» » Користь і шкода суші
  • автор: admin  
  • (18-11-2016, 15:52)   
  •   0   
  •  31 
Користь і шкода суші
Суші в наш час приймають різноманітні форми, але класичний рецепт залишається незмінним: сира риба, водорості норі і рис. Обов'язковою до страви вважається подача спецій: соєвого соусу і васабі .

Користь і шкода суші


Перш за все, користь і шкоду суші та ролів визначається їх складом, тому будемо розбиратися детально.
Корисні продукти:

  • Рис . Білок і клітковина, джерелом яких є рис, беруть участь у будові клітин, а також покращують процес травлення. Однак високий глікемічний індекс змушує з обережністю ставитися до суші людям, хворим, наприклад, цукровий діабет.

  • Морська риба . Завдяки фосфору та інших корисних речовин, продукт розвиває розумову діяльність, покращує роботу серцево-судинної і травної систем.

  • Васабі . Найкорисніший компонент японської страви. Продукт є відмінним антисептиком, що дозволяє йому блокувати розвиток ракових клітин в шлунку.

  • Імбир . Сильний імуностимулятор, який має ще й властивостями антиоксиданту .


  • Небезпечні продукти:

  • Сира риба . Цей компонент суші може містити в собі безліч паразитів, які, оселившись у людському організмі, будуть почувати себе прекрасно. Так, наприклад, тунець, перебуваючи в природному середовищі, відмінно вбирає в себе різні речовини, особливо по душі йому ртуть.

  • Норі . Прекрасний джерело йоду, так необхідного організму. Але справа в тому, що в одному суші знаходиться половина добової норми йоду для людини, цей факт змушує замислитися про наслідки переїдання японських страв. Пам'ятайте, надлишок йоду загрожує порушеннями в роботі щитовидної залози.

  • Соєвий соус . Смачне доповнення до суші дуже насичене концентрованої сіллю, яка, накопичуючись в організмі, може призвести до проблем з суглобами і артриту.


  • Поради
    Незважаючи на небезпечні компоненти, користь суші та ролів очевидна, особливо якщо підходити до їх вибору відповідально.

  • Замовляйте страви японської кухні тільки в перевірених і надійних місцях, якщо не впевнені у постачальників закладу, то краще утримайтесь від покупки суші з сирою рибою.

  • Вживання суші принесе користь і задоволення, а не шкоду для здоров'я, якщо ви будете використовувати «принцип помірності», як японці.

  • Надійніше всього віддавати перевагу рибі, що пройшла термічну обробку.

  • Не дивлячись на любов до японської кухні, важливо пам'ятати, що у вживанні суші важлива регулярність, а не частота.


  • Очевидна користь суші та ролів і непоправну шкоду, яку вони можуть завдати людському організму, говорять про те, що до вибору будь-якого екзотичного блюда потрібно підходити відповідально.
    загрузка...
    Написати Вконтакте