» » Запечені яблука - користь чи шкода
  • автор: admin  
  • (18-11-2016, 14:50)   
  •   0   
  •  133 
Запечені яблука - користь чи шкода
Безумовна користь яблук відома з давніх часів, однак з дитинства багатьом добре відомо блюдо, яке подають на стіл в якості десерту: це – печені яблука. При цьому стверджується, що вони не тільки смачні, але й надзвичайно корисні.

Чим корисні запечені яблука?


Головна перевага цієї страви - здатність зберігати всі корисні властивості свіжого фрукта після теплової обробки, зокрема, калію і заліза.
Калій позитивно впливає на роботу серцевого м'яза, сприяє виведенню зайвої рідини з організму і, відповідно, зниженню ваги.
Залізо запобігає виникненню анемії, піднімає рівень гемоглобіну в крові, активно бере участь в кровотворенні.
Запечені яблука активно виявляють свої корисні властивості в боротьбі із зайвою вагою, покращують обмінні процеси організму, позитивно впливають на стан шкіри. Користь страви посилюється збереженням в ньому практично всіх вітамінів, які містяться у свіжих фруктах, серед яких:

  • вітаміни групи В, що позитивно впливають на функціонування всіх систем організму;

  • вітамін А, який покращує зір і підтримує нормальний стан зубів і нігтів;

  • яблука, запечені в духовці, мають користь і шкоду від їх застосування не виявлено, зате в них знайдено вітамін С, який має загальнозміцнюючі і антиоксидантними властивостями;

  • вітамін Е уповільнює старіння організму і отримав назву вітаміну молодості;

  • вітамін Н, регулює рівень цукру в крові;

  • вітамін РР, оберігає нас від руйнівного впливу стресів і депресій .


  • Шкідливі запечені яблука?
    Запечені яблука приносять користь, покращуючи роботу печінки і нирок, і шкода від їх застосування не виявлено навіть в період вагітності та годування груддю. Єдиним обмеженням може вважатися використання цукру для запікання при цукровому діабеті. У цьому випадку рекомендують кисло-солодкі фрукти готувати без додавання цукру.
    загрузка...
    Написати Вконтакте