
Чим корисні маслюки?
Здорове харчування
Збираючи ці гриби, часто задаєш собі питання, чим же все-таки корисні маслюки. Відомо, що більшу частину маслянка становить вода. Решта десять-п'ятнадцять відсотків міцелію – це клітковина, мінеральні речовини, різні вітаміни і солі, моно - і полісахариди, цінні мікроелементи. Білки, що містяться в маслюках, легко засвоюються організмом людини. Насиченість корисними речовинами, при цьому, дуже залежить від місця зростання та способу приготування.
Склад і властивості маслюків
У складі маслюків вчені виявили безліч найцінніших для людського організму амінокислот. Гриби маслюки містять корисні протеїни, які прекрасно засвоюються людським організмом. До речі, помічено, що у молодих грибах протеїнів більше, ніж в зрілих.
Серед корисних властивостей маслюків потрібно відзначити високий вміст вітаміну В і ніацину. Їх кількість в маслюках не менше, ніж у рибі, м'ясі або печінки. Ці гриби ситни, при цьому не дуже калорійні. У ста грамах маслюків міститься всього дев'ятнадцять кілокалорій.
Застосування маслюків медицині
Давайте розглянемо, чим ще корисні маслюки для людини.
Виявляється, ці гриби мають імуностимулюючі речовини. Найбільше їх у капелюшка гриба.
Маслюки використовуються в медичній практиці. Їх застосовують при лікуванні подагри, усунення проблем з судинами, з обмінними процесами організму, для корекції зору і відновлення нервової системи.
Крім того, в них виявлено афродизіаки , тому гриби використовуються для підвищення життєвого тонусу і відновлення лібідо.
У народній медицині застосовують спиртову настоянку з маслюків для нейтралізації мігрені і при суглобових болях.
Протипоказання
Однак, при збиранні цих, у всіх відносинах, чудових грибів потрібно бути обережним. Адже вони, як губка, всмоктують з навколишнього середовища не тільки корисне. Пориста капелюшок вбирає в себе токсини і радіоактивні елементи. Крім того, алергікам є маслюки варто з обережністю, щоб не спровокувати загострення.
Склад і властивості маслюків
У складі маслюків вчені виявили безліч найцінніших для людського організму амінокислот. Гриби маслюки містять корисні протеїни, які прекрасно засвоюються людським організмом. До речі, помічено, що у молодих грибах протеїнів більше, ніж в зрілих.
Серед корисних властивостей маслюків потрібно відзначити високий вміст вітаміну В і ніацину. Їх кількість в маслюках не менше, ніж у рибі, м'ясі або печінки. Ці гриби ситни, при цьому не дуже калорійні. У ста грамах маслюків міститься всього дев'ятнадцять кілокалорій.
Застосування маслюків медицині
Давайте розглянемо, чим ще корисні маслюки для людини.
Протипоказання
Однак, при збиранні цих, у всіх відносинах, чудових грибів потрібно бути обережним. Адже вони, як губка, всмоктують з навколишнього середовища не тільки корисне. Пориста капелюшок вбирає в себе токсини і радіоактивні елементи. Крім того, алергікам є маслюки варто з обережністю, щоб не спровокувати загострення.

Як тільки літо проходить свій зеніт, а потім і осінь вступає у свої права, під соснами та ялинками на зелено-коричневих плямах хвої з'являються

Той, хто живе в зоні лісів, особливо любить осінь за можливість брати участь у так званій «тихому полюванні», а простіше кажучи, ходити по гриби.

Білий гриб по праву визнаний царем в грибному світі і є найблагороднішим серед своїх родичів. Ця стаття розповість про корисні властивості боровика

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/kapersi-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_891.jpeg--> Каперси – корисний продукт, що отримується з рослини

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/blkova-yizha-korist-chi-shkodu-yak-zabezpechiti-organzm-usma-nezamnnimi-amnokislotami-praviln-poyednannya-pro

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/gribi-lisichki-lkarska-roslina_971.jpeg--> Про те, що гриби є корисними та поживними, відомо давно. Але,