» » У яких продуктах багато калію?
  • автор: admin  
  • (23-09-2016, 07:01)   
  •   0   
  •  57 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/u-yakih-produktah-bagato-kalyu_931.jpeg-->У яких продуктах багато калію?
Про те, в яких продуктах міститься багато калію, слід знати кожній людині, яка дбає про своє здоров'я. Калій необхідний організму, а його брак може викликати розвиток нервового виснаження, і щоб не допустити цього, слід включити в свій раціон харчування певні страви.

У яких продуктах багато калію?


Таке просте і знайоме всім страву як пшоняна каша містить велику кількість цієї корисної речовини. Для того щоб пшонка принесла ще більше користі організму, можна додати в неї ложку натурального гречаного меду, який також належить до продуктів містять багато калію.
Яблучний оцет теж входить в список багатих даними речовиною продуктів. Звичайно, його необхідно змішувати з водою в пропорціях 1 ч. л. оцту на 200 мл рідини, цей напій можна пити щодня, таким чином, отримуючи необхідну добову норму калію.
Регулярно вживаючи в їжу курагу, інжир, чорнослив і родзинки, людина може не боятися за те, що у нього виникне дефіцит згаданого корисної речовини. Лікарі радять з'їдати приблизно 50 г сухофруктів на добу, цього буде цілком достатньо. Що ж стосується свіжих фруктів та ягід, то джерелом калію є банани, кавуни, диня, червона смородина та брусниця. Влітку і восени краще віддавати перевагу свіжим плодам, а не сухофруктам.
Огірки, помідори, редис, гарбуз і кабачки не тільки допоможуть не допустити розвиток дефіциту калію в організмі, але ще й наситять його вітаміни різних груп. Навесні, коли розвиток авітамінозу найбільш ймовірно, потрібно як мінімум є 1-2 порції свіжих овочів в тиждень, так можна зберегти хороше самопочуття і підвищити імунітет.
Потребують термічної обробки продукти, де є багато калію і в яких містяться інші поживні речовини, заслуговують окремої розмови. Така риба як тріска , оселедець і навага вважаються одними з найбільш багатих вітамінами і мінералами продуктів, але для того щоб зберегти їх корисні властивості, необхідно готувати страви на пару, ні в якому разі не збільшуючи часу термічної обробки. Тому ретельно дотримуйтесь рецептуру приготування і не тримайте рибу на вогні більше, ніж потрібно.
Яловича і свиняча печінка теж входять в список продуктів, в яких багато калію, важливо добре промивати їх і вимочувати до того, як поставити їх на вогонь. Це допоможе прибрати шкідливі речовини і зберегти корисні.
У яких продуктах багато калію?
загрузка...
Написати Вконтакте