
Для чого вітамін В5 потрібний організму?
Здорове харчування
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/dlya-chogo-vtamn-v5-potrbniy-organzmu_561.jpeg-->
У ряді інших необхідних людині харчових сполук вітамін В5 займає особливе місце. Однак далеко не всі люди обізнані не тільки про ту роль, яку він відіграє в обмінних процесах організму, але навіть і про те, у чому міститься вітамін В5. Хоча подібне знання може бути дуже корисним, враховуючи, якими неприємними наслідками загрожує нестача цього вітаміну. 
Для чого потрібен організму вітамін В5?
В самому загальному вигляді роль даної речовини можна визначити як каталізатор обмінних процесів. Саме вітамін В5 змушує організм використовувати жирові клітини для ліполізу – розщеплення з подальшим виділенням енергетичних ресурсів, необхідних для життєдіяльності. Крім того, вітамін В5 потрібен для нормальної роботи надниркових залоз, вироблення гормонів і ферментів. Він стимулює діяльність мозку, нервової системи, допомагає організму виробляти антитіла і оптимізує роботу імунної системи.
Якщо вітаміну В5 в організмі не вистачає, то людина починає відчувати хронічну втому, депресію, швидко втомлюється, часто застуджується, у нього з'являються м'язові болі, нудота, судоми в ногах. При дефіциті цієї речовини починаються проблеми з травленням, розвивається виразка, мучать запори, на шкірі може з'явитися червона висипка, можуть випадати волосся, з'являтися заїди в куточках рота, екзема.
Особливості прийому вітаміну В5 або пантотенової кислоти
Щоб уникнути гіповітамінозу, людина повинна споживати на добу не менше 5-10 мг вітаміну В5. Якщо ж він хворий, фізично виснажений, відновлюється після операції, то щодня повинен отримувати 15-25 мг. Це ж відноситься і до вагітним жінка, і до годуючим мамам. Така кількість вітаміну цілком можна отримати з продуктів харчування. Спеціальні препарати з цією речовиною може призначити тільки лікар.
Де міститься вітамін В5?
Оптимальний спосіб отримання чудодійного вітаміну — звичайна їжа. Тому незайвим буде дізнатися, в яких продуктах міститься вітамін В5. Оскільки він дуже поширений в природі, то його можна відшукати практично в будь-якій їжі, але в різних кількостях. Найбільше його в дріжджах, зеленому горошку — 15 мг в 100 грамах продукту; в сої, яловичині, печінці — 5-7 мг; яблука, рис, курячі яйця — 3-4 мг; хліб, арахіс , гриби — 1-2 мг. Варто мати на увазі, що при варінні і консервуванні руйнується приблизно 50% вітаміну В5 при заморожуванні — 30%, тому що його містять продукти слід піддавати мінімальній кулінарній обробці.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/funkcyi-vtamnu-s_241.jpeg-->Для нормальної роботи організму велике значення мають корисні речовини, які

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/dlya-chogo-korisniy-vtamn-e-v-kapsulah_551.jpeg-->Вітамін Е відіграє величезну роль у підтриманні нормальної

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/u-yakih-produktah-mstitsya-vtamn-v5_141.png-->Вітамін В 5 потрібно нашому організму для збільшення

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/dlya-chogo-potrben-vtamn-k2_461.jpeg-->Менахінон, а саме так називається вітамін К2 є жиророзчинним

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/vtamn-do-dlya-chogo-vn-potrben_111.jpeg-->Про вітаміні До згадують набагато рідше, ніж про інших вітамінах,

Відомо, що для правильної роботи нашого організму необхідно наповнювати його всіма необхідними вітамінами і мікроелементами. У цій статті мова піде