» » У яких продуктах міститься вітамін P?
  • автор: admin  
  • (23-09-2016, 06:53)   
  •   0   
  •  134 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/u-yakih-produktah-mstitsya-vtamn-p_731.jpeg-->У яких продуктах міститься вітамін P?
Рутин - хімічне з'єднання, відоме в медицині з середини дев'ятнадцятого століття. Вперше його витягли з садової м'яти (рути). Де ж взяти цей флавоноїд, в яких продуктах міститься вітамін Р і де взяти таємниче речовина рутин? А це фрукти, особливо його багато в цитрусових.

Для чого потрібен організму вітамін P?



  • Він допомагає засвоюватися іншого, не менш важливого і необхідного вітаміну С .

  • Знижує ризик інсульту, кровоточивість ясен і петехию шкіри.

  • Рутин зміцнює імунітет, захищає від вірусних інфекцій, стежить за станом сполучної тканини в організмі.

  • Як і інші флавоноїди, зміцнює стінки кровоносних судин, бореться з вільними радикалами і запобігає їх утворення, лікує гіпертонію, полегшує атеросклероз, прискорює загоєння ран.

  • Недолік призводить до ламкості і проникності капілярів і варикозного розширення вен і прямої кишки, судинного запалення.

  • Вкрай він необхідний людям, у яких навіть від незначних травм виникають гематоми.

  • Допомагає вітамін і жінкам в період менопаузи, зменшивши силу припливів і інших нездужань.

  • Крім того, біофлавоноїди підтримують рівень адреналіну, який стимулює і мотивує нас.


  • Де міститься вітамін Р?


    Найбільше вітаміну Р міститься в цитрусових - це лимони, апельсини, грейпфрути, а також абрикоси, вишня, ожина і плоди глоду.
    Говорячи про те, чим ще міститься вітамін Р, то це: аронія, барбарис, бузина, звіробій, чорна смородина, червоне вино, каперси, щавель, гречка , червоний перець, фіалка триколірна і м'ята. Вітамін Р повністю розчиняється у воді, тому передозування неможлива, так як надлишок виводиться з сечею. Для біофлавоноїдів не встановлено денна норма споживання. Проте прийнято вважати, що добова доза вітаміну Р повинна становити близько 20 мг.

    У яких продуктах міститься рутин (вітамін Р)?


    Рутин - речовина природного походження, що належить до групи флавоноїдів. Зміцнює і ущільнює капіляри, які є найменшими кровоносними судинами. Рутин це біологічно активна добавка і продається без рецепта. Він є компонентом багатьох косметичних засобів, у тому числі продуктів догляду за шкірою та усунення розтяжок. У поєднанні з вітаміном с, селен і цинк, знімає неприємні симптоми і зміцнює опірність організму шляхом ущільнення стінок кровоносних судин.
    Такі овочі: цибуля, помідори, солодкий картопля, морква. З фруктів: апельсини, ягоди, лимони, лайм і виноград, багаті рутином. У великій кількості рутин міститься в гречці, червоному вині, каперсах, м'яті, чорній смородині, перці, щавлі. Добова доза становить близько 12 мг, що відповідає 50 грам вишні. Залежно від продукту, з якого рутин потрапляє в організм, швидкість засвоєння його різна. Рутин з лука засвоюється майже в три рази швидше, ніж з чаю або вина.
    У яких продуктах міститься вітамін P?
    загрузка...
    Написати Вконтакте