» » Кабачки для схуднення - рецепти
  • автор: admin  
  • (23-09-2016, 08:14)   
  •   0   
  •  164 
Кабачки для схуднення - рецепти
Дієтологи називають кабачок диво-овочем за його користь для організму людини при схудненні. Саме тому існує безліч рецептів страв для схуднення з кабачків.

У чому користь для схуднення страв з кабачків?


Кабачок часто порівнюють з огірком, а ріднить ці овочі високий вміст води – близько 95%. Тому і калорійність що в огірка, що у кабачка, вкрай невелика – близько 20 ккал. Однак вітамінів, солей і інших компонентів кабачки містять безліч. Найбільш важливі для схуднення вітаміни групи В , т. к. вони необхідні для активізації метаболізму, а також калій і магній, які роблять міцніше і еластичнішою серцевий м'яз, завжди страждає при наявності зайвої ваги.
Кабачок – це справжня щітка для організму. Він відмінно позбавляє кишечник від скупчень продуктів життєдіяльності, а також виводить зайву рідину і відновлює водно-сольовий баланс. Позбавлення від «баласту» не тільки гарантовано знижує вагу, але і допомагає позбутися від целюліту , який, як відомо, буває і у худеньких жінок.

Дієтичні рецепти для схуднення з кабачків


Корисну кабачкову дієту краще всього дотримуватися в той період, коли ці овочі активно ростуть. Збирати кабачки слід до дозрівання, поки їх шкірка тонка і ніжна (як у огірка). Зрізати шкірку за створення дієтичних страв з кабачків для схуднення не слід – в ній міститься багато корисних речовин.
Рагу з кабачків
Кабачки відмінно поєднуються з усіма овочами, тому найпростіше дієтичне блюдо – рагу з кабачків і улюблених овочів. Природно, при бажанні схуднути не слід зловживати картоплею, горохом та іншими крохмалевмісні інгредієнтами. Незайвим в рагу буде і білковий компонент – куряча грудка, м'ясо індички, яловичина.
Інгредієнти:

  • овочі – 500 г;

  • курная грудка – 1 шт;

  • вода – 1 склянка;

  • рослинна олія – 2 ст. л.;

  • сіль і спеції.


  • Приготування
    Овочі і грудку нарізати кубиками і викласти в глибоку сковороду, змащену маслом, додати спеції і влити воду. Поставити рагу на середній вогонь і тушкувати до готовності.
    Піца з кабачком
    При низкоуглеводной дієті з допомогою кабачка можна приготувати смачну піцу, причому саме цим корисним овочем замінюється тісто.
    Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 1 шт.

  • яйце – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • відварне м'ясо – 100 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • зелень – 30 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Кабачок натерти на тертці і віджати, в отримане пюре додати яйце і трохи солі, добре перемішати і викласти отриману масу на пергаментний папір, сформувавши пласт. Кабачкову «основу» для піци злегка запекти в духовці. Потім «основу» піци посипати зеленню, нарізаними помідорами, цибулею, вареним м'ясом, сиром і поставити запікати до готовності.
    Оладки з кабачків
    Для зниження калорійності кабачок можна додавати в будь-які страви – супи замість картоплі, овочеві запіканки, в тісто для оладок. Дуже смачний сніданок – омлет з кабачком.
    Інгредієнти:

  • кабачок – 200 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • зелень – 20 г;

  • рослинна олія – 2 ст. л.;

  • сіль.


  • Приготування
    Натерти кабачок, переміщати пюре з яйцями, посолити, додати зелень. Вилити кабачково-яєчну суміш у змащену маслом сковороду і запекти омлет в духовці.
    загрузка...
    Написати Вконтакте