» » Щавлева кислота - користь і шкода
  • автор: admin  
  • (17-08-2016, 18:32)   
  •   0   
  •  789 
Щавлева кислота - користь і шкода
Питання користі і шкоди щавлевої кислоти для організму залишається актуальним з початку 19 століття, коли вона була відкрита. Ця речовина виконує масу позитивних функцій, а в деяких випадках провокує патологічні процеси.

Користь щавлевої кислоти


Щавлева кислота виводиться з організму у вигляді солі, але під час своєї присутності вона позитивно впливає на органи травлення і процеси травлення, м'язову і нервову системи. Щавлева кислота володіє бактерицидними якостями і відмінно справляється з кишкові інфекції, туберкульоз, хламідіоз. А також допомагає при мігрені, риніті, гаймориті.
Допомагає щавлева кислота і жіночих проблемах – вона бореться з безпліддям, полегшує біль і знижує обсяг виділень при менструації, усуває неприємні відчуття при клімаксі. Чоловікам щавлеву кислоту можна рекомендувати при імпотенції та безпліддя.
Шкода щавлевої кислоти
Шкідливі властивості щавлевої кислоти проявляються при з'єднанні її з катіонами заліза, магнію і кальцію. В результаті утворюються кристали, які провокують розвиток сечокам'яної і сечокам'яної хвороби. Крім цього, при наявності обмінних порушень або при її надмірному надходженні, щавлева кислота може спровокувати порушення роботи серця і загальне погіршення стану серцево-судинної системи, розлади шлунку з порушенням стільця, збої в діяльності дихальної системи.
Заборонено вживати продукти, що містять велику кількість щавлевої кислоти, при подагрі, ревматоїдному артриті, захворюваннях нирок. Рекордсмени за вмістом цієї речовини: горіхи, какао-боби, шпинат, ревінь, буряк, пророщена пшениця.
Щоб уникнути шкідливого впливу щавлевої кислоти, необхідно:

  • є овочі в свіжому вигляді, бажано наймолодші;

  • при варінні овочів міняти воду;

  • випивати більше 15 літрів води в день;

  • не допускати надходження в організм великої кількості вітаміну С.


  • Щавлева кислота - користь і шкода
    загрузка...
    Написати Вконтакте