» » Ягода годжі – користь та шкоду, як приймати?
  • автор: admin  
  • (23-09-2016, 08:33)   
  •   0   
  •  190 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/yagoda-godzh-korist-ta-shkodu-yak-priymati_921.jpeg-->Ягода годжі – користь та шкоду, як приймати?
Годжі – це дрібні плоди коралового кольору дерези звичайної, що росте в багатьох широтах, але тільки високогірні Тибетські дари природи можуть претендувати на лікувальні властивості. У Піднебесній годжі вирощуються з давніх часів і саме вони, на думку багатьох, є причиною такого довголіття її жителів. Яка користь і шкоду ягід годжі і як їх правильно приймати, буде поведано в цій статті.

Чим корисні ягоди годжі?


Хімічний склад цієї крихітної і непоказною на вигляд ягідки просто вражає своїм різноманіттям. У ній присутні вітаміни – С, Е, групи В, мінерали у кількості 21 виду, амінокислоти, бетаїн, полісахариди та ін
З цілющих властивостей ягід можна виділити:

  • протипухлинну дію. У складі плодів присутні германій і селен – найбільш затяті борці з раком;

  • здатність запобігати раніше старіння. Плоди є дуже сильним антиоксидантом, який оберігає клітини і тканини від згубного впливу вільних радикалів;

  • стабілізацію ваги. Застосовуючи ягоди годжі для схуднення, можна прискорити метаболізм відновити обмін речовин і позбавитися від зайвої жирової маси;

  • імуномодулюючу дію. Регулярно вживаючи в їжу дари тибетських гір, можна підвищити опірність організму до інфекцій, вірусів та бактерій;

  • підвищення фізичної витривалості, працездатності і стійкості до емоційних зривів і стресів. Такі властивості забезпечують входять до складу речовини з групи адаптогенів;

  • зниження концентрації глюкози в крові. Даний ефект досягається завдяки присутності в складі глікозидів;

  • підвищення потенції і лібідо.


  • Як приймати?
    Як і будь-яку іншу ягоду, плоди можна їсти в свіжому вигляді, додавати в каші, випічку, запіканки, супи, десерти, напої тощо-До жаль, свіжими ягідками можуть ласувати лише ті, хто проживає поруч з місцем їх зростання. Всім іншим залишається задовольнятися сушеними ягодами годжі. Тим, хто цікавиться, як вживати ягоди годжі для схуднення правильно, можна рекомендувати поступати таким чином: сушені плоди у розмірі однієї ложки для столу залити склянкою тільки що скипіла води і настоювати близько півгодини.
    Готовий еліксир приймати по половині склянки три рази в день перед трапезою, а ягідки ні в якому разі не викидати, а з'їсти самі по собі або використовувати для приготування десерту або випічки. Тепер зрозуміло, як використовувати ягоди годжі для схуднення, але в будь-якому випадку денна норма не повинна перевищувати жмені ягід.
    Шкода ягід
    Як і будь-який інший харчовий продукт ягоди потрібно вживати дозовано, інакше їх користь буде перекреслена нанесеним організму шкодою. В першу чергу вони здатні викликати алергію та індивідуальну непереносимість, і це треба враховувати. При зловживанні плодами можлива поява діареї, нудоти, блювоти і здуття. Якщо ласувати ними на ніч, великий ризик зіткнутися з безсонням, адже вони здатні надавати тонізуючий ефект. Тому вживати їх потрібно задовго до сну і не поєднувати прийом з лікарськими засобами, особливо призначеними для зниження тиску та рівня глюкози в крові. Є думка, що вони можуть посилювати дію цих препаратів.
    Не можна ласувати цими плодами вагітним і годуючим жінкам, а також дітям до 3-х років. Провідним боротьбу із зайвими кілограмами варто нагадати, що ягідки годжі – це не панацея. Самостійно вирішити проблему надмірної ваги вони нездатні, тому в будь-якому випадку доведеться переглянути свій звичний раціон і підвищити рухову активність. Онкологічним хворим також не варто сподіватися на одні ягоди, все-таки єдине на сьогоднішній день ефективне лікування раку полягає в хіміотерапії та опромінення.
    Ягода годжі – користь та шкоду, як приймати?
    загрузка...
    Написати Вконтакте