» » У яких продуктах міститься вітамін Е?
  • автор: admin  
  • (23-09-2016, 06:37)   
  •   0   
  •  277 
У яких продуктах міститься вітамін Е?
Правильна робота організму неможлива без корисних речовин, які в основному людина отримує з продуктів харчування. До них відноситься і вітаміну Е (токоферол). Він включає в себе три важливих елементи: водень, кисень і вуглець. Важливо знати, які продукти містять вітамін Е , щоб постійно підтримувати баланс, в іншому випадку можуть виникають проблеми зі здоров'ям, наприклад, розвивається дистрофія м'язів, падає рівень глікогену, уражається міокард і т. д. Варто сказати про те, що вітамін Е є жиророзчинним, він не руйнується в результаті впливу високої температури, луги та кислоти. Це корисна речовина не дозволяється навіть, якщо продукт був схильний до кипіння, але згубними для нього є прямі сонячні промені і хімічні речовини.

У яких продуктах міститься вітамін Е?


Для початку хотілося б сказати про те, що вітамін Е потрібен для зміцнення судин і живлення клітин, а також він запобігає старінню і зміцнює імунітет. У природі токоферол синтезується переважно в рослинах, а також в деяких видах бактерій. При цьому варто зауважити, що вітамін Е є не тільки в плодах, а й у інших частинах рослини. Продукти з високим вмістом вітаміну Е – насіння рослини, оскільки токоферол потрібен для нормального розвитку зародків. Велика кількість цієї речовини можна одержати, споживаючи в їжу зерна, горіхи і насіння, наприклад, гарбуза і соняшника.
З'ясовуючи, продукти, в яких багато вітаміну Е, варто згадати і рослинні олії, які багаті токоферолом. Наприклад, в 100 г масла зародків пшениці міститься 400 мг, а в соєвому близько 160 мг. У популярному серед прихильників правильного харчування оливковій олії знаходиться 7 мг на 100 г. Важливо сказати про те, що деякі олії містять речовини, які негативно позначаються на роботі організму, тому вживати їх всередину не рекомендується. До даної категорії відноситься масло пальми і кокоса. Що стосується масла, то в його склад входить не так багато токоферолу, але для балансу включати його в раціон можна, так на 100 г доводиться 1 мг вітаміну Е.
Якщо аналізувати меню середньостатистичного людини, то більше всього вітаміну Е він отримує саме завдяки фруктам і овочам. Обумовлено це тим, що, хоч у складі цих продуктів мало токоферолу, їх вживають у великих кількостях. Наведемо приклад продукти лідируючі за змістом вітаміну Е на 100 г: квасоля – до 168 мг і ківі – до 11.
Кажучи про те, де в продуктах міститься вітамін Е, приділимо увагу та м'ясних продуктів, які не є лідерами за вмістом цієї речовини, але для підтримки балансу їх можна використовувати. Наприклад, в яловичої печінки знаходиться 162 мг на 100 г, а у свинячому салі 059 мг. Якщо м'ясні продукти піддаються сушці, вялению і консервації, то кількість токоферолу знижується до мінімальних показників.
Містить вітамін Е і крупи, але в мінімальних кількостях. До того ж варто зауважити, що при використанні обробки, наприклад, шліфування, кількість токоферолу знижується. Якщо говорити про рис, то в нешліфований крупі в 20 разів більше вітаміну Е, ніж у шліфованої. Знижується концентрація цієї корисної речовини в результаті подрібнення продукту.
Є вітамін Е в молоці та його похідних, хоч і в невеликих кількостях, але при регулярному споживанні ці продукти можуть вплинути на баланс речовини в організмі. Наприклад, в 100 г цільного молока міститься 0093 мг, а у вершках 02 мг. Що стосується кисломолочних продуктів і сирів, то в результаті тривалого зберігання кількість вітаміну Е в таких продуктах харчування падає.
У яких продуктах міститься вітамін Е?
загрузка...
Написати Вконтакте