» » Каву з жолудів – користь і шкода
  • автор: admin  
  • (18-11-2016, 15:05)   
  •   0   
  •  10 
Каву з жолудів – користь і шкода
Своє застосування жолуді одержали в сільському господарстві. Їх використовують як корм для худоби. Багато лісові звірі вживають дубові плоди в якості їжі. А ще з жолудів виготовляють кави, про користь і шкоду якого поговоримо далі.

Чим корисно каву з жолудів?


Користь каву з жолудів пояснюється вмістом вітамінів , мінералів і корисних антиоксидантів. У його складі міститься значна кількість крохмалю і білків.
Для тих, хто любить вранці випити чашку смачної кави, але не хоче нанести шкоду собі, можна взяти на озброєння рецепт кави з жолудів. Невелика кількість напою з плодів дуба здатне знизити рівень цукру в крові. Жолуді не піднімають артеріальний тиск, тому гіпертоніки можуть спокійно насолоджуватися смаком кави з них. Дуже добре зарекомендував себе кави при лікуванні зубного болю і кровотечі ясен.
Кверцетин – найкорисніше речовина, що міститься в жолудях. Воно позбавляє від багатьох запальних процесів в організмі.
Чим шкідливий каву з жолудів?
Шкода полягає все в тому ж кверцетине. Для людини він токсичний. Проігнорувавши попередню обробку жолудів можна отримати сильне отруєння. Не варто збирати плоди дуба в перший тиждень після початку їх опадання. Зазвичай вони виявляються хворими або червивими, так що завжди звертайте увагу на їх зовнішній вигляд. Дозрілий здоровий жолудь має жовтувато-коричневий колір без всяких вкраплень і коричневу капелюшок.

Як приготувати каву з жолудів?


Давайте розберемо, як зробити чудовий каву з жолудів. Для цього нам знадобиться вода і цукор краще коричневий. Отже, сам рецепт:

  • Вирушаємо в ліс, де знаходимо нас цікавить дерево з потрібними плодами.

  • Збираємо жолуді, 200-300 грамів буде достатньо.

  • Повернувшись додому, нам потрібно їх акуратно відчистити.

  • Далі плоди обов'язково миємо, обсушуємо, ріжемо шматочками.

  • Тепер сушимо їх в духовці 40 хв при 200 градусах. Завдяки цим діям ми позбавляємося від отруєння кверцетином.

  • Далі подрібнюємо наші оброблені дубові горіхи. У такому вигляді їх можна довго зберігати.

  • Залишається приготувати каву. 1-2 ст. л. мелених жолудів висипаємо в турку, туди ж додаємо 1 ст. л. цукру і заливаємо 150 мл кип'яченої води.

  • Варимо на середньому вогні до закипання, після чого розливаємо в чашки. Можете додати туди вершків або кориці.
  • загрузка...
    Написати Вконтакте