
Запечені яблука - користь чи шкода
Здорове харчування
Безумовна користь яблук відома з давніх часів, однак з дитинства багатьом добре відомо блюдо, яке подають на стіл в якості десерту: це – печені яблука. При цьому стверджується, що вони не тільки смачні, але й надзвичайно корисні.
Головна перевага цієї страви - здатність зберігати всі корисні властивості свіжого фрукта після теплової обробки, зокрема, калію і заліза.
Калій позитивно впливає на роботу серцевого м'яза, сприяє виведенню зайвої рідини з організму і, відповідно, зниженню ваги.
Залізо запобігає виникненню анемії, піднімає рівень гемоглобіну в крові, активно бере участь в кровотворенні.
Запечені яблука активно виявляють свої корисні властивості в боротьбі із зайвою вагою, покращують обмінні процеси організму, позитивно впливають на стан шкіри. Користь страви посилюється збереженням в ньому практично всіх вітамінів, які містяться у свіжих фруктах, серед яких:
вітаміни групи В, що позитивно впливають на функціонування всіх систем організму;
вітамін А, який покращує зір і підтримує нормальний стан зубів і нігтів;
яблука, запечені в духовці, мають користь і шкоду від їх застосування не виявлено, зате в них знайдено вітамін С, який має загальнозміцнюючі і антиоксидантними властивостями;
вітамін Е уповільнює старіння організму і отримав назву вітаміну молодості;
вітамін Н, регулює рівень цукру в крові;
вітамін РР, оберігає нас від руйнівного впливу стресів і депресій .
Шкідливі запечені яблука?
Запечені яблука приносять користь, покращуючи роботу печінки і нирок, і шкода від їх застосування не виявлено навіть в період вагітності та годування груддю. Єдиним обмеженням може вважатися використання цукру для запікання при цукровому діабеті. У цьому випадку рекомендують кисло-солодкі фрукти готувати без додавання цукру.
Чим корисні запечені яблука?
Головна перевага цієї страви - здатність зберігати всі корисні властивості свіжого фрукта після теплової обробки, зокрема, калію і заліза.
Калій позитивно впливає на роботу серцевого м'яза, сприяє виведенню зайвої рідини з організму і, відповідно, зниженню ваги.
Залізо запобігає виникненню анемії, піднімає рівень гемоглобіну в крові, активно бере участь в кровотворенні.
Запечені яблука активно виявляють свої корисні властивості в боротьбі із зайвою вагою, покращують обмінні процеси організму, позитивно впливають на стан шкіри. Користь страви посилюється збереженням в ньому практично всіх вітамінів, які містяться у свіжих фруктах, серед яких:
Шкідливі запечені яблука?
Запечені яблука приносять користь, покращуючи роботу печінки і нирок, і шкода від їх застосування не виявлено навіть в період вагітності та годування груддю. Єдиним обмеженням може вважатися використання цукру для запікання при цукровому діабеті. У цьому випадку рекомендують кисло-солодкі фрукти готувати без додавання цукру.

Перець відноситься до розряду спецій. На сьогоднішній день відома велика кількість видів перцю, серед яких: солодкий, запашний, гіркий, пекучий.

Про те, що морква – винятково корисний, багатий вітамінами коренеплід, відомо навіть малюкам. З яким задоволенням вони гризуть яскраву солодку

Той, хто живе в зоні лісів, особливо любить осінь за можливість брати участь у так званій «тихому полюванні», а простіше кажучи, ходити по гриби.

Яблуко – біблійний плід, наповнений життям, сонячним світлом і енергією землі, який несе величезну силу людині, яка його вживає в їжу. Але не тільки

Мабуть, немає такої людини, яка хоча б раз не ласував ароматною ніжною кукурудзою. Проте давно відомо, що вона відрізняється не тільки чудовим

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/smachn-korisn-malokaloryn-recepti-pechenih-yabluk_171.jpeg--> Яблука - це дуже смачний, а головне,