» » Корисні властивості сливи
  • автор: admin  
  • (18-11-2016, 16:06)   
  •   0   
  •  20 
Корисні властивості сливи
Слива – досить простий фрукт, який містить у своєму складі більше 45 вітамінів, до того ж низькокалорійний. Плоди вживають сирими, варять варення і компоти, начиняють пироги. Але крім приємного насиченого смаку слива володіє і рядом інших переваг, завдяки яким її плоди і листя застосовують в косметології, фармакології, парфумерії, виробництві вина.

Корисні властивості сливи


Плоди сливи містять не тільки цілий перелік вітамінів, як вже говорилося вище, але і не менш багатий склад мінералів, макро - і мікроелементів. Виходячи з цього, можна скласти цілий список корисних властивостей фрукта.

  • Профілактика раку грудей . Містяться в зливі фенольні речовини вбивають ракові клітини, не зачіпаючи при цьому здорові, на відміну від хіміотерапії.

  • Підвищення імунітету . Вітамін С , залізо і органічні кислоти допомагають підтримувати імунну систему на належному рівні.

  • Профілактика хвороб серця і судин, нервової системи . Харчові волокна знижують рівень холестерину, а калій передає нервові імпульси при скороченні м'язів.

  • Підвищення гемоглобіну . Високий вміст заліза сприяє позбавленню від анемії.

  • Нормалізація травлення . Харчові волокна позбавляють від газоутворення, здуття, а антиоксиданти виводять токсини, попереджаючи діарею.


  • Досить часто йдуть суперечки про те, чи має зливу проносний ефект. Кислоти, яких дуже багато в плоді, дратують стінки кишечника і допомагають м'яко позбутися від «замку», але дія це тривалий, запасіться терпінням, переїдання може нашкодити. Для потрібного результату після прийому їжі слід випити склянку холодної води. Якщо ж спожити сливи натщесерце, переїсти і не використовувати воду, то фрукт може закріпити.
    Хочеться зауважити, що корисні властивості сливи не втрачають своєї актуальності для людини і після термічної обробки. Сушена слива або чорнослив також дуже корисний, сухофрукт здатний відновити працездатність, підняти тонус організму, поліпшити стан шкіри.
    Протипоказання
    Слива, незважаючи на всі свої корисні властивості, має і протипоказання, особливо для вагітних і годуючих жінок. Ось деякі з них:

  • Велика кількість цукру в плодах автоматично робить фрукт небезпечним для вживання діабетикам і маленьким дітям

  • Сік сливи, завдяки корисним властивостям, сприяє виведенню рідини з організму, що протипоказано людям з діагнозом ревматизм і подагра.

  • Любителям фруктів, які мають підвищену кислотність шлунка, а також із загостренням хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту, поки краще почекати з ласощами.

  • Здоровим людям не рекомендується їсти сливи перед сном або натщесерце, так як фрукт може викликати біль і важкість у шлунку.


  • Народна медицина
    Слива, завдяки такому багатому складу і корисним властивостям, була внесена і рецепти народної медицини, замінюючи безліч лікарських засобів традиційної фармації. Засіб від кашлю, омолоджуюча маска, мазь проти ревматизму і хвороб суглобів – ось неповний список натуральних препаратів, де можуть використовуватися плоди.
    Застосовувати лікувальні і корисні властивості сливи в якості знеболюючого не ефективно, необхідно з'єднати плоди з травами, такими як чистотіл, подорожник, деревій. Допомога при ангіні надасть суміш м'якоті фрукта з медом. Але слід пам'ятати, що самолікування може не принести бажаного результату, тому необхідна консультація фахівця.
    Так як слива - низькокалорійний продукт, то її плоди можна сміливо вживати під час дієт і розвантажувальних днів, отримуючи повний комплекс вітамінів. Але слід пам'ятати, що все добре в міру!
    загрузка...
    Написати Вконтакте