
Чим корисний гострий стручковий перець?
Здорове харчування
Перець, який здавна використовувався американськими індіанцями, отримав назву chilli від слова «червоний». Так це слово звучить на одному з ацтекських прислівників. Спробувавши пекучий пряний напій з какао, ванілі і перцю під назвою «chokolatl», великий мандрівник вирішив привезти знахідку в Європу, де прянощі дуже швидко знайшла своїх шанувальників. Чим так корисний гострий стручковий перець, що його зображення збереглися навіть на храмових барельєфах древніх ацтеків ми зараз і розглянемо.
Гострий стручковий червоний перець активно застосовується в кулінарії. Він становить основу колоритною мексиканської їжі, входить до складу індійського гострого каррі, його додають в соуси табаско , ткемалі, аджика та ін.
Велика кількість у складі червоного перцю бета-каротину, вітамінів групи B покращують стан судин.
Вітаміну С в гострому стручковому перці майже в два рази більше, ніж у лимоні. При чому, в зрілому червоному перці його (вітаміну С) в рази більше, ніж у зеленому. А, як відомо, вітамін С найкращий помічник у боротьбі з простудними захворюваннями.
Цю спецію досить широко застосовують у медицині. Високий вміст капсаїцину, який і додає перцю вогненний смак – це надійний захист від хвороботворних мікробів і вірусів. Вживаючи його в їжу, можна вберегтися від зараження під час епідемії, підвищити імунітет організму.
Використовуючи настоянки, пластирі, мазі, що містять стручковий червоний перець, нейтралізують суглобовий та м'язовий біль. Не даремно у фармакології давно і успішно капсаїцин використовують для виробництва анальгетиків.
Розумне використання в харчуванні червоного перцю підвищує апетит, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, покращує роботу жовчного міхура і печінки.
Протипоказання
Але, чим і як би не був корисний стручковий червоний перець, варто все ж бути обережним у його застосуванні. У великих дозах він може травмувати слизову оболонку внутрішніх органів і спровокувати виразкову хворобу . Щоб хоч якось нейтралізувати печіння від перцю, не варто пити воду, краще з'їсти трохи йогурту або запити молоком.
Гострий стручковий червоний перець активно застосовується в кулінарії. Він становить основу колоритною мексиканської їжі, входить до складу індійського гострого каррі, його додають в соуси табаско , ткемалі, аджика та ін.
Чим корисний гострий стручковий червоний перець?
Протипоказання
Але, чим і як би не був корисний стручковий червоний перець, варто все ж бути обережним у його застосуванні. У великих дозах він може травмувати слизову оболонку внутрішніх органів і спровокувати виразкову хворобу . Щоб хоч якось нейтралізувати печіння від перцю, не варто пити воду, краще з'їсти трохи йогурту або запити молоком.

Перець відноситься до розряду спецій. На сьогоднішній день відома велика кількість видів перцю, серед яких: солодкий, запашний, гіркий, пекучий.

Червоний перець хоч і називається болгарським, в Європу прийшов з Південної Америки в XVII столітті. Це дуже популярна рослина здавна

Традиційно курячий бульйон входить в меню хворих, ослаблених людей, дітей, вважається дієтичним блюдом. Деякі дієтологи стверджують, що будь-м'ясний

Болгарський перець вважається найбільш древнім овочем, який почав вирощуватися людиною. Його наші предки почали садити набагато раніше злакових і

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/karr-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_231.jpeg--> Карі вже давно здобула популярність в країнах СНД. Її

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/chervoniy-grkiy-perec-lkuvaln-vlastivost_791.jpeg--> Червоний гострий перець додають в їжу і застосовують