» » Корисні властивості вареного буряка
  • автор: admin  
  • (17-08-2016, 18:31)   
  •   0   
  •  97 
Корисні властивості вареного буряка
Найяскравішим представником сімейства амарантових є буряк. Коренеплід має ще одну назву – буряк. Так його називають на Україні і в південних областях Росії. Буряк за своїм складом і корисним властивостям високо цінується на всіх континентах як в сирому, так і вареному вигляді.
Корисні властивості зберігаються в відварений буряк практично в повному обсязі. Коренеплід містить у собі наступні елементи: клітковину, вуглеводи, калій, фтор, кальцій, залізо, цинк, фолієву кислоту , цинк, вітаміни А, Е, С, вітаміни групи В.
Органічні кислоти (лимонна, яблучна, щавлева, винна, молочна), якими багатий коренеплід, сприяють якісному перетравленню їжі. А гама – аміномасляна кислота буряка грає дуже важливу роль у процесах обміну речовин, що відбуваються в головному мозку. Крім того, бетаїн – метилированная амінокислота – грає дуже важливу роль: сприяє засвоєнню організмом білків, нормалізує артеріальний тиск, перешкоджає утворенню холестеринових бляшок і розвитку атеросклерозу, стимулює оновлення кров'яних клітин, нормалізує обмін речовин. Буряковий бетаїн особливо важливий для профілактики ожиріння.
Відвар буряків і сам коренеплід у вареному вигляді є відмінним сечогінним, а також проносним засобом. Вона ефективно бореться з раковими клітинами, які можуть утворитися в тонкому кишечнику.
Лікарі називають варений буряк природним антиоксидантом і імуномодулятором. Коренеплід природним чином перешкоджає проникненню в організм важких металів і різних вірусів. У період епідемії грипу салат з відвареного буряка з часником і свіжою зеленню стане гарним профілактичним засобом.

Корисні властивості буряка для схуднення


Дієтологи активно використовують у своїй практиці корисні властивості вареного буряка, тому що вона є низькокалорійною (100 грамів = 45 ккал). Крім того, коренеплід є гарним очищаючим засобом для кишечника, а також нормалізує обмін речовин, прискорює метаболічні процеси в організмі.
Найпопулярнішими способами зниження ваги з вареним буряком є наступні:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-08/korisn-vlastivost-varenogo-buryaka_592.jpeg-->Корисні властивості вареного буряка

  • Вечеря з буряком – щадне зниження ваги. Щоденне вживання на вечерю тільки вареного коренеплоду дозволить за місяць зменшити вагу на 4 кілограми. У тому випадку, якщо людина худне виключить зі свого раціону висококалорійні страви, то результат може бути вище.

  • Бурякова дієта – більш радикальний метод боротьби з зайвою вагою . Вона категорично протипоказана людям з проблемами кишечника і захворюваннями шлунка. Салат з вареного буряка вживається на сніданок, обід і вечерю. Крім салату на сніданок рекомендується каша на воді без масла і чай (кава) без цукру. На обід радять з салатом з'їсти варене нежирне м'ясо або рибу. А ось на вечерю – тільки салат! Бурякова дієта дозволяє за 1 тиждень попрощатися з 4 кілограмами зайвої ваги.
  • загрузка...
    Написати Вконтакте