» » У яких продуктах міститься багато заліза?
  • автор: admin  
  • (23-09-2016, 06:34)   
  •   0   
  •  365 
У яких продуктах міститься багато заліза?
Залізо — важливий мікроелемент в організмі людини, потрібний для утворення в крові гемоглобіну і міоглобіну і відповідає за насичення організму киснем. Багато хто задається питанням, які продукти містять багато заліза, щоб включати їх в раціон харчування.
Джерела заліза
Вважається, що продукти, які містять багато заліза — це різні види м'яса. Поширена думка: треба їсти м'ясо щоб гемоглобін підвищився. Так, у м'ясі міститься залізо і у великій кількості. Але цікавий факт, що воно міститься у великій кількості виключно в м'ясі травоїдних тварин. А ці тварини отримують всі незамінні мікроелементи і вітаміни саме з рослинної їжі. Отже, продукти, що містять найбільшу кількість заліза, є рослинного походження.

  • Рекордсмен за вмістом заліза — квасоля.

  • На другому місці лісові горіхи.

  • Ну а третє місце займають вівсяні пластівці.


  • В яких продуктах міститься багато заліза?


    Велика кількість заліза містять: білі гриби, пшенична крупа, свиняча печінка, соняшникова халва, шпинат, цвітна капуста, морська капуста, морепродукти, хурма, чорнослив , гранат.
    Важливо не тільки отримувати достатню кількість заліза з їжею, але і щоб воно усвоилось. Вітамін С підвищує засвоєння заліза в 2 рази.
    Дефіцит заліза може призвести до серйозних проблем. Зниження гемоглобіну призводить до занепаду сил, поганого настрою, запаморочення і млявості. При вкрай низькому гемоглобіні людині потрібне переливання крові. Для того щоб все було відмінно вживайте вищеперелічені продукти в їжу, як можна частіше і симптоми нестачі заліза вам не будуть знайомі.
    У яких продуктах міститься багато заліза?
    загрузка...
    Написати Вконтакте