Дієти
Гарбуз в сирому вигляді – користь і шкода
18.11.2016 179 0 admin

Гарбуз в сирому вигляді – користь і шкода

Здорове харчування
Гарбуз в сирому вигляді – користь і шкода
Гарбуз – смачна і корисна баштанна культура, що вирощується вже не одну сотню років, причому в їжу вживається не тільки червоно-помаранчева м'якоть, але і білястого кольору насіння. Овоч прийнято запікати, додавати м'якоть в каші, перші і другі страви, а ось в сирому вигляді гарбуз вживають неохоче, хоча це неймовірно корисно, але в той же час може принести і шкоду.

Користь гарбуза в сирому вигляді


М'якоть цього овоча багата жирами, ефірними маслами, золою, крохмалем, органічними кислотами, вуглеводами, клітковиною, білком. В ній присутня неймовірна кількість вітамінів С, А, Е, РР, групи В, мінералів – кальцію, магнію , сірки, фосфору, холіну, заліза, селену, бору та ін Серед її цілющих властивостей можна виділити:

  • Здатність покращувати зір і роботу серцево-судинної системи.

  • Покращення процесу травлення. Незважаючи на поживність, м'якоть цього помаранчевого овоча дуже добре засвоюється, допомагаючи шлунку переварювати більш важку їжу, наприклад, м'ясо. Клітковина покращує перистальтику кишечника, звільняє його від шлаків і токсинів.

  • Тим, хто цікавиться, чи корисна гарбуз у сирому вигляді, варто звернути увагу на вміст у ній пектинових волокон. Вони діють як сорбенти, всмоктуючи і утилізуючи шкідливі сполуки, а також знижуючи рівень холестерину і нормалізуючи периферичний кровообіг.

  • Вживання гарбуза в сирому вигляді показано при захворюваннях печінки і підшлункової залози. Він надає сечогінний і протизапальний ефект, виводить з організму хлористі солі, поліпшує стан при захворюваннях нирок і сечового міхура.


  • Тому не варто сумніватися, їдять чи гарбуз в сирому вигляді. До того ж свіжу м'якоть рекомендують не тільки вживати в їжу, але і застосовувати в якості компресів і мазей при захворюваннях і травмах шкіри.
    Шкода гарбуза
    Ця баштанна культура має ощелачивающими властивостями і пригнічує кисле середовище, тому не рекомендована до вживання особам, страждаючим гастритом зі зниженою кислотністю. Протипоказанням до вживання сирої м'якоті є і кишкові коліки. Гарбузове насіння досить калорійні, до того ж чинять негативний вплив на емаль зубів, тому після такої трапези необхідно провести гігієну порожнини рота. Крім того, незважаючи на те, що цей продукт низькокалорійний, він досить солодкий і захоплюватися ним не варто, особливо тим, хто стежить за своєю фігурою.
    Гарбуз при схудненні Гарбуз при схудненні
    Безперечно, гарбуз є корисним і дієтичним продуктом, адже не дарма ж існує безліч різних гарбузових дієт. У цій статті ми розповімо про користь
    Чим корисний терен? Чим корисний терен?
    Терен – низькорослий чагарник, що плодоносить раз у рік дрібними чорно-синіми ягодами з восковим нальотом. Смакові якості плодів досить специфічні,
    Чим корисний овоч топінамбур? Чим корисний овоч топінамбур?
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-05/chim-korisniy-ovoch_801.jpeg-->Прекрасною альтернативою всім відомої картоплі є інша рослина – топінамбур.
    Бруква — корисні властивості і протипоказання унікального продукту Бруква — корисні властивості і протипоказання унікального продукту
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/brukva-korisn-vlastivost-protipokazannya-unkalnogo-produktu_821.jpeg--> Бруква використовувалася у
    Диня: склад, калорійність, користь і шкода Диня: склад, калорійність, користь і шкода
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/dinya-sklad-kalorynst-korist-shkodu_681.jpeg--> Складно знайти людину, який би не любив диню. Цей продукт
    Гарбуз: користь і шкода від цього рослини Гарбуз: користь і шкода від цього рослини
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/garbuz-korist-shkoda-vd-cogo-roslini_521.jpeg--> Гарбуз - це справжнє джерело вітамінів, який з якихось
    [vk]
    Войти через:
    [/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
    [/vk]