зміцнення судин і підвищенню рівня гемоглобіну ще він має протипухлинні властивості.
Він допомагає позбавитися від «поганого» холестерину, сприяючи накопиченню хорошого.
Відзначена безумовна користь напою для вагітних і годуючих матерів, а також у дитячому харчуванні.
Однак сік моркви має не тільки корисні властивості, але і протипоказання до застосування.
Насамперед, не варто ним захоплюватися, адже втрата почуття міри може обернутися серйозними проблемами:
При непомірному споживанні морквяного соку надлишок речовин, що містяться в ньому, може спровокувати навантаження на печінку, що, в свою чергу, може призводити до підвищеної втоми, головних болів, запаморочень, блювоті.
Шкіра може придбати жовтий відтінок.
Не виключені алергічні реакції.
Можливі проблеми з кишечником, а також загострення захворювань шлунка.
Хімічний склад морквяного соку
До складу натурального напою з моркви входять наступні компоненти:
Крім вітамінів, в морквяному соку міститься велика кількість мікроелементів:
Крім того, сік моркви активно проявляє свої лікувальні властивості ще й за рахунок містяться в ньому біологічно активних речовин. Вони володіють антимікробними властивостями і допомагають позбутися від шкідливих мікроорганізмів.
Чим корисний сік?
Насамперед, не варто ним захоплюватися, адже втрата почуття міри може обернутися серйозними проблемами:

Перець відноситься до розряду спецій. На сьогоднішній день відома велика кількість видів перцю, серед яких: солодкий, запашний, гіркий, пекучий.

Той, хто живе в зоні лісів, особливо любить осінь за можливість брати участь у так званій «тихому полюванні», а простіше кажучи, ходити по гриби.

Яблуко – біблійний плід, наповнений життям, сонячним світлом і енергією землі, який несе величезну силу людині, яка його вживає в їжу. Але не тільки

Печені яблука для багатьох – знайомий з дитинства чудовий десерт. Однак, знаючи про корисні властивості яблук, його розглядають не тільки як ласощі,

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/guava-yiyi-sklad-korisn-vlastivost-dlya-organzmu-lyudini_451.jpeg--> Батьківщиною гарбуза є Перу. Це рослина

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zyum-kalorynst-sklad-korisn-vlastivost-dlya-organzmu_441.jpeg--> Ізюм – це виноград в сушеному вигляді, який