» » Варення з чорноплідної горобини – користь і шкода
  • автор: admin  
  • (18-11-2016, 14:59)   
  •   0   
  •  25 
Варення з чорноплідної горобини – користь і шкода
Багато хто навіть і не знають про те, що біля їхнього будинку росте справжній скарб – чорноплідна горобина. Соковиті ягоди з приємною кислинкою використовуються в кулінарії в різних стравах, в тому числі і для приготування варення, яке не тільки смачне, але і корисне.

Користь і шкода варення з чорноплідної горобини


До складу ягід входить фруктоза, глюкоза, каротин, вітаміни , мінерали, пектини, дубильні речовини та ін Навіть після термічної обробки багато речовини зберігаються. Щоб довести властивості цієї рослини було проведено багато експериментів.
Користь варення з чорноплідної горобини:

  • До складу ягід входить багато йоду, тому їх рекомендується їсти людям, які швидко стомлюються, стикаються з кровоточивістю ясен і з іншими проблемами, пов'язаними з нестачею йоду.

  • Плоди містять багато пектинів, які здатні очищати організм від важких металів та інших шкідливих речовин. До того ж вони позитивно позначаються на діяльності травної системи.

  • З'ясовуючи, корисно чи варення з чорноплідної горобини, варто зауважити, що його рекомендовано їсти людям зі зниженою кислотністю, оскільки до складу входять органічні сполуки, які полегшують процес перетравлення. Якщо під час рясної трапези з'їсти трохи варення, то можна уникнути почуття важкості та інших проблем.

  • Солодкість позитивно позначається на діяльності нервової та серцево-судинної системи.


  • Важливо знати не тільки користь варення чорноплідної горобини, але і її протипоказання. Не можна його їсти гіпотонікам, оскільки може серйозно впасти тиск. Шкода варення може принести при гастриті, виразці і частих розладах кишечника, а також при підвищеній згортання крові і цукровому діабеті . Не варто виключати можливість наявності індивідуальної непереносимості.
    загрузка...
    Написати Вконтакте