
Корисні властивості сливи
Здорове харчування
Слива – досить простий фрукт, який містить у своєму складі більше 45 вітамінів, до того ж низькокалорійний. Плоди вживають сирими, варять варення і компоти, начиняють пироги. Але крім приємного насиченого смаку слива володіє і рядом інших переваг, завдяки яким її плоди і листя застосовують в косметології, фармакології, парфумерії, виробництві вина.
Плоди сливи містять не тільки цілий перелік вітамінів, як вже говорилося вище, але і не менш багатий склад мінералів, макро - і мікроелементів. Виходячи з цього, можна скласти цілий список корисних властивостей фрукта.
Профілактика раку грудей . Містяться в зливі фенольні речовини вбивають ракові клітини, не зачіпаючи при цьому здорові, на відміну від хіміотерапії.
Підвищення імунітету . Вітамін С , залізо і органічні кислоти допомагають підтримувати імунну систему на належному рівні.
Профілактика хвороб серця і судин, нервової системи . Харчові волокна знижують рівень холестерину, а калій передає нервові імпульси при скороченні м'язів.
Підвищення гемоглобіну . Високий вміст заліза сприяє позбавленню від анемії.
Нормалізація травлення . Харчові волокна позбавляють від газоутворення, здуття, а антиоксиданти виводять токсини, попереджаючи діарею.
Досить часто йдуть суперечки про те, чи має зливу проносний ефект. Кислоти, яких дуже багато в плоді, дратують стінки кишечника і допомагають м'яко позбутися від «замку», але дія це тривалий, запасіться терпінням, переїдання може нашкодити. Для потрібного результату після прийому їжі слід випити склянку холодної води. Якщо ж спожити сливи натщесерце, переїсти і не використовувати воду, то фрукт може закріпити.
Хочеться зауважити, що корисні властивості сливи не втрачають своєї актуальності для людини і після термічної обробки. Сушена слива або чорнослив також дуже корисний, сухофрукт здатний відновити працездатність, підняти тонус організму, поліпшити стан шкіри.
Протипоказання
Слива, незважаючи на всі свої корисні властивості, має і протипоказання, особливо для вагітних і годуючих жінок. Ось деякі з них:
Велика кількість цукру в плодах автоматично робить фрукт небезпечним для вживання діабетикам і маленьким дітям
Сік сливи, завдяки корисним властивостям, сприяє виведенню рідини з організму, що протипоказано людям з діагнозом ревматизм і подагра.
Любителям фруктів, які мають підвищену кислотність шлунка, а також із загостренням хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту, поки краще почекати з ласощами.
Здоровим людям не рекомендується їсти сливи перед сном або натщесерце, так як фрукт може викликати біль і важкість у шлунку.
Народна медицина
Слива, завдяки такому багатому складу і корисним властивостям, була внесена і рецепти народної медицини, замінюючи безліч лікарських засобів традиційної фармації. Засіб від кашлю, омолоджуюча маска, мазь проти ревматизму і хвороб суглобів – ось неповний список натуральних препаратів, де можуть використовуватися плоди.
Застосовувати лікувальні і корисні властивості сливи в якості знеболюючого не ефективно, необхідно з'єднати плоди з травами, такими як чистотіл, подорожник, деревій. Допомога при ангіні надасть суміш м'якоті фрукта з медом. Але слід пам'ятати, що самолікування може не принести бажаного результату, тому необхідна консультація фахівця.
Так як слива - низькокалорійний продукт, то її плоди можна сміливо вживати під час дієт і розвантажувальних днів, отримуючи повний комплекс вітамінів. Але слід пам'ятати, що все добре в міру!
Корисні властивості сливи
Плоди сливи містять не тільки цілий перелік вітамінів, як вже говорилося вище, але і не менш багатий склад мінералів, макро - і мікроелементів. Виходячи з цього, можна скласти цілий список корисних властивостей фрукта.
Досить часто йдуть суперечки про те, чи має зливу проносний ефект. Кислоти, яких дуже багато в плоді, дратують стінки кишечника і допомагають м'яко позбутися від «замку», але дія це тривалий, запасіться терпінням, переїдання може нашкодити. Для потрібного результату після прийому їжі слід випити склянку холодної води. Якщо ж спожити сливи натщесерце, переїсти і не використовувати воду, то фрукт може закріпити.
Хочеться зауважити, що корисні властивості сливи не втрачають своєї актуальності для людини і після термічної обробки. Сушена слива або чорнослив також дуже корисний, сухофрукт здатний відновити працездатність, підняти тонус організму, поліпшити стан шкіри.
Протипоказання
Слива, незважаючи на всі свої корисні властивості, має і протипоказання, особливо для вагітних і годуючих жінок. Ось деякі з них:
Народна медицина
Слива, завдяки такому багатому складу і корисним властивостям, була внесена і рецепти народної медицини, замінюючи безліч лікарських засобів традиційної фармації. Засіб від кашлю, омолоджуюча маска, мазь проти ревматизму і хвороб суглобів – ось неповний список натуральних препаратів, де можуть використовуватися плоди.
Застосовувати лікувальні і корисні властивості сливи в якості знеболюючого не ефективно, необхідно з'єднати плоди з травами, такими як чистотіл, подорожник, деревій. Допомога при ангіні надасть суміш м'якоті фрукта з медом. Але слід пам'ятати, що самолікування може не принести бажаного результату, тому необхідна консультація фахівця.
Так як слива - низькокалорійний продукт, то її плоди можна сміливо вживати під час дієт і розвантажувальних днів, отримуючи повний комплекс вітамінів. Але слід пам'ятати, що все добре в міру!

Японська слива - продукт на російському ринку поки ще новий, проте йому приписують численні корисні властивості, у тому числі і спалювання жирів.

Терен – низькорослий чагарник, що плодоносить раз у рік дрібними чорно-синіми ягодами з восковим нальотом. Смакові якості плодів досить специфічні,

Батьківщиною сливи вважається західна Азія, однак сьогодні цей фрукт вирощують практично повсюдно. Невибаглива зливу дає дуже смачні і корисні плоди,

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/alicha-korist-shkoda-sortu-scho-rostut-v-seredny-smuz-rosyi_881.jpeg--> В Україні поширене переконання, що

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/guava-yiyi-sklad-korisn-vlastivost-dlya-organzmu-lyudini_451.jpeg--> Батьківщиною гарбуза є Перу. Це рослина

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-mango-kalorynst-sklad_651.jpeg--> Манго - смачний, ароматний фрукт, заряджає енергією.