
Харчування при панкреатиті підшлункової залози
Здорове харчування
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/harchuvannya-pri-pankreatit-pdshlunkovoyi-zalozi_571.jpeg-->
Наше харчування не завжди раціонально, збалансовано і аж ніяк не завжди корисно. Як підсумок, органи страждають, а іноді, навіть виходять з ладу. Не є винятком такий важливий орган людського організму, як підшлункова залоза. Якщо її робота порушена, то у пацієнта починають проявлятися такі симптоми: біль у шлунку і блювотні позиви. Не можна їх ігнорувати, так як в цьому випадку ситуацію можна значно посилити. 
Харчування при панкреатиті підшлункової залози відіграє дуже важливу роль, і якщо ви його налаштуєте раціонально, то є велика ймовірність того, що загострення пройде в найбільш короткі терміни.
Лікувальне харчування при панкреатиті
Лікувальне харчування при даному захворюванні полягає в тому, щоб відмовитися від небажаних продуктів. До таких продуктів можна віднести наступні: жирне, смажене, солоне, гострі спеції, алкогольні напої, кондитерські вироби, ковбасу, кислий сік.
Важливо, щоб раціон харчування був збалансований, і в організм потрапляли всі необхідні для нього вітаміни і мінерали. Що стосується м'яса, то воно не забороняється, але варто зупиняти свій вибір на його дієтичних видах.
Харчування при гострому панкреатиті підшлункової залози
При гострій формі цього захворювання необхідно максимально розвантажити підшлункову залозу, тому, якщо у вас відсутні протипоказання, то призначте собі на кілька днів голодування. Дозволяється негазована мінеральна вода, але вживати її потрібно в невеликих обсягах і маленькими ковтками.
З часом дієту можна поступово розширювати. Бажано не більше двох тисяч калорій на добу. При можливості, вибирайте їжу, де багато білка, але мало вуглеводів. Що стосується приготування, то дозволяється тільки варені і парові страви. Готуйте їжу так, щоб її консистенція була рідкою. Дуже важливо перші кілька тижнів їжу не солити.
Після першого тижня суворої дієти дозвольте собі кефір, каші, парові котлети, картопляне пюре, сирну масу, слабкий чай.
Правильне харчування при гострому панкреатиті дуже важливо тим, що від того дотримуєтесь ви його чи ні, буде залежати подальший процес одужання.
Доповнити дієтичне харчування при панкреатиті в період загострення можна спеціальними препаратами, які сприяють травленню і розщепленню їжі. Це може бути мезим , панкреазим, креон, дигестал, фестал тощо
Харчування при хронічному панкреатиті підшлункової залози
Людям з хронічною формою панкреатиту необхідно дотримуватися певної дієти. Ця дієта спрямована на переважне вживання їжі з великою кількістю білка і невеликою кількістю вуглеводів. Як з'ясували вчені, підшлункова залоза відповідальна за обмін вуглеводів, тому необхідно полегшити їй цю задачу.
Рослинні і вершкові масла не можна повністю виключати з раціону, але привести їх вживання до розумного кількості все ж необхідно. Важливо відзначити, що будь-яка температурна обробка масел заборонена.
Переходьте на супи з овочевим бульйоном, а якщо любите крупи, то приділяйте більше уваги вівсянці, рису, гречки. Виключіть всілякі кислі овочі.
Якщо торкнутися режим харчування, то складіть його так, щоб прийоми їжі доходили до шести разів, але невеликими порціями. Температура страви повинна бути помірною, а не гарячою або холодною. Краще всього, якщо їжа буде у перетертому (або дрібно нарізаному вигляді), а в ідеалі – напіврідкому. Не зайвим буде замінити чай відвар із шипшини.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/dyeta-pri-nirkovy-kolc_731.jpeg-->Ниркова коліка, як і будь-який інший недуга, вимагає певного способу життя

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-05/dyeta-pri-pankreatit-pdshlunkovoyi-zalozi-zrazkove-menyu_471.jpeg-->Якщо у людини діагностували панкреатит,

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/scho-mozhna-yisti-pri-pankreatit_661.jpeg-->При панкреатиті однією з важливих рекомендацій є коригування

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-5-stl-spisok-produktv-menyu-recept_301.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-pankreatit-osnovn-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zapalennyam-pdshlunkovoyi_741.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-dlya-pdshlunkovoyi-zalozi-osoblivost-pravila-harchuvannya-pacyentv-z-patologyami-pdshlunkovoyi_251.jpeg