» » Харчування при гепатиті С
  • автор: admin  
  • (10-08-2016, 16:55)   
  •   0   
  •  214 
Харчування при гепатиті С

Всім відомо, що гепатит – це захворювання інфекційного характеру, яке в першу чергу вражає печінку людини. Гепатит С неможливо «перемогти» за 1-2 місяці, лікування може затягнутися на досить тривалий час. Тому фахівці особливо звертають увагу своїх пацієнтів на ті фактори, які будуть сприяти одужанню. Найважливішим при гепатиті печінки є харчування.

Правильне харчування при гепатиті С


Гепатит С – третій тип захворювання, що вражає печінку. Це одна з найскладніших різновидів захворювання, тому що вірус, при попаданні в кров, миттєво проникає в найдрібніші її клітини. Тому і процес відновлення при гепатиті С вимагає живлення, відновлює печінку.
У раціон хворого повинні входити продукти, багаті вітамінами: овочі, фрукти і ягоди, молочна продукція, нежирне відварне м'ясо і риба, страви із злаків і бобових культур, насіння і горіхи. Вони дозволять організму хворого гепатитом С отримати достатню кількість енергії і сил для того, щоб боротися з недугою. До перерахованих вище продуктів лікарі додають велику кількість рідини, споживане хворим протягом доби. Причому рідиною може вважатися мінеральна вода без газу, зелений чай натуральні свіжовичавлені соки, і навіть суп. Таким чином, солодке, солоне і жирне при такому захворюванні печінки категорично протипоказані, так як своїми властивостями вони не приносять ніякої користі, дарма змушуючи посилено працювати печінка. Як наслідок, порушується біохімічний склад крові, підвищується рівень глюкози в крові, а ефективність ліків багаторазово знижується.

Гепатит С - дієта і харчування


Харчування при гепатиті С повинно бути складено таким чином, щоб воно повністю виключало вживання кави, консервів, напівфабрикатів (у тому числі, заморожених), а також алкоголю. Незважаючи на всю складність хвороби, фахівці розробили щадну дієту. Вона складаються з 5 прийомів їжі протягом дня. Всі страви повинні бути спочатку приготованими на пару або відвареними, потім – подрібненими до стану пюре. Виглядає це так:

  • Хворому пропонується поснідати вівсяною кашею, сиром і склянкою чаю

  • В якості другого сніданку краще всього з'їсти зелене яблуко середнього розміру.

  • Обід складається з овочевого супу з шматочком нежирного м'яса і компоту.

  • На вечерю відварна нежирна риба, пюре і склянку чаю

  • Останній прийом їжі перед сном - склянка кефіру і трохи пісного печива.


  • Харчування при гепатиті З повністю виключає вживання цукру, але його цілком можна замінити солодкими ягодами і фруктами, наприклад, бананами.
    Харчування при гепатиті С
    загрузка...
    Написати Вконтакте