Дієти
Падевий мед - користь і шкода
17.08.2016 297 0 admin

Падевий мед - користь і шкода

Здорове харчування
Падевий мед - користь і шкода
Падевий мед бджоли виробляють в період спеки, коли квітковий нектар у дефіциті. Сировиною в такому випадку виступає падь – виділення комах і рослин (в тому числі і хвойних) з солодким присмаком. Особливо цінується знавцями користь падевого меду, та шкоду цього продукту такими людьми вважається незначним.

Падевий мед і його особливості


Основна особливість падевого меду – він містить більше амінокислот , жирів і ферментів комах, ніж звичайний мед. Візуально падевий мед має кілька відмінностей від традиційного:

  • по консистенції – він більш в'язкий і густий;

  • по відтінку – він більш темний, може бути зеленуватого і навіть чорного кольору;

  • по аромату – мед з паді має специфічні нотки (в залежності від сировини), може пахнути хвоєю;

  • по здатності кристалізуватися – падевий мед практично не зацукрується, при зберіганні в ньому з'являються зернисті вкраплення.


  • Корисні властивості та протипоказання падевого меду


    Біологічна активність падевого меду дуже висока, але трохи відрізняється від якостей всім звичного продукту. Вироблений з паді мед поповнює нестачу заліза, магнію, йоду, фтору, калію , марганцю, пригнічує життєдіяльність патогенних мікроорганізмів, зміцнює захисні функції, служить профілактичним засобом від простуд, має антиоксидантні, протизапальні
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-08/padeviy-med-korist-shkoda_462.jpeg-->Падевий мед - користь і шкода
    і антисептичні властивості.
    Також падевий мед позитивно впливає на травлення і обмінні процеси, сприяє виведенню з організму токсичних речовин, холестерину і отрут. Дієтологи рекомендують цей продукт бджільництва навіть тим, хто худне, т. к. цукрів у падевом меді менше, ніж у звичайному. Для кращого засвоєння чайну ложку меду розводять в теплій воді та п'ють натщесерце.
    Що ж стосується протипоказань, падевий мед заборонено вживати при непереносимості його компонентів, оскільки він є сильним алергеном.
    Мед – властивості і вплив на організм Мед – властивості і вплив на організм
    З давніх часів мед використовується не тільки, як підсолоджувач, але і в якості корисного для здоров'я продукту. У цій статті ви зможете знайти
    Які вітаміни в меді? Які вітаміни в меді?
    Мед – один з найбільш сильних біологічно активних продуктів. Це справжній коктейль різних корисних речовин, у тому числі і вітамінів. Саме про
    Чим корисний селера в стеблах для жінок? Чим корисний селера в стеблах для жінок?
    Селера – користується популярністю овочева культура, що вирощується в смузі помірного клімату. Цей овоч широко використовується в кулінарії завдяки
    Корисні якості ацидофіліну, склад, історія виникнення, протипоказання Корисні якості ацидофіліну, склад, історія виникнення, протипоказання
    Чи знаєте ви, що таке ацидофілін? Цей воістину унікальний кисломолочний продукт отримують з коров'ячого молока, яке квасять спеціальними
    Желатин харчовий: склад, користь і шкоду, застосування для лікування суглоб ... Желатин харчовий: склад, користь і шкоду, застосування для лікування суглоб ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zhelatin-harchoviy-sklad-korist-shkodu-zastosuvannya-dlya-lkuvannya-suglobv_771.jpeg--> Желатин не має ні
    Камбала, її калорійність і корисні властивості. Користь і шкода цієї риби д ... Камбала, її калорійність і корисні властивості. Користь і шкода цієї риби д ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/kambala-yiyi-kalorynst-korisn-vlastivost-korist-shkoda-cyeyi-ribi-dlya-lyudini_331.jpeg--> Камбала – це
    [vk]
    Войти через:
    [/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
    [/vk]