
Гарбуз в сирому вигляді – користь і шкода
Здорове харчування
Гарбуз – смачна і корисна баштанна культура, що вирощується вже не одну сотню років, причому в їжу вживається не тільки червоно-помаранчева м'якоть, але і білястого кольору насіння. Овоч прийнято запікати, додавати м'якоть в каші, перші і другі страви, а ось в сирому вигляді гарбуз вживають неохоче, хоча це неймовірно корисно, але в той же час може принести і шкоду.
М'якоть цього овоча багата жирами, ефірними маслами, золою, крохмалем, органічними кислотами, вуглеводами, клітковиною, білком. В ній присутня неймовірна кількість вітамінів С, А, Е, РР, групи В, мінералів – кальцію, магнію , сірки, фосфору, холіну, заліза, селену, бору та ін Серед її цілющих властивостей можна виділити:
Здатність покращувати зір і роботу серцево-судинної системи.
Покращення процесу травлення. Незважаючи на поживність, м'якоть цього помаранчевого овоча дуже добре засвоюється, допомагаючи шлунку переварювати більш важку їжу, наприклад, м'ясо. Клітковина покращує перистальтику кишечника, звільняє його від шлаків і токсинів.
Тим, хто цікавиться, чи корисна гарбуз у сирому вигляді, варто звернути увагу на вміст у ній пектинових волокон. Вони діють як сорбенти, всмоктуючи і утилізуючи шкідливі сполуки, а також знижуючи рівень холестерину і нормалізуючи периферичний кровообіг.
Вживання гарбуза в сирому вигляді показано при захворюваннях печінки і підшлункової залози. Він надає сечогінний і протизапальний ефект, виводить з організму хлористі солі, поліпшує стан при захворюваннях нирок і сечового міхура.
Тому не варто сумніватися, їдять чи гарбуз в сирому вигляді. До того ж свіжу м'якоть рекомендують не тільки вживати в їжу, але і застосовувати в якості компресів і мазей при захворюваннях і травмах шкіри.
Шкода гарбуза
Ця баштанна культура має ощелачивающими властивостями і пригнічує кисле середовище, тому не рекомендована до вживання особам, страждаючим гастритом зі зниженою кислотністю. Протипоказанням до вживання сирої м'якоті є і кишкові коліки. Гарбузове насіння досить калорійні, до того ж чинять негативний вплив на емаль зубів, тому після такої трапези необхідно провести гігієну порожнини рота. Крім того, незважаючи на те, що цей продукт низькокалорійний, він досить солодкий і захоплюватися ним не варто, особливо тим, хто стежить за своєю фігурою.
Користь гарбуза в сирому вигляді
М'якоть цього овоча багата жирами, ефірними маслами, золою, крохмалем, органічними кислотами, вуглеводами, клітковиною, білком. В ній присутня неймовірна кількість вітамінів С, А, Е, РР, групи В, мінералів – кальцію, магнію , сірки, фосфору, холіну, заліза, селену, бору та ін Серед її цілющих властивостей можна виділити:
Тому не варто сумніватися, їдять чи гарбуз в сирому вигляді. До того ж свіжу м'якоть рекомендують не тільки вживати в їжу, але і застосовувати в якості компресів і мазей при захворюваннях і травмах шкіри.
Шкода гарбуза
Ця баштанна культура має ощелачивающими властивостями і пригнічує кисле середовище, тому не рекомендована до вживання особам, страждаючим гастритом зі зниженою кислотністю. Протипоказанням до вживання сирої м'якоті є і кишкові коліки. Гарбузове насіння досить калорійні, до того ж чинять негативний вплив на емаль зубів, тому після такої трапези необхідно провести гігієну порожнини рота. Крім того, незважаючи на те, що цей продукт низькокалорійний, він досить солодкий і захоплюватися ним не варто, особливо тим, хто стежить за своєю фігурою.

Безперечно, гарбуз є корисним і дієтичним продуктом, адже не дарма ж існує безліч різних гарбузових дієт. У цій статті ми розповімо про користь

Терен – низькорослий чагарник, що плодоносить раз у рік дрібними чорно-синіми ягодами з восковим нальотом. Смакові якості плодів досить специфічні,

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-05/chim-korisniy-ovoch_801.jpeg-->Прекрасною альтернативою всім відомої картоплі є інша рослина – топінамбур.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/brukva-korisn-vlastivost-protipokazannya-unkalnogo-produktu_821.jpeg--> Бруква використовувалася у

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/dinya-sklad-kalorynst-korist-shkodu_681.jpeg--> Складно знайти людину, який би не любив диню. Цей продукт

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/garbuz-korist-shkoda-vd-cogo-roslini_521.jpeg--> Гарбуз - це справжнє джерело вітамінів, який з якихось