» » Дієта при артрозі колінних суглобів
  • автор: admin  
  • (3-07-2016, 20:13)   
  •   0   
  •  227 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/dyeta-pri-artroz-kolnnih-suglobv_721.jpeg-->Дієта при артрозі колінних суглобів
Артроз колінних суглобів – дуже болюче, неприємне захворювання, яке лікується дуже складно і довго. Досить багато вимог пред'являється до харчування при такому недугу, так як нерідко він провокується порушенням обміну речовин. Дієта при артрозі колінних суглобів переслідує мету знизити навантаження на хворий орган і полегшити стан людини.

Дієта при артрозі суглобів


Треба сказати, що гонартроз може бути первинним і вторинним. Перший є наслідком порушення обміну речовин і дуже часто діагностується в осіб з надмірною вагою. Лікування артрозу колінного суглоба у цьому випадку обов'язково пов'язане з дієтою, бо тільки так можна знизити статичне і динамічне навантаження на орган. Формалізувавши вага хворого, вдається усунути обмінні порушення і знизити ризик поновлення захворювання. Вторинний артроз може бути наслідком травми коліна, або первинного недуги. Дієта при такому захворюванні покликана надати оздоровчий ефект, хоча артроз суглобів у цьому випадку не викликаний порушеннями обміну.
Основи харчування
Якщо основна мета – знизити вагу, то і харчування має бути відповідним, тобто багатим білком і бідним на жири і вуглеводи. Однак, повністю жири не виключаються, але тварини слід замінити на рослинні. Зрідка можна дозволити собі трохи вершкового масла. М'ясо і риба кращі нежирних сортів, це ж стосується і молочних продуктів. При цьому частку останніх в раціоні слід підвищити досить значно, адже вони багаті не тільки молочним білком, який засвоюється краще тварини, але і кальцієм, який може зміцнити кістковий апарат.
В меню дієти при артрозі колінних суглобів обов'язково повинні бути присутніми продукти, багаті колагеном і хондропротекторами. Вони присутні в бульйоні,
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/dyeta-pri-artroz-kolnnih-suglobv_672.jpeg-->Дієта при артрозі колінних суглобів
звареному на яловичих кістках, колодязі, желе і заливних. Ці речовини є будівельним основою для зв'язок, сухожиль, кісток і хрящів. Продукти, багаті простими вуглеводами, практично виключаються повністю. Це хліб, здоба, випічка, солодощі, шоколад і т. п. З раціону забирається алкоголь, а ще з обережністю слід вживати в їжу фрукти та ягоди з яскраво вираженим кислим смаком –лимони, апельсини, вишню, журавлину, брусницю, смородину і т. п.
Можна включати в раціон бобові, гриби, цільнозернові продукти. Забороняється голодувати, тому харчуватися потрібно часто, але потроху.
загрузка...
Написати Вконтакте