» » Ваніль і її корисні властивості, використання в медицині, косметології, користь
  • автор: admin  
  • (7-12-2015, 13:40)   
  •   0   
  •  443 
Ваніль – це рослина, що належить до сімейства орхідних. Її батьківщина – Америка, а якщо говорити більш точно – Мексика. З давніх часів ацтеки високо цінували цю пряність і додавали її в страви і напої. Тоді і були помічені корисні властивості ванілі. Аромат цієї дивовижної прянощі є символом духовності. Запах допомагає знайти внутрішню гармонію, подолати гнів, тому так корисно використовувати ефірне масло ванілі.

Склад


Цей аромат викликає у людей самі позитивні асоціації. На сьогоднішній день це не тільки популярна спеція, але і сировину для приготування ефірного масла, широко використовується в різних галузях. Звичайно ж, перед застосуванням будь-якого ефірного масла, у тому числі ванільного, слід зробити алергічний тест – нанести кілька крапель на згин ліктя. Якщо ви добре переносите засіб, то застосовувати його можна. Але якщо відзначається почервоніння, свербіж або інші неприємні симптоми – змийте і не використовуйте його.

Поширене застосування в:

  • медицині;

  • косметології;

  • ароматерапії.


  • Отримують дане ефірна олія з плодів ванілі. Склад досить різноманітний і багатий, в ньому зазначено більше ста різних компонентів, з яких безпосередньо ваніліну 1-3 %. Стійкість аромату не змінюється навіть з часом.

    Також варто зазначити, що часто у продажу можна зустріти фальсифицируемие масла, поділяються на два типи, склад яких відрізняється:


    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/vanl-yiyi-korisn-vlastivost-vikoristannya-v-medicin-kosmetologyi-korist_652.gif-->Ваніль і її корисні властивості, використання в медицині, косметології, користь



  • Vanilla – ця есенція не добувалася з природних компонентів, її змішували з порошком з натуральної ванілі;

  • Vanilla-flavored вказує на те, склад повністю штучний.


  • Ваніль і її корисні властивості, використання в медицині, косметології, користь

    Корисні властивості


    Ванільна есенція надає позитивний ефект на весь організм людини в цілому, оскільки запускає енергетичну активність в клітинах. Це засіб корисно при стресах, депресивних станах, гнівливості і тривозі. Дивний аромат заспокоїть і гармонізує душевний стан.
    Ваніль здатна поліпшити апетит, стабілізувати роботу ШКТ, налагодити сон.

    Володіє ефективними антисептичними властивостями, тому її можна застосовувати при шкірних проблемах. Не можна не відзначити ще один важливий аспект – це засіб є прекрасним природним афродизіаком, який збільшує чуттєвість, сексуальність. Якщо ви хочете відчути себе бажаним, використовуйте дане масло в своєму побуті.

    Застосування в медицині


    Цінні властивості ванільною есенції допоможуть вам знайти гармонію, якщо ви будете застосовувати його для ароматичних ламп. Таким чином, у вашому будинку воцарит приємна та спокійна атмосфера, яка витіснить будь-яку тривогу і нервові розлади.

    Зараз дуже поширено її застосування і в медицині. Засіб рекомендовано при розладах психіки, лихоманках, а також при недокрів'ї. Для цього необхідно вдихати аромат ванілі регулярно. Купіть ароматичну лампу для проведення процедур. Пам'ятайте про те, що даний засіб має інтенсивний аромат, а тому не використовуйте його надмірно. Для цього достатньо близько 3-5 крапель.

    Для різних процедур використовують різну кількість крапель ванільної есенції:

  • гарячі інгаляції: 1-2 краплі на 1 л води;

  • холодні інгаляції: 1-2 краплі в 1 кулон;

  • ванна: 3-7 крапель;

  • сауна: 3-6 крапель на 500 мл води;

  • масаж: 3-4 краплі на 10 мл олії-основи;

  • закопування: 1-2 краплі на 5 мл олії-основи.


  • Ваніль і її корисні властивості, використання в медицині, косметології, користь


    Широко застосування ванільного ефіру і в народній медицині. Цьому сприяє ряд факторів:

  • покращує травлення;

  • благотворно впливає на жіноче здоров'я (полегшується перебіг ПМС);

  • допомагає розщеплювати вуглеводи, тому рекомендується для людей, страждаючих цукровим діабетом;

  • показане при хворобах і сильних ураженнях шкіри;

  • деактивує алкоголь.


  • Дуже часто його рекомендують використовувати при ряді захворювань:

  • лихоманка;

  • недокрів'я;

  • диспепсія;

  • проблеми з нервовою системою;

  • безсоння;

  • психічні навантаження та розладу.


  • Як бачимо, користь цього ароматного диво-засоби очевидна.

    Ваніль і її корисні властивості, використання в медицині, косметології, користь

    Застосування в косметології


    Ванільна есенція вважається одним з коштовних інгредієнтів в парфумерії і косметики, тому його часто включають в різні креми, духи і т. п.

    Крім застосування в готової продукції, засіб славиться і тим, що його застосовують в домашній косметології. Зокрема, його можна використовувати в якості засобу по догляду за чутливою, запаленої, подразненою шкірою. Воно незамінне при почервонінні, шелушениях, підвищує еластичність шкірних покривів. Також володіє яскравим ефектом, допомагає впоратися з передчасним старінням шкіри.

    Як правило, його використовують у складі різних масок, тобто воно застосовується не в чистому вигляді, а з основою і разом з іншими компонентами. В цьому випадку властивості ванільною есенції розкриваються особливо добре. Наприклад, можна взяти 1 столову ложку оливкової олії, додати туди 4-5 крапель ванільного масла, перемішати і нанести на висушене рушником волосся. Далі волосся слід замотати рушником і через 40 хвилин вимити голову з шампунем. В результаті вони стануть більш живими, шовковистим і слухняними, з'явиться гарний блиск і приємний аромат.

    Ваніль і її корисні властивості, використання в медицині, косметології, користь

    Маска для догляду за шкірою обличчя


    Взяти 15 мл олії виноградних кісточок і стільки ж есенції жожоба, 6 крапель ванільної есенції, по 2 краплі сандалового і рожевого масла. Все ретельно перемішати і нанести на шкіру обличчя круговими рухами, трохи втираючи в поверхню. Тримати не більше 25 хвилин, а потім змити теплою водою. Даний засіб зберігають у темному місці в скляній ємності.

    Протипоказання до застосування


    По-перше, абсолютним протипоказанням є індивідуальна непереносимість кошти, а по-друге, чутливість до сонця, масло фототоксично і може завдати шкоди при контакті з ультрафіолетом. Іншими словами, його заборонено наносити на відкриті ділянки шкіри перед виходом на вулицю влітку, коли багато сонця.
    загрузка...
    Написати Вконтакте